Dodaj do ulubionych

Pomocy:))) kolory stolarki

02.08.12, 22:03
Proszę o pomoc,
bo mnie już robi się słabo od permanentnego braku koncepcji.
Dom - jeszcze pusty.
Okna w całym domu w kolorze złoty dąb.
Podłogi na parterze w kolorze naturalny dąb.
Podłogi na piętrze sosnowe.
JAKI KOLOR DRZWI WEWNĘTRZNYCH. Proszę o jakąś sugestię....
Obserwuj wątek
    • Gość: BokiMiZrywaŚmiech Re: Pomocy:))) kolory stolarki IP: *.dynamic.chello.pl 02.08.12, 23:53
      Skoro masz taki problem to WYRZUĆ DRZWI WEWNĘTRZNE i po problemie.
      Pytać się innych w takiej kwesti?! To aby na pewno Twój WYMARZONY dom?
    • piegoosek Re: Pomocy:))) kolory stolarki 03.08.12, 00:30
      na takie problemy najlepszy projektant od wnetrz ;)
      poza tym osobiscie polecam biale, tylko biale :) moze w szarosciach jeszcze, ale jakos tych szarosci wszyscy sie boja...
    • trypel Re: Pomocy:))) kolory stolarki 03.08.12, 08:13
      ma.ty napisała:

> Okna w całym domu w kolorze złoty dąb.

popatrz po sąsiadach - teraz jakies 80% low budgetowych domków wyposaża sie w plastik w kolorze złoty dąb a skoroinne domy już mają drzwi to zobaczysz co i jak pasuje
    • ma.ty Re: Pomocy:))) kolory stolarki 03.08.12, 23:00
      Dziękuję, okna mam bejcowane, a nie plastikowe. Na podłodze deski z tartaku - każda w innym rozmiarze - co mało komu się podoba. Też zastanawiam się nad białymi drzwiami, chociaż nie wiem, czy będą pasować do płytek - beżowych santa caterina (czy jak to się tam pisze) - są z połyskiem. Przy białych drzwiach, będę też musiała dać białą listwę przy schodach na piętro, co bardzo trudno mi sobie wyobrazić. W mieszkaniu mam wszystko dębowe - i po dziesięciu latach doszłam do wniosku, że mieszkam w zakrystii.... jednak nie było problemu z doborem koloru.... Należę do osób, które mogłyby całe życie chodzić w mundurze. Otwierasz szafę - a tam proszę dziesięć takich samych uniformów ... i błogi spokój - wiadomo w co się ubrać:)). Proszę więc o wyrozumiałość.
      • piegoosek Re: Pomocy:))) kolory stolarki 03.08.12, 23:26
        ta listwa przy stopniach, to byla tez moja zmora, nie wyobrazalam sobie tych dociec itp. strasznie nie podobal mi sie ten pomysl.. i wymyslilam taki panel jak w filmach amerykanskich ;) goraco polecam, na prawde super sie sprawdza :)
      • Gość: kk Re: Pomocy:))) kolory stolarki IP: *.dynamic.chello.pl 04.08.12, 08:03
        ma.ty napisała:

> Dziękuję, okna mam bejcowane, a nie plastikowe.

Błędem było zrobienie okien w kolorze złotego dębu, który mało do czego pasuje. Skoro jednak futryny są drewniane, to może pomalować je na biało? Przynajmniej od wewnątrz. Wtedy drzwi wewnętrzne i listwy też oczywiscie białe. Zaintrygowała mnie Twoja podłoga: każda deska w innym rozmiarze. Masz na mysli również szerokość, czy tylko długość?
        • Gość: piegoosek Re: Pomocy:))) kolory stolarki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.12, 13:43
          mysle, ze autorka ma na mysli tzw. dyle, czyli deski o roznej dlugosci, a tej samej szerokosci.
        • jo-an-na-29 Re: Pomocy:))) kolory stolarki 26.08.12, 17:08
          Drzwi wewnętrzne trzeba do czegoś dopasować - najlepiej do okien i drzwi, ale skoro u Ciebie się nie da, to można sie zasugerować np kolorem mebli w tych pomieszczeniach. Masz już jakieś pomysły? Do białych ścian białe drzwi też pasują, ale musiałabyś wtedy wszystkie pokoje mieć białe.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka