Dodaj do ulubionych

Nowoczesny dom pod Londynem

13.08.11, 17:33
Projekt bardzo podobny do krakowskiego domu z drewna i kamienia,choć ma bardzo zwartą bryłę i super "wykusz" na kominek-kozę na piętrze i poddaszu.Niemiec na 100% zrobiłby go jako bud. pasywny.Idealny budynek do przyjmowania gości dla angielskich yupis .Od strony funkcjonalnej architektura z najwyższej półki,bez fajerwerków i przepychu.Cena developera (500tyś.funt.) wynika ,mam nadzieję z ceny ziemi w tej okolicy.....
Obserwuj wątek
    • cyklina-klimkiewicz Nowoczesny dom pod Londynem 25.09.12, 17:15
      W łazience drewno jest na podłodze, ale w sypialni wykładzina. Projekt sympatyczny, lekki. Miły dla oka. nie zagracony. B.Klimkiewicz.
      • Gość: cromwell Re: Nowoczesny dom pod Londynem IP: *.163.246.94.ip4.artcom.pl 25.09.12, 18:48
        to taki ichniejszy zwyczaj
        karpety na korytarzach
        schodach
        tym bardziej sypialniach
        sa mile
        w dodatku masz podjazd czyszczony co chwile wiec nie nosi sie piachu czy innego cholerstwa
        dla mnie oki
        gorzej jakby bylo odwrotnie
        ale to szczegol jest
        • ciotka_ltd Zlec raz ze schodow... 18.11.12, 09:46
          To 'karpety' polubisz. To wzgledy bezpieczenstwa (rzecz jasna, karpety maja byc porzadnie umocowane) - po karpetach spada sie ze schodow miekko.;)
          Jedynym miejscem w domu, gdzie mam owe karpety sa wlasnie schody (byly bez do czasu, gdy sie komus na tylku po nich zjechalo).
          • Gość: cromwell Re: Zlec raz ze schodow... IP: *.163.246.94.ip4.artcom.pl 18.11.12, 16:10
            co angole jedza
            ze tak latwo zjezdzaja ze schodow
            mam wszedzie drewniane debowe
            w starym domu od prawie 100 lat
            i jeszcze nikomu sie nie zdarzylo

mysle wiec jezdem
            karpety stosowano w waskich familokach angielskich
            o duzej akustyce
            i tak zostalo da dzisiaj

jak se siekniesz w brajtonie wylewane schody zelbetowe
            o wymiarach zgodnych z polska norma
            na to pykniesz debine
            nikt ci ze schodow nie spadnie
    • ciotka_ltd To nie jest drogo... 18.11.12, 09:41
      Za dom - jakby nie bylo 'dizajnerski', cena niewielkiego mieszkanka w Londynie - rzecz jasna, nie w Totenham.;) Problem tylko z tym miesiacem przymusowago urlopu, gdy sie ptaki legna.
    • zwykly_kierowca Nowoczesny dom pod Londynem 10.10.13, 14:28
      Podobno niedawno Anglicy odkryli istnienie podwójnych okien z szybami zespolonymi. I wełny mineralnej do docieplania budynków.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka