Dodaj do ulubionych

ułożenie podłogi z desek

12.01.12, 13:07
Ze względu na własną wygodę postanowiłam ułożyć w mieszkaniu podłogę z gotowych desek lakierowanych lub olejowanych (tego jeszcze nie wiem). Ile czasu może zająć parkieciarzowi położenie ok. 90 m2? Jaki jest koszt położenia gotowych desek. Myślałam o klejeniu ich do podłoża, więc podejrzewam, że trzeba jeszcze doliczyć koszt kleju.
Ktoś zna się na tym? może mi podpowiedzieć, gdzie szukać parkieciarza, ktory kładzie gotowe deski w okolicach Warszawy?
Obserwuj wątek
    • Gość: Olgawie Re: ułożenie podłogi z desek IP: *.unknown.vectranet.pl 12.01.12, 16:28
      2 miesiące temu znalazłam dobrego i taniego fachowca na stronie www.mojeuslugi.pl/usluga/ukladanie-podlog-deski-11
      osobiście polecam Ci deski olejowe. Co do ceny to o kolo 20zl za m2.
    • jarekparkiet Re: ułożenie podłogi z desek 12.01.12, 21:24
      Czas ukladania takiej podłogi to ok. 3 dni, układnie deski wykonujemy używając klejów poliuretanowych. Każda renomowana firma produkująca kleje posiada w swojej ofercie kleje przeznaczone do układania podłóg gotowych. Co do ceny, to zapewne będą to widełki 25-35 zł/m2. Należy pamiętać tylko o jednym- dobry parkieciarz, który dobrze określi przydatność podłoża do układania deski, ponieważ to słabe podłoże jest przyczyną wielu problemów w przyszłości
      podłoga drewniana to natura pod naszymi stopami
      • Gość: T.W. Re: ułożenie podłogi z desek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.12, 21:31
        Panie Jarku ten temat ma charakter czysto reklamowy i w tej sytuacji, pomimo dobrej renomy pańskiej firmy jest Pan bez szans. Pozdrawiam.
    • cyklina-klimkiewicz Re: ułożenie podłogi z desek 12.01.12, 21:51
      Tak klej trzeba doliczyć, a czy coś jeszcze i co zależy od tego podłoża, taki metraż to około 3 dni zależy też od tego podłoża.B.Klimkiewicz.
    • Gość: gość Re: ułożenie podłogi z desek IP: *.home.aster.pl 13.01.12, 10:11
      ja mam podłoge z gotowych debowych, lakierownych desek, u mnie koszt deski z usługą i chemią wyniósł z 294 zł/m2, czas trwania montażu to z gruntowaniem posadzki - 3 dni.
    • artur211star Re: ułożenie podłogi z desek 20.01.12, 21:59
      witam prosze sprawdzic www.remontystolica.pl
      • Gość: polecam Re: ułożenie podłogi z desek IP: 89.231.104.* 19.10.12, 08:23
        Zapraszam na stronę profiparkiet.pl/
        • Gość: Stary Klient Re: ułożenie podłogi z desek IP: *.tktelekom.pl 19.10.12, 08:54
          Piękne podłogi wykonuje i prezentuje na www.galeriaparkietu.eu Warto zajrzeć na ich realizacje - kilkaset zdjęć wykonanych przez nich podłóg z aranżacją i bez. Polecam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka