Dodaj do ulubionych

Malowanie natryskowe

10.03.12, 09:29
Wiosna idzie ,budzi sie we mnie chęć odnowienia mieszkania ;) Mieszkam w starym budownictwie - wysokim i pełnym niewygodnych miejsc do malowania i dlatego zastanawiam sie nad kupnem kompresora z pistoletem natryskowym do malowania.Na reklamach wygląda to rewelacyjnie ale niezbyt wierzę tym zródłom informacji dlatego mam pytanie : ktos z Was uzywał takiego sprzętu do malowania scian i jak sie to sprawdza w praktyce?

Miarą człowieczeństwa jest stosunek do zwierząt
Obserwuj wątek
    • Gość: Pędzel Re: Malowanie natryskowe IP: *.dynamic.chello.pl 10.03.12, 13:15
      Pistolet do malowania amatorskiego 1 mieszkania? Nigdy! Tylko wałek na długiej rączce i jesteś Gość...
      • foxa19 Re: Malowanie natryskowe 10.03.12, 15:27
        Hmmm,niestety nie wygląda to aż tak łatwo i prosto jak by sie mogło zdawać.Nie mam np prostego sufitu a w formie łuków gdzie wałek się niezbyt sprawdza.Mieszkanie malowałam nie jeden raz,różnymi przyrządami /pędzel.wałek,euromal/ a że lubię ułatwiać sobie życie szukam innych być może wygodniejszych i szybszych sposobów odświeżenia mieszkania-stad moja prosba o podzielenie się doświadczeniami w malowaniu natryskowym.
    • Gość: Pędzel Re: Malowanie natryskowe IP: *.dynamic.chello.pl 10.03.12, 16:42
      Ładnych parę lat temu na suficie malowałem mocno rzeźbione stiuki. Eksperymentowałem z pistoletem na słoik i odkurzacz. Kosztował grosze. Wyszło b. ładnie. Taki nakrapiany meszek - zamsz. Jedyny mankament to pylenie opadające na podłogę i konieczność wymontowania iglicy z "pistoletu".
      • Gość: Pędzel Re: Malowanie natryskowe IP: *.dynamic.chello.pl 10.03.12, 16:43
        Zapomniałem dodać. Na pewno nie było to ułatwienie sobie życia... (:P)
        • foxa19 Re: Malowanie natryskowe 11.03.12, 10:21
          Dziekuję za podzielenie sie doświadczeniami :) Pędzel ,podbudowałes mnie ze natrysk wychodzi ładnie mimo że sprzęt był eksperymentalny ;) Jednak wolę zawierzyć przynajmniej troche profesjonalnym( oby !!!) ustrojstwom /znalazłam takowy na allegro/ i chyba spróbuje sie pobawić ;)
          • cyklina-klimkiewicz Re: Malowanie natryskowe 16.03.12, 21:14
            Żeby dało się malować, tylko to co się chce, to należy używać takiego pistoletu, gdzie ciecz jest pod ciśnieniem, ale nie powietrze ją pcha, bo wtedy się pyli.B.Klimkiewicz.
    • chocofun Re: Malowanie natryskowe 02.08.12, 20:09
      no ja wlasnie tez sie zastanawialam nad kupnem takiego urzadzenia bo w Lidlu dzisiaj widzialam :) 80zl to dobra cena?mam nadzieje, ze sobie poradze z malowaniem bo malowanie plotu mam w planach :)
      • zbyszekmachej Re: Malowanie natryskowe 27.08.14, 14:04
        odświeżę wątek bo sam jestem zainteresowany takim malowaniem. Chcę zrobić szybkie odświeżanie paru pokoi jeszcze przed zimą... znajomy ma kompresor więc zastanawiam się jaki pistolet brac (on takiego nie ma). Jakieś podpowiedzi?
        • wolszczek Re: Malowanie natryskowe 28.08.14, 08:09
          bierz adlera np ten – www.mar.sklep.pl/pistolety-lakiernicze/hvlp/ma-r8013-hvlp-pistolet-lakierniczy-r-8013-hvlp.html. Ja taki stosowałem i pokryło się ładnie. Robiłeś to kiedys? Bo to nie jest takie znowu proste. Trzeba dokładnie i odpowiednio nakładać tą farbę. Jakby co pytaj bo to nie jest zawsze takie oczywiste ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka