Dodaj do ulubionych

LUSTRO - KLEJENIE DO GLAZURY

14.07.04, 10:51
Czy to trudne przykleić takie lustro do glazury w łazience? Dodam, że jest
dość spore bo 80 x 110 cm z fazami . Szklarz dał mi silikon w tubie, tylko ,
czy osoba bez dośwaidczenia da sobie radę ( no może dwie osoby bez
dośwaidczenia )?
Obserwuj wątek
    • Gość: Irka Re: LUSTRO - KLEJENIE DO GLAZURY IP: 212.160.172.* 14.07.04, 13:19
      Witam,
      Ja mam lustro przyklejone do galzury. W Castoramie są do kupienia takie
      specjalne taśmy do mocowania luster ,które mają klej z obu stron. Mocowanie
      lustra jest bardzo proste nie musi to robić fachowiec. Silikonem natomiast
      uszczelniłam dookoła aby nie dochodziła tam wilgoć.
      Pozdrawiam
      Irka
      • Gość: paulos Re: LUSTRO - KLEJENIE DO GLAZURY IP: *.mos.gov.pl 15.07.04, 14:14
        ja też przyklejałem lustro do glazury jakimś klejem do luster
        robiłem to sam więc nie jest to trudne
        trzeba tylko pamiętać, żeby lustro na czas klejenia od dołu było czymś podparte
        bo może sobie spłynąć

pozdrawiam
    • staspyry Re: LUSTRO - KLEJENIE DO GLAZURY 15.07.04, 14:26
      Żaden problem. Czyścisz powierzchnie, nakładasz na lustro klej i ju. Jeśli się
      nie opiera o umywalkę lub jakąś półeczkę podstaw klocek drewniany czy cokolwiek
      innego do czasu aż klej załapie. Z taśmą bym uważał bo jak masz choć troszke
      nierówną ścianę to może sie okazać że złapało na 5 cm i może być problem
    • Gość: goska Re: LUSTRO - KLEJENIE DO GLAZURY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.04, 14:46
      Mam pytanie czy klejenie lustra do plytek jest lepszym sposobem mocowania niz
      wieszanie na kolkach?
      • Gość: zefir Re: LUSTRO - KLEJENIE DO GLAZURY IP: 212.244.180.* 19.07.04, 08:49
        Wieszając lustro na kołkach musisz albo wywiercic w nim otwory na kołki
        lub przykleić uchwyty po drugiej stronie lustra
        lub zastsowac jakiś uchwyty obejmujące brzeg lustra.
        Lustro powieszone na kołkach nie pracuje z budynkiem, i nie pęknie z tego
        powodu. Lustro prezyklejone podobno moze pęknąć ale moje wisi w nowym budynku
        już jakis czas i jakos nie peka.
        Nie wiem jak klej dał Ci szklarz ale nie moze to być zwykły silikon, tylko
        specjalny klej do przyklejania luster. Na kleju powinien być sposób klejenia.
        Ze swojego doświadzcenia moge dodac ze lepiej jest nakładac klej dość grubo,
        jeśli glazura nie jest idealnie prosto położona. Dobrze jest lustro podeprzeć
        od dołu, a po przyklejeniu przykleić kilka pasów szerokiej taśmy na lustro i
        glazure, tak dla pewnosci żeby nie odstało.
        pozdrawiam
        • Gość: malwinka Re: LUSTRO - KLEJENIE DO GLAZURY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.04, 09:36
          Poradzcie, a w jaki sposob zamocowalibyscie lustro, w ktorego polowie bedzie
          przechodzila granica miedzy kafelkami a sciana?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka