smaja 09.07.04, 09:02 Witajcie, czy korzystaliście z usług tej firmy przy wykańczaniu mieszkania? Proszę o opinie. Pozdrawiam Asia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: smartcat Re: DASKER s.c. z Warszawy IP: *.abcdata.pl 09.07.04, 11:01 czy ta firma rozdaje ulotki pod marketaki budowlanymi ( ulotki w paski biało zielone lub biało czerwone)? Odpowiedz Link Zgłoś
smaja Re: DASKER s.c. z Warszawy 09.07.04, 11:18 Ja znalazłam ulotkę w paski biało zielone w skrzynce na listy. Asia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smartcat Re: DASKER s.c. z Warszawy IP: *.abcdata.pl 09.07.04, 11:46 Ja miałem do czynienia z firma na etapie kosztorysu. Kosztorys sporzadzony został w ciagu godziny na miejscu. Sam kosztorys wypadł całkiem korzystnie za zakres prac do zrobienia w porównianiu z innymi firmami które wezwałem na ogledziny "pola remontu". Za kosztorys pan z firmy zażyczył sobie jednakze wtedy 100 złotych - nie zaplaciłem mu gdyz mnie nie uprzedził że ma zamiar zarządać kasy za tę czynnośc ( zadna inna firma wcale nawet nie wspominała że za wstepny kosztorys beda chcieli zapłaty,). Ale ja to wredny w ogole jestem wobec budowlańców bo na przyklad obecnemu wykonawcy za fuszerki nie płacę. Ostatnio wezwałem specjalistów od pewnej roboty bo uważałem że mój aktualny wykonawca spartolił pewien etap prac. Oni powiedzieli że poprawienie tego i juz zrobienie dobrze bedzie kosztowało tyle i tyle i czy w tym przypadku wchodze w te poprawki - odrzekłem że oczywiście bo i tak za to zapłaci poprzedni wykonawca-partacz bo bedzie mu potracone. Słyszał to i nie protestował bo sam sie przyznał jaki polełnił bład. Acha mam jeszcze inna uwage na temat firmy Deskar otóż była to firma która była gotowa podjąć roboty od razu wiec albo nie ma popytu na ich robote albo mają tak dużo ludzi że obsłużenie dodatkowego pola robót nie jest problemem. Ja jednak wybrałem firme na ktorą musiałem poczekac. Nie wiem jak robią bo nie doszło do etapu negocjacji w którym wykonawca przedstawia referencje czyli daje kontakt do iwestorów którym coś wykonywali wiec nie miałem okazji zweryfikowac ich pracy na sobie lub obejrzeć u innych. Pozdrawiam i trzeba mieć "nosa" do dobrych ekip bo budowlańcy to zupełnie inna kategoria ludzi... Odpowiedz Link Zgłoś
smaja Re: DASKER s.c. z Warszawy 09.07.04, 12:40 Dzięki za informacje, poczekam możę ktoś jednak skorzystał i jest zadowolony . A tak przy okazji mógłbyś podesłać mi( na adres gazetowy) namiary na firmę, która u Ciebie robiła. Chciałabym wziąc jedną firmę do zrobienia wszystkich prac hydraulika elektryka glazura itp, tak żeby jedna osoba nadzorowała prace i podsyłała kolejnych wykonawców a nie umawiać się z róznymi fachowcami osobno. Bo potem jest tak ze jeden zwala na drugiego jak żle wykonana robota, glazurnik na hydraulika itp. Pozdrawiam Asia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smartcat Re: DASKER s.c. z Warszawy IP: *.abcdata.pl 09.07.04, 12:53 Asiu no niestety, ale nie moge Ci ich polecić z czystym sumieniem więc namiaru nie wyslę. Teraz to już sam nie wiem czy pomysł żeby jedna ekipa robiła wszystko i jedna ekipa nadzorowała wszystko. Podesłana przez wykonawcę ekipa hydrauliczna była niewypałem, znaleziona przeze mnie troche też - pisałem że budowlańcy to inna kategoria ludzi albo albo myśla tam gdzie nie powinni albo niepomyslą wcale tam gdzie powinni albo powiedzą ze tak się nie da zrobić, aaa duzo by gadać a ja już mam dość remontu domu.Nie wiem jaki jest zakres Twoich prac ale może brać oddzielne ekipy? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
smaja Re: DASKER s.c. z Warszawy 09.07.04, 13:03 Zakrs jest taki ze dostaje mieszkanie bez podłóg drzwi wewnętrznych i ościeżnic białego montazu itp i muszę to doprowadzić w jak najkrótszym czasie do stanu uzywalności. Liczyłam na to, zę klucze budowlane dostanę w lipcu a one pewnie będą w sierpniu ???, od września córka zaczyna szkołę. Chyba nie będę miała siły użerać się i zgrywać terminy tych wszystkich pojedyńczych fachowców, nadzorować dziecko i pracować hihi. W każdym razie dzięki za informacje. Pozdrawiam Asia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zz_nowy Re: DASKER s.c. z Warszawy IP: 193.178.143.* 09.07.04, 14:10 ja mam super ekipę, która pokazuje to co zrobiła i robi wszystko. Są super jako ludzie i jako fachowcy - zupełnie innni niż typ budowlańca. Tomasz Wagner 602 607 336 Odpowiedz Link Zgłoś
smaja Re: DASKER s.c. z Warszawy 09.07.04, 14:18 dzięki, a jak cenowo? Co u Ciebie robili? Asia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zz_nowy Re: DASKER s.c. z Warszawy IP: 193.178.143.* 09.07.04, 14:25 wywalili masę ścian i wybudowali masę nowych, cała elektryka, cała hydraulika, połozyli panele, powiększyli mi garderobe (przez dobudowanie nad schodami podłogi), drzwi (z przesuwaniem otworów), płytki, gładzie, malowanie, sufity podwieszane + naprawianie tego co sp-lił deweloper. Weszli na gołe mieszkanie, a jak wyszli to mogłem mieszkać :) to nie jest firma: tanio szybko wolne terminy. To jest 2 (czasem 3) poważnych facetów, którzy wiedzą za co biorą kasę. Nie są mega tani ale nie moge powiedzieć żeby mieli ceny z kosmosu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zz_nowy Re: DASKER s.c. z Warszawy IP: 193.178.143.* 09.07.04, 14:20 jeżeli chcesz wiedzieć więcej pisz na priv Odpowiedz Link Zgłoś
grettie Re: DASKER s.c. z Warszawy 14.07.04, 16:55 Czy moglabym poprosic Cie o kontakt na e-mail grettie@o2.pl? Chcialabym zapytac o kilka szczegolow dot. tej firmy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś