Dodaj do ulubionych

cena za malowanie i tapetowanie - sie zdziwilam

01.06.12, 22:11
Szukam ekipy remontowej pod warszawa. Chcialam polozyc flizeline i dwukrotnie pomalowac + wykonczenie.
Panowie miejscowi wyliczyli malowanie 2 razy - 14 zl za metr, flizelina 14 zl za m przyszpachlowanie pekniec 16 zl za m. POliczylam, ze za 3 pokoje ktore mam do remontu za sama robocizne zaplacilabym 9 tys zl. Do remontu mam jeszcze duzo, duzo wiecej, ale
Przewidywalam na ten cel polowe kwoty, ale nie 9 tys. Czy to jest normalny cennik, czy z ksiezyca?
Obserwuj wątek
    • cyklina-klimkiewicz Re: cena za malowanie i tapetowanie - sie zdziwil 02.06.12, 05:31
      Jest faktem,że materiały ostatnio znacznie podrożały, inne koszty, też trochę, ale chyba, nie aż tak. B.Klimkiewicz.
    • jarecki_2 Re: cena za malowanie i tapetowanie - sie zdziwil 02.06.12, 07:28
      Chyba nie wiem co oznacza w tym opisie/pytaniu "położyć fizelinę", ale co do malowania to kwota 14 zł/m2 wcale nie musi być wygórowana, w zależności od zastosowanej farby może być to kwota nawet 25 zł/m2 a najniższa teraz stawka to 8-10 zł/m2 z najtańszą farbą emulsyjną. Oczywiście mówię o usłudze razem z materiałami, gdzie inwestor wybiera tylko kolor farby reszta go nie interesuje. Szpachlowanie pęknięć to pozycja z metr bieżący a nie kwadratowy co jest istotne w obliczeniach i łatwo się pomylić. No i kolejna sprawa, nie piszesz jakiej wielkości są pomieszczenia do remontu, jak wychodzi kwota 9000 zł to znaczy że małe nie są. I ostatnia sprawa, poproś o wyliczenie kosztów w całości a nie podanych za m2, powinnaś znać sumę, całą i wyliczoną prze wykonawcę, za remont w wyszczególnieniem prac oraz ich obmiarem, Twoje wyliczenia wcale nie muszą być poprawne.
      • autoryzowany Re: cena za malowanie i tapetowanie - sie zdziwil 02.06.12, 12:00
        Ceny są normalne tylko trzeba podzielić wykonawców na tych którzy mają legalną działalność i płacą zus i podatki i resztę która robi na czrno i za zupełnie inne stawki !!! A więc stawki jakie dostałaś są zupełnie normalne dla fachowca prowadzącego działalność gospodarczą !!!
        • forum.master Re: cena za malowanie i tapetowanie - sie zdziwil 02.06.12, 21:11
          kolezanka za 2 pokoje zaplacila facetowi prowadzacemu dzialalnosc okolo 4,5 tysiaca. byly gladzie, kladzenie paneli, malowanie, montaz 2 par drzwi. Lacznie za 20 dni to trwalo.
          • Gość: mario600 Re: cena za malowanie i tapetowanie - sie zdziwil IP: *.hrnqu1.dynamic.dsl.tele.dk 08.06.12, 16:06
            jeżeli to ceny z materiałem to są ok jeżeli to ceny bez materiału to troszkę wysokie
            • patrytka forum.master 08.06.12, 19:08
              to ten ,,fachowiec,, chyba na lezaco to robil albo sie czolgal
            • bunclik Re: cena za malowanie i tapetowanie - sie zdziwil 08.06.12, 20:23
              dlaczego mówisz ze trochę dużo skoro nie znasz wymiarów i napisane jest 2 pokoje a nie dwa pokoiki są mieszkania które maja pokoje po 25 -30 m2 a wysokie na 3,30 m wiec nie można powiedzieć ze dużo czy mało
            • maciekww Re: cena za malowanie i tapetowanie - sie zdziwil 04.03.14, 11:12
              No jak dal mnie pani miała na myśli ceny bez materiałów...
      • mruwa9 Re: cena za malowanie i tapetowanie - sie zdziwil 09.06.12, 10:55
        14 zl za pomalowanie m2 sciany? Toz to zajmuje kilka sekund!
        Chyba sie przekwalifikuje, podoba mi sie taki szybki pieniadz za tak nieskomplikowana robote.
        • bunclik Re: cena za malowanie i tapetowanie - sie zdziwil 09.06.12, 21:18
          mruwa9 nie masz pojęcia o czym mówisz ale uwierz mi nie chce mi sie nawet ci tłumaczyć dlaczego
          przekwalifikuj się
          • bunclik Re: cena za malowanie i tapetowanie - sie zdziwil 09.06.12, 21:19
            nie mowie o cenie
            • mruwa9 Re: cena za malowanie i tapetowanie - sie zdziwil 11.06.12, 17:47
              od lat malujemy i tapetujemy sami nasze mieszkania.
              I robimy to zdecydowanie lepiej, staranniej, niz niejeden "fachowiec".
              • 5kama Re: cena za malowanie i tapetowanie - sie zdziwil 22.06.12, 00:00
                Jak czytam niektóre wypowiedzi fachowców to też wolę sama zakasać rękawy i zrobić sobie malowanie i tapetowanie na własną rękę. Dlaczego fachowcy próbują obrażać tu potencjalnych klientów?
        • Gość: MALARZ Re: cena za malowanie i tapetowanie - sie zdziwil IP: 83.2.128.* 18.12.12, 23:47
          TRZEBA SIĘ WPIERW NAUCZYĆ MALOWAĆ !
          • mruwa9 Re: cena za malowanie i tapetowanie - sie zdziwil 19.12.12, 01:01
            no tak, zdecydowanie, bez magisterki i doktoratu z machania pedzlem ani rusz.
    • takisto Re: cena za malowanie i tapetowanie - sie zdziwil 11.06.12, 11:21
      oczywiscie znajdziesz emerytowanego górnika ktory zrobi ci to za poł ceny. Ale jakosc i trwałość tez podzie przez połowę.
    • leon64 Re: cena za malowanie i tapetowanie - sie zdziwil 11.06.12, 21:55
      cena wcale nie jest wygórowana, do tego pod warszawką, przecież dojechać tam czymś trzeba, na pewno nie autem na wodę, wszyscy by chcieli, żeby ceny były jak kilka lat temu, ale sorki tak się nie da, koszty rosną z tygodnia na tydzień, podatki nie maleją, żarcie też nie, więc nie myślcie, że ktoś będzie tyrał za jakieś śmieszne pieniądze, jeżeli unikacie remontu w domu przez 20 lat to nie dziwcie się, że potem trzeba z dnia na dzień wyłożyć trochę kasiory
    • Gość: złota rączka Re: cena za malowanie i tapetowanie - sie zdziwil IP: 92.244.36.* 11.07.12, 22:47
      14 zł za dwukrotne malowanie to nie z księżyca to jawne złodziejstywo i naciąganie klienta 10 zł to max
      • Gość: budowlaniec Re: cena za malowanie i tapetowanie - sie zdziwil IP: *.icpnet.pl 18.11.12, 22:58
        Jakie zlodziejstwo?
        To sa normalne ceny.Wiekszosc ludzki jest zdziwiona,jak taki zwykly budowlaniec moze tyle kasy zarobic.
        Biescie sie sami za malowanie jesli to takie proste.
        Ja juz kilka takich mieszkan malowalem jak sami zaczeli,widzialem co porobili.
        Ale to przeciez takie proste.
        • ludek87 Re: cena za malowanie i tapetowanie - sie zdziwil 19.11.12, 08:53
          Takie są ceny. Ja płaciłem podobnie. Niestety materiały bardzo podrożały, a za robociznę tyle się płaci. Najlepiej samemu sobie pomalować mieszkanie.
          • Gość: kerk Re: cena za malowanie i tapetowanie - sie zdziwil IP: *.821.gwa.telkab.pl 26.11.12, 17:32
            witam.przeczytalem tu pare odpowiedzi i fachowców i klientów,czy ktoś z was wzial pod uwagę ze chodzi o malowanie flizeliny za te 14pln.?ilu z was to robilo,przede wszystkim flizeline trzeba zagruntowac przed malowaniem bo bedzie pila farbe jak smok i zajechac sie mozna malujac,dobrych kilka lat temu w Warszawskim hotelu Rialto (kiedy on powstawal) malowalem cale pietro pokryte flizeliną,wiec nie porównujcie malowania do malowania a tym wszystkim którzy piszą ze takie proste jest malowanie i tapetowanie zapraszam do współpracy (naprawdę dobrze zapłacę)z jednym warunkiem-pełna odpowiedzialność za zniszczony materiał,bo ja jako właściciel firmy taką odpowiedzialność ponoszę, jak komuś obetnę za każdy żle wymalowany litr farby ze 30-40 pln albo za metr tapety nawet od 20 do 600pln (takie tapety tez sobie ludzie życzą) i nie zapłace za stracony czas wykonania to zobaczymy jakie to proste i łatwe,ludzie tapeta to nie papier do drukarki a dobra farba to nie woda z kranu.pomyślcie troche jakie macie wymagania a ile chcecie zapłacić,robie remonty od przeszło 15 lat i wiem o czym piszę.od razu uprzedzam że nie chciałem nikogo urazić ale tak samo jak są kiepscy fachowcy są też ciężcy klienci-niestety.
            • bunclik Re: cena za malowanie i tapetowanie - sie zdziwil 26.11.12, 20:29
              kerk zgadzam się z tobą
              pani pisze ze malowała 2 tygodnie
              sprawna dobra ekipa zrobiła by to w 3-4 dni
              ile czasu mnie chodzenia po foliach i życia w bałaganie
              ale satysfakcja jest a to tez bardzo ważne
    • Gość: ewa Re: cena za malowanie i tapetowanie - sie zdziwil IP: *.dynamic.chello.pl 19.11.12, 13:21
      coś sie panom fachowcom pomyliło z cenami chyba.decydujesz się na nich?bo znam dużo tańszych
      • 5kama Re: cena za malowanie i tapetowanie - sie zdziwil 20.11.12, 10:12
        malowałam sama mieszkanie, dwa tygodnie chodzenia po foliach, zaoszczędzone pieniądze i satysfakcja z pomalowanego mieszkania, bardzo duża!!!
    • Gość: darek Re: cena za malowanie i tapetowanie - sie zdziwil IP: *.dynamic.chello.pl 27.11.12, 11:21
      Witam mogę to pani wycenić i zrobić tylko najlepiej było by to zobaczyć .Czy daleko pani mieszka od Warszawy bo mógłbym podjechać i zobaczyć.Jak się pani zdecyduje proszę o kontakt pod numer 515-472-272 Darek.Mój adres dariusz.staniaszek@wp.pl
    • Gość: qe2w Re: cena za malowanie i tapetowanie - sie zdziwil IP: *.dynamic.chello.pl 27.11.12, 13:06
      Malowanie kosztuje 6zł/m
      • Gość: 32r2er Re: cena za malowanie i tapetowanie - sie zdziwil IP: *.dynamic.chello.pl 27.11.12, 13:06
        Zatrudniłam do budowy i remontu Tomasza Ingasiaka z Warszawy lat ok. 40-45, a ten przesłał współpracownika oszusta Marcina Mazurka z Lublina lat ok. 34. Odradzam ich usługi, gdyż uciekli z budowy, pobrali zaliczki i pracują na czarno bez faktur. Prac nie skończyli a to co po sobie zostawili to same niedoróbki i usterki. Urząd Skarbowy powinien im dobrać się do skóry za prace bez faktur.
      • Gość: kerk Re: cena za malowanie i tapetowanie - sie zdziwil IP: *.821.gwa.telkab.pl 27.11.12, 15:26
        rozumiem ze za tyle pan maluje? jesli tak prosze o kontakt i zapraszam do wspołpracy,mam do pomalowania dwa apartameny ,gładz surowa bardzo wysokiej jakosci,malowanie w dwoch kolorach,farba benjamin moore super spec polpolysk,malowanie z akrylowaniem w cenie
        • bunclik Re: cena za malowanie i tapetowanie - sie zdziwil 27.11.12, 20:28
          kerk targuj się negocjuj, pomaluje ci może za pinć zloty

hahahahhaha
        • Gość: Wojtek Re: cena za malowanie i tapetowanie - sie zdziwil IP: *.jmdi.pl 29.01.14, 12:27
          Ja polecam ta firmę , sa naprawde szybcy i nie maja wygorowanych cen, polecil mi ich znajomy u ktorego wykonali juz 3 remonty.

warszawa-malowanie.com.pl/kontakt.html
    • marecki_1 Re: cena za malowanie i tapetowanie - sie zdziwil 19.12.12, 14:17
      Ceny normalne, aczkolwiek można poszukać i wybrać najkorzystniejszą ofertę. Nie ma co się dziwić. Minęły bezpowrotnie czasy, kiedy za malowanie płaciło się 3 zł. Każdy "fachowiec" chce zarobić.
    • Gość: gość Re: cena za malowanie i tapetowanie - sie zdziwil IP: *.play-internet.pl 06.03.14, 18:19
      Cena zdecydowanie za wysoka. Takie stawki są oczywiście stosowane ale w przypadkach współpracy wykonawcy z projektantem wnętrz przy zleceniach dla zamożnych klientów dla których liczy się przede wszystkim jakość na bardzo wysokim poziomie a cena nie gra istotnej roli. O malowaniu: malowanie warszawa
    • robertkucharski Re: cena za malowanie i tapetowanie - sie zdziwil 06.03.14, 20:55
      Remont remontowi nie równy, cena cenie też nie, jeżeli nie odpowiada ci cena na poziomie 14 zł oraz idąca za tym jakość ( czas poświecony na malowanie a nie mazanie po ścianach) to weź ofertę za 6 zł.

P.S. Czy jak kupujesz chleb w sklepie to też marudzisz że drogo ? Jeden kupi chleb drugi wyrób chlebopodobny - każdy ma to co chce.

P.S.2
      Osobiście uważam ze cena jest ok, jezeli oferują idący za tym standard - popros o referencje będziesz wiedzieć czy warto.
      • leda16 Re: cena za malowanie i tapetowanie - sie zdziwil 07.03.14, 22:14
        robertkucharski napisał:
        > P.S. Czy jak kupujesz chleb w sklepie to też marudzisz że drogo ? Jeden kupi ch
        > leb drugi wyrób chlebopodobny - każdy ma to co chce.

A cóż to za porównanie, smaku chleba do machania wałkiem? Zresztą ten sam gatunek chleba od tego samego producenta w jednym sklepie kupisz taniej w innym drożej. Widać, że Kolega ani na malowaniu ani na handlowaniu się nie zna :).

> P.S.2
        > Osobiście uważam ze cena jest ok, jezeli oferują idący za tym standard - popros
        > o referencje będziesz wiedzieć czy warto.

Nie jest OK! W Krakowie w ub. roku brali 8 zł za m2. Oczywiście żadnych zaliczek nie dawać, tylko umowę o dzieło sporządzić. A farby, kleje i tapety kupuje się samemu. To samo z lakierami do parkietów. Inaczej masz najgorszy towar za najwyższą cenę.
        • robertkucharski Re: cena za malowanie i tapetowanie - sie zdziwil 08.03.14, 20:23
          Za to widzę iż koleżanka jest specjalistką od malowania, o przepraszam powinienem napisać cytując ..machania wałkiem?

P.S.
          Osobiście uważam iż można malować za 14 zł, można również machać wałkiem za 8 zł każdy ma to co lubi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka