Dodaj do ulubionych

Lodówka Liebherr trzeszczy

IP: 193.24.24.* 07.05.04, 15:10
własnie - ponoc Liebherr to praktycznie najlepsza firma w chodnictwie
zapupiłam takową lodówke z zamrazalka - na razie uruchamiana była tylko
lodówka, zamrazalka jeszcze nie
i lodówka strasznie trzeszczy w trakcie pracy, nie chodzi tu o tradycyjny
szum agregatu w trakcie pracy, ale o trzeszczenie jak stare drzwi - i mam
wrazenie ze to sie nasila, co robic? reklamowac?
czy ktos spotkał sie z takim problemem?
az strach pomyslec co sie moze dziac jak jeszcze uruchomie zamrazalke
(lodowka ma 2 agregaty wiec trzeszczenie moze byc w stereo)
z gory dzieki za rady!
Obserwuj wątek
    • Gość: Malaga Re: Lodówka Liebherr trzeszczy -errata IP: 193.24.24.* 07.05.04, 15:38
      oczywiscie - zamrazarka
      • Gość: i Re: Lodówka Liebherr trzeszczy -errata IP: 193.0.117.* 10.05.04, 08:56
        Moim znajomym też tak się zachowywała lodówka, ale nie wiem jakiej firmy.
        Wezwali serwis, który stwierdził, że lodówka pęka z powodu wad i wymienili im
        lodówkę.
        • Gość: Malaga Re: Lodówka Liebherr trzeszczy -errata IP: 193.24.24.* 10.05.04, 14:00
          Tp chyba nie zostaje mi nic innego jak wezwac serwis
          dzieki
          • Gość: monia Re: Lodówka Liebherr trzeszczy -errata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.04, 14:46
            Również ma lodówke Libshera i jestem super zadowolona. Nie słychać nawet jej
            pracy, nie mówiąc o jakimś trzeszczeniu! Wezwi konieczniej serwis. Za takie
            pieniądze nic nie ma prawa się dziać!
            • Gość: Malaga Re: Lodówka Liebherr trzeszczy -errata IP: 193.24.24.* 11.05.04, 09:42
              Tez tak właśnie Monia mysle ze ta lodówka nie ma prawa tak głosno sie zachowywac
              A moze pamietasz jaki model Liebherra masz? może mam za "słaby" model ?
              do tego teraz mam jeszcze wrażenie że ta lodówka piszczy tak jak czasami
              piszczy woda w rurach - to chyba tez nie powinno miec miejsca
              Musze sie w końcu zebrac i zadzwonić do serwisu
              dzieki wszystkim za odpowiedz
    • mikawi Re: Lodówka Liebherr trzeszczy 10.05.04, 15:18
      ale o co chodzi z tym pekaniem lodówki - ja mam elektroluksa na gwarancji i tez
      słyszę od czasu do czasu coś takiego jak trzeszczenie, ale nie wiem czy cos
      peka czy nie, jak to sprawdzić?
      • cylia9 Re: Lodówka Liebherr trzeszczy 10.05.04, 16:48
        trzaski to czasem efekt rozprezania sie czynnika chlodniczego (kiedys byl
        niebezpieczny freon, ktory nie trzeszczal, cos za cos :)
        • Gość: paulos Re: Lodówka Liebherr trzeszczy IP: *.mos.gov.pl 20.05.04, 12:37
          trzeszczenie powoduje rozprzężający się gaz stosowany w nowych lodówkach klasy
          energetycznej A - albo dziura ozonowa albo większy szum w naszych lodówkach
          trzeba do tego się przyzwyczaić
          ja po trzech miesiącach zupełnie tego nie słyszę
          • Gość: Malaga Re: Lodówka Liebherr trzeszczy IP: 193.24.24.* 20.05.04, 14:25
            Ja do tego trzeszczenia nie moge sie w ogole przyzwyczaic, i do tego wydaje mi
            sie ze odgłosy sa jeszcze głosniejsze
            moze w moim przypadku to jeszcze cos innego niz tylko rozprezanie sie gazu
            ale jakos nie moge sie zebrac i zadzwonic do serwisu - ale na pewno niebawem to
            zrobie
            • Gość: Kasia Re: Lodówka Liebherr trzeszczy IP: *.atrema.deloitte.com / *.crowley.pl 21.05.04, 16:23
              Ja mam lodówkę z zamrażarką (2 agregaty) firmy Whirpool i podobnie dziwnie
              trzeszczy. Generalnie sprzęt chodzi cicho, ale często wydaje dźwięk podobny do
              załamywania się lodu, w nocy wydaje się być bardzo głośny. Nie reklamowałam
              tego - może też powinnam wezwać serwis? Może to jest zjawisko typowe dla
              lodówek niezależnie od marki?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka