duzyzuk 22.04.12, 11:19 witam, czy można zamontować drzwi (chcę kupić nowe skrzydła) na starej ościeżnicy?? ma to jakies znaczenie, oczywiście poza tym związanym z wystrojem, estetyką itp. Jakoś nie widzi mi remont na aż tak dużą skalę.... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cyklina-klimkiewicz Re: stare ościeżnice 22.04.12, 11:34 Pewnie,że można, tylko wymiary trzeba dobrać.A te drzwi to 1 skrzydłowe? B.Klimkiewicz. Odpowiedz Link Zgłoś
pikadooor Re: stare ościeżnice 23.04.12, 12:44 to będzie zależało od drzwi oczywiście, jedne da radę innych nie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wodnikSzuwarek Re: stare ościeżnice IP: *.tktelekom.pl 23.04.12, 14:29 niektóre ościeżnice w blokach mają mniejsze "felce" czy jak to tam się nazywa i dzisiaj produkowane skrzydła nie pasują, naprawdę.. Odpowiedz Link Zgłoś
annniul Re: stare ościeżnice 24.04.12, 20:39 o kurczaki...ja mam mieszkanie w bloku:( i właśnie chciałam na tych starych ościeżnicach zamontować drzwi...a jak sprawdzić czy będą pasowały?kogo pytać, bo sama to nic raczej nie zdziałam... Odpowiedz Link Zgłoś
pikadooor Re: stare ościeżnice 25.04.12, 12:52 Najlepiej zapytać fachowca w sklepie, tylko też miej poprawkę na to, że może trafić na takiego, który będzie chciał Ci koniecznie wcisnąć ościeżnice, a okaże się, że u Ciebie można było na starych zamontować Odpowiedz Link Zgłoś
annniul Re: stare ościeżnice 25.04.12, 18:43 no właśnie właśnie, o to też mi chodzi, chyba się muszę najpierw za jakimś fachowcem rozejrzeć.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: stare ościeżnice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.12, 09:57 W jakich latach zbudowano Twój blok? Bo w tych (względnie) nowych montowano już typowe (na dzisiaj) ościeżnice. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryś Re: stare ościeżnice montaż wrocław IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.05.12, 15:47 Podłączam się pod temat, mam podobny problem co autor wątku. Szukam firmy we Wrocławiu która mi taki montaż przeprowadzi i nie zdemoluje pół pokoju - jesteśmy świerzo po remoncie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: stare ościeżnice montaż wrocław IP: 95.141.28.* 05.05.12, 12:37 Jak kupowałem drzwi w salonie na zielonogórskiej to mi zamontowali na starej ościeżnicy, też w bloku. Wiadomo część ściany trzeba było skuć ale większej demolki nie zrobili i ogólnie jestem zadowolony. Odpowiedz Link Zgłoś
bartlomiej_s Re: stare ościeżnice montaż wrocław 31.10.12, 16:08 Zapraszam do przeczytania artykułu na temat usługi montażu drzwi na ościeżnice nakładkowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KO1 Re: stare ościeżnice montaż wrocław IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.05.12, 14:02 SPRAWDZ SOBIE FIRME NA DRZWI.PL ONI MONTUJĄ DOBRZE NA STARYCH OŚCIEŻNICACH WE WROCŁAWIU Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej83x Re: stare ościeżnice 07.05.12, 13:33 Na upartego wszystko można, ale czy to ma sens. Pytanie czy ościeżnica jest metalowa czy drewniana ? Masz pewność, że stara ościeżnica trzyma kąty i przy montowaniu drzwi, nie okaże się, że drzwi do ościeżnicy nie pasują i powstały spore szpary. Odpowiedz Link Zgłoś
misiek_37 Re: stare ościeżnice 08.05.12, 16:41 Jak najbardziej - najistotniejszy jest tylko rozmiar drzwi i rozstaw zawiasów. Wejdź na www.czerwiak.pl - tam wszystko Ci ładnie dobiora i skóry nie zedrą. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
zaprojektujemy Re: stare ościeżnice 31.10.12, 20:31 Jeden z naszych klientów uparł się żeby wymienić same skrzydła. Argumenty miał podobne, nie chciał dużego remontu, chciał ograniczyć koszty... Skończyło się tak, że po kilku tygodniach odezwał się z prośbą o zamówienie i zamontowanie ościeżnic :) Podejmując decyzję o wymianie drzwi wew. warto dobrze się przed podjęciem decyzji zastanowić. www.decoroom.eu Odpowiedz Link Zgłoś
5virion Re: stare ościeżnice 02.11.12, 10:24 Często tak bywa. Zależy jeszcze w jakim stanie jest stara ościeżnica. W większości przypadków wymienia się całość. Odpowiedz Link Zgłoś
zaprojektujemy Re: stare ościeżnice 08.11.12, 15:43 Nawet jak jest w miarę dobrym, to trzeba wziąć pod uwagę jak będzie wyglądała przy nowym skrzydle drzwi, no i nigdy nie dopasujemy do niej idealnie skrzydła kolorystycznie. www.decoroom.eu Odpowiedz Link Zgłoś