Dodaj do ulubionych

Podwieszana miska wc

18.03.13, 11:29
Czy podwieszany jest lepszy? I czy zawsze tak jest? W jakich przypadkach nie wskazane jest stosować miski wc podwieszanej? Z tego co jasno wynika to podwieszane miski wc potrzebują na stelaż odpowiedniej przestrzeni, aby go odpowiednio zabudować. Czyli jakaś wystająca ścianka czy coś innego dziwnego będzie za miską? A podłoga, po zamontowaniu? Jej poziom nie ulegnie zmianom?
Obserwuj wątek
    • cyklina-klimkiewicz Re: Podwieszana miska wc 18.03.13, 12:22
      Montujesz stelaż do ściany kibel jest nad podłogą, jej niedotyka. Teraz to standard. B.Klimkiewicz.
    • Gość: Estro Re: Podwieszana miska wc IP: *.adsl.inetia.pl 18.03.13, 15:05
      Podwieszany wc to teraz popularne rozwiązanie, koszty może i wyższe, ale pod względem wizualnym zdecydowanie na plus także wszystko zależy od zasobności portfela.
      • panna.anna39 Re: Podwieszana miska wc 18.03.13, 15:19
        Podwieszana toaleta wygląda o wiele estetyczniej. Polecam!
        • zaprojektujemy Re: Podwieszana miska wc 19.02.14, 22:13
          Wygląda łatwiej i jest zdecydowanie praktyczniejsza, dużo łatwiej się sprząta chociażby.
          • Gość: pixi Re: Podwieszana miska wc IP: *.bemowonet.pl 28.03.14, 07:46

zaprojektujemy napisal/a:

(Podwieszana toaleta) [...] ''jest zdecydowanie praktyczniejsza, dużo łatwiej się sprząta chociażby. --Prawdziwe piękno kryje się we wnętrzu [...]''

..serio-serio...? XD
    • jarecki_2 Re: Podwieszana miska wc 18.03.13, 19:05
      Przede wszystkim toaleta podwieszana umożliwia łatwe i proste sprzątnięcie podłogi pod toaletą. Na podłodze nic nie stoi a co za tym idzie nie ma przeszkody w sprzątaniu. Stojące toalety na podłodze powodują, że masz trudniej sprzątnąć za toaletą, zazwyczaj robi się tam szybko niezły bajzel.
      Czy da się zawsze i wszędzie zamontować toaletę podwieszoną ze stelażem? Nie, nie zawsze się da bez przeróbki rury odprowadzającej ścieki, taka ocena należy do hydraulika który taką toaletę będzie miał zamontować.
    • Gość: HK Re: Podwieszana miska wc IP: *.dynamic.chello.pl 18.03.13, 20:09
      Czy ja dobrze zrozumiałam, że w ścianę nośną można wkuć stelaż? Mam wąską łazienkę, więc ułatwiłoby mi to życie, ale myślałam, że w ściany nośne nie można ingerować z żaden sposób. To jak to jest w końcu?
    • Gość: Anna2013 Re: Podwieszana miska wc IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 22.03.13, 12:33
      Dzieki misce podwieszanej mamy mniej pracy przy sprzątaniu. Dzieki podwieszeniu wc możemy zyskać ciekawe półki nad wc., które możemy fajnie podświetlić paskami ledowymi lub oczkami wbudowanymi. Sama jestem na etapie remontu w domu i fachowiec doradził mi podświetlenie wnęk nad wc i bidetem . Wygląda naprawdę super. Dodatkowo mogę polecić sklep internetowy z oświetleniem olampa. Warto tam zajrzec, bo mają duży wybór lamp.
    • cyklina-klimkiewicz Re: Podwieszana miska wc 31.05.13, 14:19
      Stelaż jest gotowiec i fabryki , czaołowi producenci na Świecie więc jest to takie jak trzeba, B,Klimkiewicz.
    • cyklina-klimkiewicz Re: Podwieszana miska wc 22.07.13, 23:36
      Bardzo ładnie. Jest sporo rewelacyjnych projektów i realizacji. Niestety w stacjach Orlenu w Warszawie nie we wszystkich są WC. Trzeba by Polaków jako obszczymurków widzieli. Mogą też załatwiać się pod płotem. Taki standard obslugi klienta w tych biednych stacjach benzynowych. Taka bieda i przepaść cywilizacyjna . B.Klimkiewicz.
    • fura102 Re: Podwieszana miska wc 08.01.14, 11:45
      Bardzo ciekawą propozycją, jaką w swojej ofercie posiada kilku markowych producentów są elementy narożne podtynkowe do misek wiszących. Umożliwiają zagospodarowanie narożnika pomieszczenia, który w wielu przypadkach pozostaje niewykorzystane. Tego typu rozwiązanie poleca się szczególnie do montażu miski wc w pomieszczeniach o bardzo małej powierzchni.
    • remonciarze Re: Podwieszana miska wc 16.02.14, 12:45
      By pomóc przy wyborze między kompaktem, a wc podwieszanym stworzyliśmy małe porównanie www.nowoczesnyremont.pl/wc-podwieszane-czy-kompakt/. Zapraszam
      • Gość: rurek Re: Podwieszana miska wc IP: *.dynamic.chello.pl 16.02.14, 17:09
        Ja mam taki zestaw od Roca i jestem zadowolony. Obawy czy coś takiego wytrzyma rozwiał mi ten filmik promocyjny: www.youtube.com/watch?v=Vr0BN7DIwvc
        • Gość: vvv Re: Podwieszana miska wc IP: *.ists.pl 16.02.14, 19:22
          Wg tego filmiku to fiacik waży 1,6 tony. Śmiem wątpić :)
          • zaprojektujemy Re: Podwieszana miska wc 23.02.14, 19:43
            Przy dobrym montażu i dobrym materiale, nie powinno być z trwałością takiego rozwiązania żadnego problemu.
    • robertkucharski Re: Podwieszana miska wc 27.02.14, 18:29
      Oczywiście że podwieszane wc jest piękniejsze a dodatkowo o wiele bardziej praktyczne od tradycyjnego sedesu.
    • Gość: dimetylo Re: Podwieszana miska wc IP: *.dynamic.chello.pl 28.02.14, 09:56
      Zapraszam na stronę www.kolnierze-24.pl
      Szeroka oferta dla hydraulików,instalatorów oraz firm
    • kotarbas Re: Podwieszana miska wc 28.03.14, 09:06
      Łatwiejszy w czyszczeniu, bo jeśli chodzi o esetytkę to kwestia gustu.
    • urzadzammieszkanie Re: Podwieszana miska wc 30.04.14, 15:39
      Odsyłam do porady na blogu sklepu z armaturą do kuchni i łazienki armadeo.pl - Miska zawieszana czy kompakt?
    • lazienkiabc Re: Podwieszana miska wc 05.05.14, 08:14
      Miska podwieszana, jeśli porównywać ją do klasycznego kompaktu, ma same zalety.
      Przede wszystkim - na co uwagę zwrócić powinna każda pani domu, o wiele łatwiej zadbać o czystość wokół niej. Jest to jedna z kilku zalet miski wiszącej...

Więcej porad przydatnych przy wyborze miski WC można znaleźć na forum: ŁazienkiABC
    • tkmkdk Re: Podwieszana miska wc 08.07.15, 22:15
      Jasne, że wygląda lepiej i praktyczne w myciu podłogi.
      Pytanie tylko czy jak trzeba wymienić w spłuczce zawory napełniające i spustowe, których ceny zaczynają cię od 30 do 90 zł. (napełniający) oraz od 80 do 300 zł (spustowy) plus usługa hydraulika od 100 do 250 złotych, też będzie praktyczne? I przeważnie zamawiać trzeba przez internet.
      A jeszcze jak trzeba wymienić przycisk bo się połamał i dodatkowo trzeba wydać od 80 do 400 złotych?
      A części do kompaktu stojącego kosztują zawór napełniający od 16 do 30 zł, spustowy os 38 do 95 złotych. Miła różnica? Ale wybór należy do inwestora.
      Hydraulik z Wrocławia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka