Dodaj do ulubionych

jaki junkers wybrać

07.01.11, 12:13
Witam,
może mi doradzicie jaki junkers kupić do bloku aby długo posłużył był wydajny i oszczędny, bo ten co mam to jedzie już na ostatnich dechach. Mam starego bosch.
Obserwuj wątek
    • marko1971 Re: jaki junkers wybrać 07.01.11, 16:37
      na pewno warto kupić coś z renomowanych firm,z serwisem oczywiście
      mam na myśli junkersa,vaillanta i termeta
      warto kupić model z hydrogeneratorem,koszt o ile pamiętam lekko ponad tysiąc pln
      • Gość: zuzkaaaaaa Re: jaki junkers wybrać IP: 62.87.222.* 08.01.11, 10:40

Witam chciałam kupić jakiś lepszy może być droższy aby długo posłużył może podasz jakiś model tak za 2 tysiące
        • marko1971 Re: jaki junkers wybrać 08.01.11, 12:21
          szczerze to nie widzę potrzeby wydawania tyle
          poziom techniczny pomiędzy choćby tymi wymienionymi producentami jest podobny
          jakieś 5 lat wstecz montowałem podgrzewacz termeta i w zeszłym roku oglądałem go
          przy okazji kolejnego zlecenia i był w stanie idealnym,a klienci zadowoleni
          2 lata wstecz montowałem też termeta z hydrogeneratorem i nie spodziewam się problemów
          więc uważam że warto dać zarobić polskiemu dobremu producentowi,a ceny są i tak ciut niższe
    • cromwell1 Re: jaki junkers wybrać 07.01.11, 17:09
      kjm pisze po raz ostatni/chyba/
      to dobre firmy
      ale jest ich wiecej
      pytaj przede wszystkim o serwis
      kociol se mozesz sprowadzic z wysp wielkanocnych
      wazne zeby skuteczny gosc byl pod reka na kazde wezwanie

pzdr.
      • marko1971 Re: jaki junkers wybrać 08.01.11, 12:23
        i ten kocioł sprowadzony z wysp wielkanocnych jak piszesz nie będzie miał dobrego serwisu
        założymy sie?
        • Gość: monterco Re: jaki junkers wybrać IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.11, 12:29
          w kwestii hydrogen-jeśli masz zakamienią wodę to bym się zastanowił nat tym wynalazkiem
          niezależnie od serwisu .Może marco napisze ile kosztuje wymiana i hydrogenerator
          pozdr monter co
          • marko1971 Re: jaki junkers wybrać 08.01.11, 12:34
            kosztuje
            ale hydrogenerator polecam wtedy gdy mam pewność że woda nie jest twarda

p.s.rozumiem że podobnie jak cromwell polecasz importowane badziewie nie wiadomo skąd
            zamiast renomowanych firm ?
            • Gość: monterco Re: jaki junkers wybrać IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.11, 13:17
              lecz się !
              W żadnym zdaniu nie napisałem co polecam !! skąd Ty bierzesz te dowolne interpretacje tego co ktoś pisze !!
              o ile mi wiadamo Termet też sprzedaje przepływowe podgrzewacze bez hydrogeneratora ale to szczegół który Ci umknął znawco cudzych myśli.
              Mam propozycję dla Ciebie ,na forum podziel się swoją wiedzą bo tego na tym forum oczekują Forumowicze , natomiast ogranicz krytykę pytających lub opisane Ich doswiadczenie .
              i jeszcze zamiast renomowanych firm -pewnie Junkers ,Vaillant ,i kilku innych by się obraziło na Ciebie iż nie uznajesz ich za firmy Renomowane , Ale każdy ma prwo do jakichś poglądów
              pozdr monter co
              • marko1971 Re: jaki junkers wybrać 08.01.11, 13:32
                Gość portalu: monterco napisał(a):

" W żadnym zdaniu nie napisałem co polecam !! skąd Ty bierzesz te dowolne interpr
                > etacje tego co ktoś pisze !!"
                sam też mnie dowolnie interpretujesz,patrz poniżej:

> o ile mi wiadamo Termet też sprzedaje przepływowe podgrzewacze bez hydrogenerat
                > ora ale to szczegół który Ci umknął znawco cudzych myśli.

bynajmniej nie umknął,ten montowany 5 lat wstecz był bez hdg a może ty wyczytałeś inaczej
                to że poleciłem z hdg wynika z przyzwyczajeń,bo robiłem ostatnio na takich

"> Mam propozycję dla Ciebie ,na forum podziel się swoją wiedzą bo tego na tym for
                > um oczekują Forumowicze , natomiast ogranicz krytykę pytających lub opisane Ich
                > doswiadczenie .

dlaczego jeśli to głupoty?
                mam przykładowo tolerować pochwalanie wyrobów z wysp wielkanocnych przez cromwella
                skoro cała branża z tym dziadostwem walczy?
                mógłbyś nie zabierać w tym wątku głosu anty to nie posądziłbym cię o wspieranie ww

" i jeszcze zamiast renomowanych firm -pewnie Junkers ,Vaillant ,i kilku innych b
                > y się obraziło na Ciebie iż nie uznajesz ich za firmy Renomowane ,

nie sposób wymienić wszystkich firm z danej dziedziny bo zwykły klient otrzyma chaos zamiast
                odpowiedzi
                ale dobrze dodam:Ariston,Beretta,Saunier Duval(grupa Vaillant)te firmy o ile mi wiadomo
                też oferują podgrzewacze przepływowe i z serwisem-przynajmniej w mojej okolicy

"Ale każdy ma prwo do jakichś poglądów
                > pozdr monter co

j.w.
                • Gość: monter co Re: jaki junkers wybrać IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.11, 13:54
                  tak daleko się zapędziłeś że zgubiłeś wontek sprawy, podejrzewam że teraz to już nie wiesz o czym był na początku ten wątek ja tylko zapytałem o hydrogenerator !!!
                  To Ty wymieniłeś nazwy renomowanych firm dodając jeszcze rodzimych -a wcześniej wymieniłeś Vaillant ITD ?
                  Jeśli chodzi o cromwella -wg mnie czasami się z nim zgadzam, ba nawet go wspieram ale ma takie poglady i doświadczenia jakie ma i pisze co myśli ocena należy zawsze do czytających .Czasami toczymy wojnę ale takie jest życie.
                  Ja tylko poprosiłem o to abyś odniusł się do hydrogeneratora wogóle jako rozwiązania technicznego i napisł coś istotnego o nim by pytajacy forumowicz nie poleciał i bez rozeznania nie kupił sobie kłopotu -pole do popisu było dla Ciebie jako fachowca
                  pozdr monterco
                  • marko1971 Re: jaki junkers wybrać 11.01.11, 12:54
                    Gość portalu: monter co napisał(a):

" To Ty wymieniłeś nazwy renomowanych firm dodając jeszcze rodzimych -a wcześniej
                    > wymieniłeś Vaillant ITD ?

Czyli rodzimy wytwórca czyli Termet wg ciebie nie jest renomowany...?
                    przejrzyj w wolnej chwili ich stronę inernetową a dowiesz się choćby że eksportują
                    a z moich informacji wynika że nie sprzedali się zachodniej konkurencji jak firmy włoskie
                    czy francuskie,ale to powinieneś wiedzieć jako monter co

"" Jeśli chodzi o cromwella -wg mnie czasami się z nim zgadzam, ba nawet go wspie
                    > ram ale ma takie poglady i doświadczenia jakie ma i pisze co myśli ocena należy
                    > zawsze do czytających .Czasami toczymy wojnę ale takie jest życie."

jeśli zniżasz się do poziomu cromwella to twój problem.
                    ww gó... się zna na szczegółach technicznych jeśli chodzi o sprawy techniki grzewczej,
                    jest w mojej ocenie(do której mam prawo)budowlańcem i posiada wysoki stopień
                    ignorancji i arogancji jeśli chodzi o instalacje
                    nie spotkałeś na budowie takich wszechwiedzących misiów?nie poprawiałeś po takich?
                    "bo po co zatrudnić fachowego hydraulika taniej dać pomocnikowi zarobić!"
                    a potem klient zostaje z problemami...

" Ja tylko poprosiłem o to abyś odniusł się do hydrogeneratora wogóle jako rozwi
                    > ązania technicznego i napisł coś istotnego o nim by pytajacy forumowicz nie pol
                    > eciał i bez rozeznania nie kupił sobie kłopotu

każdy jest kowalem swojego losu jak mówią
                    a kwestie co to jest hdg szczegółowo wyjaśniają prospekty firm renomowanych
                    (nie wiem jak te z wysp wielkanocnych)
                    autorka wątku(nie wontku :)) nie pytała dalej co to więc wysnułem wniosek że wie
                    po drugie każdemu na tym forum polecałbym skonfrontowanie porad internetowych
                    przynajmniej z jednym fachowcem w danej dziedzinie i wtedy wychodzą ewentualne
                    dalsze problemy,w końcu podgrzewacz gazowy instalator powinien instalować czyż nie?

" -pole do popisu było dla Ciebie jako fachowca
                    > pozdr monterco"

po co kogo straszyć na zapas,a może jednak ma miękka wodę?:)
                    poza tym mogłeś sam wszystko objaśnić
                    i postaraj się nie robić tylu błędów ortograficznych w jednej wypowiedzi :)
                    utrwalasz ludzi w przekonaniu że fachowcy to niewykształcona ciemna masa
                    pozdr nie tylko monter co
                    • Gość: monter co Re: jaki junkers wybrać IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.11, 18:04
                      nic nie poprawiałem po cromwellu nawet go nie znam ni rozumiem dlczeo mam go mieszą z błotem ? nie wiem na czym on się zna a na czym nie czasem to oceniam ale wyzywanie go na forum nie przynosi mi satysfakcji.
                      A tak ogółnie to znowu zgubiłeś wontek piszesz o wszystkim eksporcie ,cromwellu wyspach wielkanocnych, tylko nie o hydreogeneratorze którego to sam wywołałeś do tablicy
                      ćwicz koncentrację albo weż urlop i odpocznij
                      pozdr monter co
                      • Gość: cromwell Re: jaki junkers wybrać IP: *.147.246.94.ip4.artcom.pl 11.01.11, 18:22
                        ze tez ci sie chce odpisywac
                        to wesz
                        przyczepi sie nie nie odpusci
                        w dodatku glupi jak but
                        od dawna go zlewam
                        madry z mety sie zorientuje z kim ma przyjemnosc
                        wiec szkoda klawiatury

pzdr.
                        • marko1971 cromwell jesteś za to wszą wszechwiedzącą :) 12.01.11, 10:03
                          przyczepiasz się do każdego kto ośmieli się napisać na tym forum cokolwiek innego niż ty uważasz
                          w dodatku jak zauważyłem (nie tylko ja)wszczepiasz tutaj chamskie odzywki rodem z prawdziwej
                          socjalistycznej budowy
                          udajesz że znasz się na wszystkich dziedzinach budownictwa,a jednak popełniasz błędy
                          do których przyznać się nie łaska!
                          mnie jakoś nie szkoda klawiatury coby tu czasem utrzeć nosa takiemu bufonowi:)
                      • marko1971 zacznij stosować edytor tekstów z ortografią:) 12.01.11, 10:21
                        czytają też twoi potencjalni klienci
                        utrwalasz u niektórych z nich pogląd o analfabetyźmie wśród fachowców:)
                        • Gość: monter co Re: zacznij stosować edytor tekstów z ortografią: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.11, 11:09
                          wątek lub wontek klient jakoś to zniesie - może to dyslekcja?
                          jak wiesz choroby najczęściej same przychodżą i można je leczyć .
                          głupota zaś jak widać jest nieuleczalna
                          pozdr monter co
                          • marko1971 Re: zacznij stosować edytor tekstów z ortografią: 13.01.11, 11:27
                            a gdzie widać że głupota jest nieuleczalna?
                            pokaż p r o s z ę !
                            dysleksja nie objawia się popełnianiem błędów ort w necie bo w każdym komp masz
                            wgrany edytor tekstów ,chyba że stosujesz oprogramowanie pirackie...
                            ale raczej stawiałbym na uprawianie świadomego b u r a c t w a czyli podświadome
                            lekceważenie innych poprzez olewanie norm
                            • Gość: monter co Re: zacznij stosować edytor tekstów z ortografią: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.11, 16:37
                              a gdzie widać że głupota jest nieuleczalna?
                              - w Twoim przypadku wszędzie!!
                              • marko1971 Re: zacznij stosować edytor tekstów z ortografią: 14.01.11, 10:38
                                aha
                                no bo co innego mógłbyś napisać
                                jesteś drugi po cromwellu przedszkolak-starszak,wyznawca poglądów jedynie słusznych
                                z tą różnicą że tamten niby zna się więcej niż na montowaniu co-ty jedynie na tym :)
                                ja ze swej strony wyczerpałem temat z tobą i ustępuję co byś się dalej nie frustrował
                                bo coś naprawdę brzydkiego napiszesz i zostaniesz zmoderowany jak twój starszy kolega:))
                                • Gość: monter co Re: zacznij stosować edytor tekstów z ortografią: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.11, 11:52
                                  Nie wyrażiłem zadnych poglądów co do meritum sprawy -zadałem CI tylko pytanie -które doprowadiło Cię do furii - to jednak jest objaw chorobowy
                                  Pozdr monter co
                                  • marko1971 Re: zacznij stosować edytor tekstów z ortografią: 14.01.11, 12:12
                                    dla pewności przeczytałem ten post jeszcze raz,furii w nim nie widzę
                                    w p.s. zadałem Ci pytanko na które to Ty niestety furią odpowiedziałeś :))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka