Dodaj do ulubionych

SOFA EKO-SKÓRA

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.04, 15:35
Czy ktoś ma i jak konserwuje, a jak sie sprawuje?
Obserwuj wątek
    • kika_kika Re: SOFA EKO-SKÓRA 06.07.04, 09:49
      są ekoskóry i ekoskóry :) jedne - jak papier a drugie.. że nie odróżnisz od
      skóry. JA zamierzam kupić sobie piękną malinową sofę z ekoskóry albo alcantary
      (chodzi o to by nieulegała plamom :)) w firmie Wajnert. byłam ostatnio u nich
      na produkcji i oczarowali mnie precyzją i dokładnością (ceny baaaaaardzo
      niskie) - jeśli chodzi o meble skrzyniowe i tapicerowane. Polecam bo warto.
      www.wajnert.pl
      KIKA
      • jana07 Re: SOFA EKO-SKÓRA 06.07.04, 18:20
        a ile kosztuje u nich taka sofa z ekoskory?
        ja tez sie ciagle waham miedzy ekoskora a alcantara.... nie wiem z czego
        latwiej beda schodzic plamy...
        no nic, kiedys trzeba podjac decyzje...
        j.

kika_kika napisała:

> są ekoskóry i ekoskóry :) jedne - jak papier a drugie.. że nie odróżnisz od
        > skóry. JA zamierzam kupić sobie piękną malinową sofę z ekoskóry albo
        alcantary
        > (chodzi o to by nieulegała plamom :)) w firmie Wajnert. byłam ostatnio u nich
        > na produkcji i oczarowali mnie precyzją i dokładnością (ceny baaaaaardzo
        > niskie) - jeśli chodzi o meble skrzyniowe i tapicerowane. Polecam bo warto.
        > www.wajnert.pl
        > KIKA
        • kika_kika Re: SOFA EKO-SKÓRA 08.07.04, 22:35
          nie mam pojęcia :) ale... wiem, że tanio w porównaniu z konkurencją. Tylko nie
          wiem ile liczą sklepy sprzedające ich produkty, ale w Międzyborzu - to jest
          między wrockiem a pozkiem - jest ich fabryka i sklep firmowy tam mają tanioche
          (stoły po 300zł :d a najprostsze kanapy/wersalki po 1000zł)

KIKA
          • Gość: jnk Re: SOFA EKO-SKÓRA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.04, 22:20
            Moja przyjaciółka ma sofę z alcantary - super! Ja miałam z beżowej eko-skóry -
            straszne gówno. Po kilku latach używania "skóra" zaczęła złazić płatami i
            całość wyglądała obrzydliwie. Umyć się tego nie da za dobrze, więc np. na
            fotelach, z których jeszcze nie zlazła, "skóra" przybrała kolor szarawy.
            Horror, syf i makabra. Bardzo, bardzo odradzam. Tym bardziej, że analogiczny
            wyrób (tyle że narożnik) mieli moi rodzice i po paru latach poprosili o pomoc
            tapicera. Teraz mają na tymże narożniku zwykły materiał obiciowy i nie mają
            problemu (wybrali jakiś taki bezpieczny wzór, wśród którego ewentualne plamy
            nie rzucają sie w oczy). Pozdro!
    • cereusfoto Re: SOFA EKO-SKÓRA 14.07.04, 11:08
      A ja mam z ekoskóry dość spory narożnik w dwóch kolorach; oliwka jasna i
      ciemna - wygląda super , a i odróżnić nie sposób. Kosztował mnie 2.300 zł.
      Kupiłam w bardzo znanej firmie w Krakowie ( pochodzą z Kalwarii
      Zebrzydowskiej ) . Firma nazywa się KOWALCZYK.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka