Dodaj do ulubionych

problem z inst. hydrauliczną

11.11.12, 14:49
Mam problem z hydraulikami. zrobili mi punkt przyłączenia baterii do wanny ot tak, gdzie im pasowało, prawie w samym rogu łazienki.
Teraz drugi hydraulik twierdzi, że jest to błąd, że powinni mi najpierw kazać kupić wannę, a przynajmniej wybrać model i do tego dostosować położenie "oczek" od baterii.
To samo tyczy się termy na wodę. Nie wyprowadzili rurek tak, żeby mozna je było schować pod kartongipsem, jeżeli teraz tego nie zrobią, rurki trzeba by w przyszłości puścić po glazurze, co będzie paskudnie wyglądało. Drugi hydraulik twierdzi, że to należało do ich obowiązków i nie nalezy tego liczyć jako dodatkowej usługi.
Ponadto nie zrobili pomiarów szczelności instalacji. wydaje mi się, ze też nie powinnam za to dodatkowo płacić i że należy to do obowiązków wykonawcy.
na szczęście jeszcze im nie zapłaciłam, więc jest pole manewru, ale nie chciałabym się upierać przy czym, przy czym być może nie mam racji (być może ten drugi hydraulik wprowadza mnie w błąd).
co sądzicie?
Obserwuj wątek
    • bunclik Re: problem z inst. hydrauliczną 11.11.12, 15:28
      drugi hydraulik ma racje
      powinni zażądać od ciebie wymiary wanny i jak będzie ustawiona i dogadać się gdzie chcesz mieć baterie itd.
      tak samo pod termę powinni wszystko z tobą omówić co gdzie itd.
      próba szczelności to już ich sprawa musi być zrobiona w zakresie usługi
    • laura988 Re: problem z inst. hydrauliczną 11.11.12, 15:37
      dzięki za odpowiedź. teraz będę wiedziała jak z nimi rozmawiać. muszą poprawić swoją partaninę

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka