d.o.s.i.a
26.09.11, 17:55
Witam,
Przekopalam juz internet wzdluz i wszerz w poszukiwaniu rozwiazan na bielona/biala podloge drewniana. Z tego co zdazylam sie zorientowac to dosc skomplikowana sprawa i bez specjalisty ani rusz. Czy moze jednak myle sie i mozna taka podloge uzyskac w miare niedrogim kosztem, we wlasnym zakresie?
Zalezy mi na takim, badz podobnym efekcie:
www.doorsixteen.com/2010/01/08/white-floors-yet-again/
Nie musi byc az tak bialo i rustykalnie (mieszkanie jest w bloku, wiec nie chce uzyskac zgrzytu stylow), bardziej moze cos takiego: www.ukflooringdirect.co.uk/Laminate/Series_7mm_Loc_White_Oak_V_Groove_Laminate_Flooring.html (z tym, ze to akurat jest panel).
Jak sie do tego zabrac? jakie drewno kupic? Czy moge wybielic sama? Gdybym miala kupowac bielony dab i dodatkowo go jeszcze bejcowac bez gwarancji efektu, to przynam, ze takie rozwiazanie moze byc ciut drogie, i boje sie zmarnowac tak dobre drewno. A moze moglabym kupic jakies tanie probki drewna w markecie (np. jakis dab III gatunku, albo inny rodzaj) i samej poprobowac z bejcami i olejami (np. takim)i wtedy zadowolic sie jakims tanszym rozwiazaniem.
Dodam tylko, ze mieszkam za granica, do tutejszych parkieciarzy nie mam zaufania (z tego co widze, to taki styl jak ja chce jest tu malo popularny), a zorganizowanie parkieciarza z kraju jest malo realne.
Poradzi ktos?