IP: 192.85.16.* 06.07.04, 07:45
Proszę o opinie na temat tej farby.
Z gory dziekuje
Obserwuj wątek
    • Gość: AN Re: TICURILLA IP: 192.85.16.* 06.07.04, 11:17
      Czy naprawde nikt jej nie uzywal?
      • smaja Re: TICURILLA 06.07.04, 12:01
        Witaj, ja używałam ok 3 lata temu jest ok, ale nie pamietam nazw tej farby,
        Malowałam i ściany i kaloryfery i drzwi więc uzywałam róznych gatunków farb.

Miałam tylko lekki problem z kolorem, po zmieszaniu wyszedł trochę kanarkowy, i
        w domu robiłam "własną mieszkankę".

nastepnym razem pani dodała mniej 1 barwnika (inaczej niż w "przepisie") i
        wyszedł ok.
        Ogólnie jestem zadowolona, farba na ścianach dobrze się myje.
        Pozdrawiam Asia
    • mmadzia1 Re: TICURILLA 06.07.04, 12:10
      Ja słyszałam same dobre opinie; sama jeszcze nie testowałam, ale pewnie na te
      farby się zdecyduję;
      Moze ktoś ję wypowie, kto przepraktykował?

pzdr
      • Gość: An Re: TICURILLA IP: 192.85.16.* 06.07.04, 14:29
        Dziekuje bardzo za odpowiedzi
        I jeszczo jedno pytanko (chcialabym uzyskac kolor ecri lub delikatny kremik)
        jesli ktos zna kod takiego koloru to bardzo prosilabym o podanie
        Bardzo trudno jest wybrac na podstawie tych malych probek;-(
        Z gory dziekuje za pomoc
    • Gość: korni Re: TICURILLA IP: 212.160.234.* 07.07.04, 10:17
      Ja mam ją prawie w całym domu jestem bardzo zadowolona jest to farba zmywalna
      akrylowo -lateksowa więc wystarczy wilgotnym wacikiem przetrzeć mam nawet w
      kuchni i jeszcze nie widać żadnego brudu -rewelacja .Nie wychodzi tej farby tak
      dużo -nawet mniej niż miałam w żałożeniu.Nie śmerdzi ,malarz powiedział ze
      super sie nią maluje.Co jeszcze jeżeli chodzi kolor to mają w sklepie katalog z
      2000 kolorów można go wypożyczyć i spokojnie w domu dobrać kolor.Za pięc lat
      mam zamiar znow malować i tylko tą farbą -naprawdę gorąco polecam .Są nawet
      specjalne do łazienek do kuchni .Pozdrawiam
    • Gość: Kata Re: TICURILLA IP: *.cebit.com.pl / 217.17.38.* 08.07.04, 18:24
      Czy do farby (koloru) ticurilla można dodać białej dla uzyskania jaśniejszego
      odcienia?
      • smaja Re: TICURILLA 09.07.04, 08:22
        Witaj, jak juz pisałam wcześniej, ja żeby dobrać odpowiedni kolor mieszałam w
        domu 3 kolory (kolor z mieszalnika niestety nie wyszedł taki jakbym chciała).
        Tak więc możęsz dodawać białej aby rozjaśnic kolor, tylko musisz sobie przyjąć
        jakąś miarkę, na wypadek gdybyś chciała zabieg ten powtórzyć (ja np uzywałam
        łyżki wazowej hihi)
        Pozdrawiam Asia

• Gość: , Re: TICURILLA IP: 192.85.16.* 09.07.04, 09:52
          Bardzo dziekuje za pomoc
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka