Gość: anik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.04, 15:35 Czy ktoś ma i jak konserwuje, a jak sie sprawuje? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kika_kika Re: SOFA EKO-SKÓRA 06.07.04, 09:49 są ekoskóry i ekoskóry :) jedne - jak papier a drugie.. że nie odróżnisz od skóry. JA zamierzam kupić sobie piękną malinową sofę z ekoskóry albo alcantary (chodzi o to by nieulegała plamom :)) w firmie Wajnert. byłam ostatnio u nich na produkcji i oczarowali mnie precyzją i dokładnością (ceny baaaaaardzo niskie) - jeśli chodzi o meble skrzyniowe i tapicerowane. Polecam bo warto. www.wajnert.pl KIKA Odpowiedz Link Zgłoś
jana07 Re: SOFA EKO-SKÓRA 06.07.04, 18:20 a ile kosztuje u nich taka sofa z ekoskory? ja tez sie ciagle waham miedzy ekoskora a alcantara.... nie wiem z czego latwiej beda schodzic plamy... no nic, kiedys trzeba podjac decyzje... j. kika_kika napisała: > są ekoskóry i ekoskóry :) jedne - jak papier a drugie.. że nie odróżnisz od > skóry. JA zamierzam kupić sobie piękną malinową sofę z ekoskóry albo alcantary > (chodzi o to by nieulegała plamom :)) w firmie Wajnert. byłam ostatnio u nich > na produkcji i oczarowali mnie precyzją i dokładnością (ceny baaaaaardzo > niskie) - jeśli chodzi o meble skrzyniowe i tapicerowane. Polecam bo warto. > www.wajnert.pl > KIKA Odpowiedz Link Zgłoś
kika_kika Re: SOFA EKO-SKÓRA 08.07.04, 22:35 nie mam pojęcia :) ale... wiem, że tanio w porównaniu z konkurencją. Tylko nie wiem ile liczą sklepy sprzedające ich produkty, ale w Międzyborzu - to jest między wrockiem a pozkiem - jest ich fabryka i sklep firmowy tam mają tanioche (stoły po 300zł :d a najprostsze kanapy/wersalki po 1000zł) KIKA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jnk Re: SOFA EKO-SKÓRA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.04, 22:20 Moja przyjaciółka ma sofę z alcantary - super! Ja miałam z beżowej eko-skóry - straszne gówno. Po kilku latach używania "skóra" zaczęła złazić płatami i całość wyglądała obrzydliwie. Umyć się tego nie da za dobrze, więc np. na fotelach, z których jeszcze nie zlazła, "skóra" przybrała kolor szarawy. Horror, syf i makabra. Bardzo, bardzo odradzam. Tym bardziej, że analogiczny wyrób (tyle że narożnik) mieli moi rodzice i po paru latach poprosili o pomoc tapicera. Teraz mają na tymże narożniku zwykły materiał obiciowy i nie mają problemu (wybrali jakiś taki bezpieczny wzór, wśród którego ewentualne plamy nie rzucają sie w oczy). Pozdro! Odpowiedz Link Zgłoś
cereusfoto Re: SOFA EKO-SKÓRA 14.07.04, 11:08 A ja mam z ekoskóry dość spory narożnik w dwóch kolorach; oliwka jasna i ciemna - wygląda super , a i odróżnić nie sposób. Kosztował mnie 2.300 zł. Kupiłam w bardzo znanej firmie w Krakowie ( pochodzą z Kalwarii Zebrzydowskiej ) . Firma nazywa się KOWALCZYK. Odpowiedz Link Zgłoś