Dodaj do ulubionych

z czego szambo

09.04.11, 19:57
mam pytanie z czego lepiej postawic szambo?wylac betonem czy postawić z bloczków betonowych ?no i ewentualna izolacja od wody bo mam podmokły teren>>....poradzcie prosze no i jeszcze jedno jak łączyć stary dom drewniany z dostawianym skrzydłem murowanym z góry dziękuje za pomoc
Obserwuj wątek
    • jarecki_2 Re: z czego szambo 09.04.11, 22:12
      Kupić gotowe (szczelne betonowe, plastikowe, masa tego jest do wyboru do koloru), łączenie budynków według projektu.
      • Gość: Ania Brych Re: z czego szambo IP: *.warszawa.vectranet.pl 03.12.11, 22:26
        Szukam na forum opinii na temat bloczków - chodzi o cenę. Czy ta cena jest ok? Może ma ktoś alternatywny skład w/pod Warszawą, gdzie będzie taniej?
    • Gość: copper9 Re: z czego szambo IP: *.adsl.inetia.pl 05.12.11, 09:05
      Tylko z miedzi. Miedź jest materiałem wysoko higienicznym idealnym na szambo. Nie wytwarza szkodliwych substancji powodujących nadmierny wzrost bakterii w wodzie, m.in. Legionelli. I na dodatek wyróżnia się cechą antydyfuzyjności, przez co zapobiega przenikaniu tlenu do wody.
    • Gość: maria Re: z czego szambo IP: *.rzeszow.mm.pl 08.12.11, 19:47
      Nieżałuj na szambo, bo będziesz żałował. Moja córka teren o wysokim poziomie wód. Zrobiła szaqmbo z betonów uszczelniała czym tylko mogła z wszelkich rada korzystała i co się okazało , ze teraz nie może sobie poradzić , ma 2 studzienki i ciągle pełne aż cofa do zlewu i ciągle musZi płacić za wypompowanie. Już tyle ją to kosztuje że szamba były by super.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka