Dodaj do ulubionych

"stara cegła"

06.09.11, 21:15
poszukuję płytek ciętych ze starej cegły. ewentualnie płytek wyglądającyhc jak ze starej
cegły :) na terenie kujawsko-pomorskiego- czy może ktoś wie gdzie można je kupić?
wydawało mi sie to takie proste... :) z góry dziękuję za pomoc!!!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • catsglow Re: "stara cegła" 06.09.11, 22:20
      Takie płytki możesz bez problemu znaleźć na allegro w cenie ok. 80 zł za m2. Są
      zarówno wycinane z cegły rozbiórkowej jak i ręcznie formowane, postarzane.
      Przykład: allegro.pl/stara-cegla-plytki-z-cegly-narozniki-i1793983344.html
    • joanka-r Re: "stara cegła" 06.09.11, 23:21
      wpisz w wyszukiwarkę ''Stara skalna'' Elkamino.
    • liluska Re: "stara cegła" 26.08.14, 21:04
      dobrej jakości płytki kupiłam w sklepie stara-cegla (stara-cegla.pl)
      wysłali mi bezpłatne próbki, płaciłam tylko za przesyłkę więc obejrzałam i dotknęłam
      a teraz jestem szczęśliwą posiadaczką ładnej ściany :)
      • janek813 Re: "stara cegła" 26.08.14, 21:50
        Takie płytki klinkierowe imitujące starą cegłę ma też firma Cerrad, kolekcja Tulsi. We Wrocławiu można kupić w Ceramika Design na Karmelkowej.
    • sylwiksylwik W Bydgoszczy i w Toruniu 29.08.14, 22:24
      Są w cegpolu. Mają bardzo duży wybór płytek i cegieł ręcznie formowanych. Cegły tną na plytki również. Można u nich kupić na sztuki, mozna zwrócić część jak zostaną....
    • 41zarazwracam Re: "stara cegła" 13.10.14, 15:11
      tujestklinkier.pl/ zajrzyj tutaj, nie są z kujawskiego, ale obsługują wysyłkowo cały kraj, a wybór duży
    • heniekj0 Re: "stara cegła" 13.02.15, 17:42
      ja kupiłem kompleksowo w stara-cegla.pl czyli cegłę, kleje, fugę, fugownicę itp. wszystko ładnie spakowane na palecie wysłanej DHLem. sklep pewniak
      • karolina393 Re: "stara cegła" 14.05.15, 15:58
        Ja gorąco polecam sklep na www.retrocegielka.pl. Płytki bardzo dobrze oczyszczone, ładnie zapakowane. Firma jest ze Słupna a że ja mieszkam w Warszawie to mogłam zobaczyć je przed zakupem na żywo.
        Obiecałam Panom z Retrocegiełki że jak będę zadowolona to na pewno pochwalę ich na forach....co też czynię:)
    • polczek Re: "stara cegła" 15.05.15, 13:28
      Witam,
      Jestem na etapie urządzania mojego nowego domu. Bardzo podoba mi się wystrój ze starą cegłą w tle, lecz mam obawy czy to się nie sypie, nie brudzi? Czy osoby które mają taką cegłę mogą się na ten temat wypowiedzieć?
      Czy ktoś z Was montował ją samodzielnie? jest to trudne dla laika?
      • polczek Re: "stara cegła" 18.05.15, 09:56
        Mam tak udekorowaną ścianę i powiem, że nie mam z tym żadnego problemu. Cegiełki zagruntowałem, nic się nie sypie, nic nie brudzi.
        Układałem sam korzystając ze wskazówek sprzedającego. Pierwsze dwa rzędy szły powoli, potem banał. Całość ma ok. 10 m2 i zrobiłem to w trzy dni. Jak na pierwszy raz to chyba nieźle:)
        • ewa_kopecc Re: "stara cegła" 03.08.15, 21:54
          Tak jak z każdym elementem wykończenia. Dobry materiał, dobrze zabezpieczony, dobrze zaimpregnowany, nic się nie powinno niepokojącego dziać.
          www.facebook.com/decoroom.eu
      • starecegly.com Re: "stara cegła" 20.07.15, 15:49
        Jeżeli zaimpregnuje Pan cegłę nie będzie się ona sypać. Jeżeli chodzi o położenie do każdego zamówienia dołączamy instrukcję, możemy także doradzić. Zapraszam na: www.facebook.com/starecegly
    • bitedelite Re: "stara cegła" 03.08.15, 19:51
      ja właśnie kładę takie lico ze starej cegły (mam z firmy regalia), bardzo polecam! Nie ma to jak prawdziwa cegła :) jest z tym trochę pracy ale dla efektu końcowego, warto! :)

PS: kładziemy sami i na moim blogu zdjęcia z montażu a już wkrótce efekt końcowy, zapraszam tutaj:
      bitedelite.pl/wnetrza/stara-cegla-na-scianie/

• karolina393 Re: "stara cegła" 20.10.15, 09:45
        Wykonałam taką ścinę w swoim domu na klatce schodowej. Efekt jest niebywały.
        Płytki kupowałam w Retrocegiełce na www.retrocegielka.pl.
        Szybka wysyłka i miła obsługa - Polecam!!
    • aximmaxim Re: "stara cegła" 28.12.15, 20:40
      My mamy właśnie położoną Starę Cegłę Bruk-Betu. Nie jest najtańsza, ale moim zdaniem bardzo trwała i funkcjonalna. Spotykałem się z takimi przypadkami, że cegła pękała, traciła kolor, kruszyła się, ale to były produkty bardzo tanie, jakieś marketowe. Jednak inwestycja w droższe materiały pozwala uniknąć strat.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka