Dodaj do ulubionych

Podłogi bambusowe

17.02.12, 18:57
Czy słyszał ktoś o podłogach bambusowych Kopp? Jakie są wasze opinie? Polecacie?
Obserwuj wątek
    • cyklina-klimkiewicz Re: Podłogi bambusowe 25.02.12, 07:00
      O producencie, czy o podłogach bambusowych, o którym z rodzajów podłóg bambusowych? Jest kilkanaście różnych wyrobów. B.Klimkiewicz.
      • Gość: jutrzenka31 Re: Podłogi bambusowe IP: *.zamek.net.pl 25.02.12, 18:06
        właściwie chodzi o jedno i drugie... podłogę chcę położyć w sypialni, chciałabym urządzić sypialnię w stylu afrykańsko-wiklinowym i stąd moje zapytanie. Znalazłam podłogi bambusowe i bardzo mi się podobają - jednak wolałam się upewnić czy będzie się nadawała do sypialni?
        Co myślicie o tych rodzajach:
        sklep.podlogi-kopp.pl/d4383_bambus_wertykalny.html#
        sklep.podlogi-kopp.pl/d4226_bambus_wertykalny.html
        • deski.wroclaw.pl Re: Podłogi bambusowe 26.02.12, 10:13
          Poczytaj najpierw o produkcji tych podłóg, obejrzyj film.
          deski.wroclaw.pl/produkcja-podog-bambusowych.html
          O jakości podłogi bambusowej może świadczyć jej przekrój wewnętrzny. Należy popatrzyć na ilości powietrza między włóknami, zobaczyć jak trzyma się lakier bambusa, jego twardość i elastyczność.
          • Gość: pepe Re: Podłogi bambusowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.12, 11:17
            bambus to trawa i wymieszana z cińską radioaktywną chemią. nic niema to wspólnego z drewnem.
            • Gość: piotr Re: Podłogi bambusowe IP: *.183.146.227.dsl.dynamic.t-mobile.pl 03.03.12, 22:21
              jak nie wiesz o czym piszesz GIENIUSZU to lepiej nie pisz wcale, twoje pierdoły tyczą się raczej twojej niewiedzy, ja mam bambusa kupionego w Katowicach ( 3 lata urzytkowania ) i jestem zadowolony więc kup przetestu a potem się wypowiedz, bo nie lubię ludzi którzy na siłe udają klientów a tak na prawdę nawet noe wiedzą o czym piszą
    • Gość: Aga Re: Podłogi bambusowe IP: *.adsl.inetia.pl 29.02.12, 15:07
      Ja nie polecam, wprawdzie kupowaliśmy w jakimś większym markecie, już nie pamiętam gdzie dokładnie, więc nie była jakaś super markowa, ale po bardzo krótkim czasie ją reklamowaliśmy. Mamy ją w salonie i bardzo się niszczy, cokolwiek upadnie na nią robi się ślad, zadrapanie.
      • Gość: roberto Re: Podłogi bambusowe IP: *.play-internet.pl 02.03.12, 19:10
        podłogi, o które pytasz - konkretnie kopp - są dobrej jakości, a cena jest w miarę przyzwoita. polecam zgłosić się po opinię: www.interior.katowice.pl/kontakt
        • nimeska Re: Podłogi bambusowe 03.03.12, 09:18
          ja chce położyc w łazience
          jest niewielka i myslalam o takiej
          cenow chyba OK, co ?
          tylko nie wiem która bedzie najlepsza
          www.parkietbambusowy.pl/podlogi-bambusowe-warszawa-sklep/jaka-podloga-do-lazienki-co-wybrac-opinie-najlepsza.html
          • edziakrys Re: Podłogi bambusowe 04.03.12, 08:59
            My mamy taki w salonie
            www.praktiker.pl/produkt,5826,581/deska_podlogowa_bambus_prasowany_click_ciemny_bambus_14_mm.html
            Jeszcze nie mieszkamy, ale już mąż jęczał, że przy kładzeniu lakier odpryskiwał :( Wygląda przepięknie ale ciekawa jestem jak będzie przy użytkwaniu.
    • Gość: bazyliszek Re: Podłogi bambusowe IP: 95.155.124.* 05.03.12, 18:23
      A ja polecam podłogę bambusową i to właśnie firmy Kopp. Taką właśnie mam i jestem bardzo zadowolona. Lakier moim zdaniem jest bardzo dobry. A mam porównanie do innych podłóg. To co inni wypisują o trawie itd. świadczy że nie widzieli takiej podłogi na oczy.
      • Gość: jutrzenka31 Re: Podłogi bambusowe IP: *.zamek.net.pl 06.03.12, 20:10
        Dziękuję za informacje :)
        mój faworyt:
        sklep.podlogi-kopp.pl/d4212_bambus_horyzontalny.html
        • nimeska Re: Podłogi bambusowe 07.03.12, 16:55
          a propos timberline ..

poszlam skuszona ceną w sieci ( 138zl plus 8% vat) a tu zonk
          za moj mały metraz kuchni liczą sobie 216zl z vat a nie jak na stronie ...
          zatem troche jest róznica 216 a 149zl ... w ofercie

i to ten najtanszy babmus z ich oferty
          jestem zawiedzona bo bardzo chcialam miec podłoge taką w kuchni

a w łaziece to co mają na ich stronie nie wchodzi w rachube, do łazienki tylko teak a on kosztuje ponad 600zl za metr2 i tu tez zonk ...

buuuu
          • Gość: Robert Re: Podłogi bambusowe IP: *.play-internet.pl 03.07.13, 13:19
            Kupiłem podłogę bambus prasowany do całego mieszkania 2 lata temu i jestem bardzo zadowolony.Firma w której kupowałem sama importuje i montuje te podłogi.
            Podaje ich namiar www.podlogibambusowe.pl
          • Gość: Kacha Re: Podłogi bambusowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.13, 15:03
            Straszliwie drogo, przecież deski teakowe można znaleźć w dużo niższej cenie!! Sprawdź np. w barlinku na pewno mają lepsze ceny.
    • Gość: Oala Re: Podłogi bambusowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.13, 21:02
      teakowe drewno jest dużo twardsze od bambusa i faktycznie ni musi być wcale takie drogie.
      • Gość: mamanikoli Re: Podłogi bambusowe IP: 80.255.4.* 16.07.13, 21:14
        V Voxie mają duży wybór takich podłóg.Nawet z montażem można kupić.
    • Gość: Uno scr 95 Cześć przyjaciel wyglądają ciekawe śmieszne f IP: 178.47.181.* 19.07.13, 09:06
    • mmarku Re: Podłogi bambusowe 25.10.13, 08:29
      Mogę się wypowiedzieć bo jestem ekspertem :) Jeśli chodzi o podłogi bambusowe to sprawdź www.wild-wood.pl/oferta/podlogi-bambusowe/, bo mają naprawdę ciekawe propozycje. Co ciekawe to jeden z bardziej znanych importerów czy producentów oraz sprzedawców.

Jeśli chodzi o samą trwałość tych podłóg to moim zdaniem są o wiele lepsze niż standardowe podłogi panele. Na pewno przemawia za nimi sama jakość wykonania na pierwszy rzut oka - wyglądają jak drewno. Beat ma od 2 lat w salonie i bardzo sobie chwali. Póki co żadnych zniszczeń, otarć czy śladów użytkowania. Jak położył tak leży. Dlatego moim zdaniem nie ma sensu kupować podłóg drewnianych, jak w przypadku bambusa mamy prawie to samo a za cenę o wiele niższą :)
    • Gość: aghat Re: Podłogi bambusowe IP: *.play-internet.pl 28.05.14, 11:06
      Bardzo słabej jakości podłogi, wyjątkowo miękkie, mamy w salonie podklejone krzesła filcem ale zbiegiem czasu do filcu przyczepiło się trochę piasku i już widać głębokie zarysowania
    • Gość: radek Re: Podłogi bambusowe IP: *.play-internet.pl 28.05.14, 11:14
      Słyszałem bardzo negatywne opinie o jakości tych podłóg, ale jeszcze gorsze o sposobie reklamacji. Znajomi zareklamowali poważne wady, pęknięcia wzdłuż deski na skutek rozchodzenia się drewna, odpowiedz dostali po dwóch miesiącach w postaci przysłanego opakowania płynu do konserwacji- totalna ignorancja. Okazuje się wada powstała z winy właścicieli bo od razu nie zakonserwowali podłogi, paranoja kupuje się nowe podłogi, które musza być od razu zakonserwowane przez ich środki (nota bene nieskuteczne). Nie wiem jakim cudem te podłogi zyskały taką popularność
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka