Dodaj do ulubionych

gres polerowany ,czy ktos ma?

23.08.11, 13:20
Mam zamiar polozyc w przedpokoju i kuchni gres polerowaniy.Niestety nie mam pojecia ktory kupic tzn.jakiej firmy .Slyszalam tez opinie ze jest klopotliwy w uzytkowaniu , sa trudnosci z domyciem plam.Chetnie poslucham osob , ktore maja takie podlogi i doswiadczonych forumowiczow.
Obserwuj wątek
    • Gość: igloodom Re: gres polerowany ,czy ktos ma? IP: *.dynamic.chello.pl 23.08.11, 17:31
      Mam polozony gres polerowany na podlodze i kladlem u wielu osob jak do tej pory jezeli chodzi o eksploatacje u mnie nie ma zadnego problemu nie uzywam zadnych srodkow do pielegnacji czy impregnacji jak oferuja ine markety aby sie tego produktu pozbyc.Kosz metra kw.mojego gresu 6 lat temu to 129 zł.produkt polski,nie kupuj Made in China bo tanszy.
      • a.kudla5 Re: gres polerowany ,czy ktos ma? 23.08.11, 18:31
        Dziekuje , mysle juz w tej chwili o kuponie plytek z Opoczna.
        • jarecki_2 Re: gres polerowany ,czy ktos ma? 23.08.11, 18:36
          Z trudnością utrzymania w czystości to prawda, ale tylko jeśli chodzi o ciemne kolory, widać na nim każdy pyłek, a na czarnym widać pyłek który dopiero na gres ma spaść, heh. Co do Chińszczyzny nie jest prawdą, że jest zła, o dziwo, wręcz należy powiedzieć, że gres jest bardziej precyzyjnie wykonany, równiejszy niż włoski, hiszpański czy polski, powiedziałbym że polski znajduje się w środku stawki a Opoczna nawet niżej niestety.
    • joanka-r Re: gres polerowany ,czy ktos ma? 24.08.11, 10:45
      Gres polerowany w trakcie obróbki został tak jakby ''uszkodzony'', ma odkryte wszystkie pory, przez co, tak bardzo łatwo chłonie wszystkie plamy. Dlatego już przed położeniem należy go zaimpregnować, bo mogą zostać plamy nawet po kleju czy fudze. Lepiej kupić pół poler, lub satynę, łatwiej z utrzymaniem czystości. Jest sporo wątków na muratorze o kłopotach z gresem polerowanym...
    • ivaz Re: gres polerowany ,czy ktos ma? 24.08.11, 13:41
      ja mam szkliwiony a nie polarowany, nie trzeba go impregnować
      • joanka-r Re: gres polerowany ,czy ktos ma? 24.08.11, 14:42
        pisałam o polerze, bo tylko polerowany należy zabezpieczyć przed wnikaniem w niego brudu.
    • kasiak37 Re: gres polerowany ,czy ktos ma? 24.08.11, 16:19
      mialam gres polerowany w przedpokoju i zadnych problemow z nim.Teraz klade na powierzchni 60m2 i tez polerowany.
      • a.kudla5 Re: gres polerowany ,czy ktos ma? 25.08.11, 07:51
        Bardzo dziekuje wszystkim doradzaczom.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka