Dodaj do ulubionych

test wyciszenia podłogi z paneli

14.03.11, 09:37
w moim mieszkaniu słychać rozmowy sąsiadów z dołu chciałbym jakoś wyciszyć podłogę. Słyszałem że dobre wyciszenie dają maty korkowe. Chciałbym jakoś to sprawdzić zanim wymienię panele i podkłady. Czy kładąc te maty na górę panelu jestem w stanie przetestować jak będą się sprawować pod panelami? Czy te dwie sytuacje są porównywalne?
Obserwuj wątek
    • Gość: xxx Re: test wyciszenia podłogi z paneli IP: 80.50.131.* 14.03.11, 15:00
      Mata pod panele jest po to żeby wytłumić odgłosy chodzenia po nich. A nie wytłumić głosy sąsiadów z dołu. Jak chcesz wyciszyć sąsiadów to namów ich żeby sobie na sufit zamontowali takie kasetony specjalne, są dostępne w komplecie z jajami ;)
      • kraqsek80 Re: test wyciszenia podłogi z paneli 14.03.11, 20:16
        Najlepszy sposób na "wyciszenie" sąsiadów jest ich uciszenie :)
        • piestrojanski Re: test wyciszenia podłogi z paneli 14.03.11, 22:12
          Korek jest w porządku, można też wyciszyć wełną, choć matlesy są w porządku :)
          • Gość: Iwona Re: test wyciszenia podłogi z paneli IP: *.dynamic.chello.pl 15.03.11, 13:18
            A ja mam pytanie czy można wyciszyć sufit? łyszę każdy krok sąsiadów z góry - mają gołe podłogi i stare parkiety. Czy jest jakaś szansa aby to wyciszyć? Nie mam wielkiej nadziei ale może ktoś zna jakiś sposób?! Dodam, że mieszkam w bloku z wielkiej płyty. Z góry dziękuję za odpowiedzi. Aha, sąsiedzi nie zgodzili się na zafundowanie im przeze mnie wymiany podłóg i nie chcą słyszeć o dywanach. Tak więc wchodzą w rachubę tylko prace w ramach mojego mieszkania.
            • Gość: xxx Re: test wyciszenia podłogi z paneli IP: 80.50.131.* 15.03.11, 13:39
              Trzeba się przyzwyczaić. Takie uroki mieszkania w bloku.
              • Gość: Iwona Re: test wyciszenia podłogi z paneli IP: *.dynamic.chello.pl 15.03.11, 14:30
                Przyzwyczajam się od 10 lat :) Ale może nie wiem czegoś co by zwiększyło komfort życia?!
                • cyklina-klimkiewicz Re: test wyciszenia podłogi z paneli 17.03.11, 06:24
                  No chyba tylko wizyta sąsiadek, młodych u ortopedy, i nadzieja, że i zaleci chodzenie w mieszkaniu w kapciach a nie w szpilkach. Takie wycieczki słychać nawet 2-3 piętra niżej. Odgłosy jakby ktoś kołkiem walił w sufit. I nie tylko na parkiecie, ale i na podłogach z kafli (gres,kamień, terakota), też jest tak samo. Tylko słuchawki stero pomagają. B.Klimkiewicz.
                  • Gość: jp Re: test wyciszenia podłogi z paneli IP: *.centertel.pl 28.02.14, 12:47
                    Podbijam temat, mam dokładnie ten sam problem. Sąsiad wali tak stopami że rezonuje na całe moje mieszkanie. O kapciuchach i dywanie nie chce słyszeć. Udało się wyciszyć mieszkanie??
    • jurek_jerzy100 Re: test wyciszenia podłogi z paneli 21.03.11, 14:24
      polecam wełnę, u mnie się sprawdza, sąsiadów nie słychać. a więcej o izolacji sufitów i podłóg mozna znaleźć tu
      www.izolacje.com.pl/artykul/id958,wlasciwosci-akustyczne-stropow-i-ukladow-podlogowych

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka