Dodaj do ulubionych

renowacja drzwi

11.06.13, 14:53
Chciałabym się dowiedzieć kilku rzeczy.
Po pierwsze jak dokładnie sprawdzić z czego są drzwi?
-są lekkie , stare, oklejone okleiną białą -moim zdanie to płyta ale jaka?
Jakie są możliwości renowacji takich drzwi? czy można je pomalować na okleinie?
czy konieczne jest zerwanie okleiny i następnie co oklejanie nową okleiną/ malowanie?
Macie jakieś pomysły?
Piszcie proszę bo nie mam pojęcia co z nimi zrobić.
Zdjęcie drzwi
[img]https://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/qj/ce/aclr/jr12OBy3snIb9jzRVA.jpg[/img]
Obserwuj wątek
    • xfinlandia Re: renowacja drzwi 15.06.13, 08:51
      Tego typu drzwi, szczególnie białe są wykończone nie okleina a zwykła farba akrylowa.
      Zwyczajnie nadają się do malowania. , chociaz jak każdą powierzchnię trzeba przygotować matowiąc bardzo drobnym papierem ściernym (gradacja 180 i wiecej)
      • strzybok Re: renowacja drzwi 29.07.14, 14:20
        finlandia, ty na każdym forum odpowiadasz :)
    • Gość: Edek Re: renowacja drzwi IP: *.ip.netia.com.pl 19.06.13, 16:12
      Okleinę można pomalować. Przed malowaniem okien należy zabezpieczyć szyby taśmą malarską, uszczelnić ewentualne pęknięcia, odkręcić ślusarkę okienną, i nałożyć nowy kit. Trzeba również usunąć starą farbę dokładnie szlifując drewno, zwracając szczególną uwagę na złącza i spoiwa – w tych miejscach gromadzi się zazwyczaj więcej farby. Po zakończeniu szlifowania powierzchnię należy odpylić.
      • Gość: EDWARD Re: renowacja drzwi -okien IP: *.adsl.inetia.pl 15.07.13, 12:41
        wykonuję renowację drzwi -okien - mebli
        wieloletnie doświadczenie - soldnie
        tel 600 282 143
    • Gość: Mikos Re: renowacja drzwi IP: *.adsl.inetia.pl 20.06.13, 14:06
      OD biedy okleinę pomalujesz, ale musi być dobra farba, jeśli chodzi o drzwi to może nie najładniejsze, ale wolę z litego drewna, łatwo się odnawia i mają lepszą akustykę.
    • newmilkyway Re: renowacja drzwi 21.06.13, 09:41
      ja też wole lite ale takie dostałam do dysponowania i myślę co z tym fantem zrobić
      Jakie farby w takim razie polecacie?
    • Gość: ARTUR- OKLEINA PCV Re: renowacja drzwi - oklejanie drzwi futryn IP: *.dynamic.chello.pl 13.09.13, 10:18
      POLECAM: www.oklejaniedrzwi.com.pl <<<<<<
      OKLEINA PVC - TERMOPLASTYCZNA (w Polsce utarło sie PCV)
      Okleina to HIT, którego nie było nigdy w Polsce. Posiada właściwość, której na pewno nie spotkasz nigdzie indziej.
      Ta właściwość pozwala na "regenerację" okleiny przy zadrapaniach, uszkodzeniach mechanicznych, niedokładności wykonania,czyli: przy zadrapaniu, i.t.p.: podgrzewamy miejsce uszkodzone i "rozciągamy"/dogniatamy delikatnie okleinę na zadrapanie/łączenie/uszkodzenie. Przy wykańczaniu brzegów, rogów przedmiotu doskonale dostosowuje się do porządanego kształtu, modelując ją podczas KONTROLOWANEGO PODGRZEWANIA,
      co pozwala to scalić łączenia, lub na przykład niwelować uszkodzenia. Podgrzewamy opalarką, lub jeśli nie posiadamy opalarki to np. suszarką, zapalniczką.

NOWOŚĆ NA POLSKIM RYNKU! Dziś również w ofercie dla Klienta detalicznego!

JEST DOSTEPNA> www.oklejamy.com.pl i www.oklejaniedrzwi.pl

PLUSY: OSZCZĘDZASZ PIENIĄDZE! (wiele ukrytych kosztów), BAŁAGAN! HAŁAS! EKO-nomicznie! EKO-logicznie!
      Zyskujesz CZAS, który stracilbys na szukanie, przygotowywanie, remont, sprzatanie, itd...

MINUSY: -?-

GWARANCJA: do 12 m-cy (nalezy sprawdzic przy dostawie czy towar nie ulegl uszkodzeniu podczas dostawy)

Dostępna na GUMTREE.pl/TABLICA.pl/SWISTAK.pl/ALLEGRO.pl i innych...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
      Kontakt:
      www.oklejaniedrzwi.com.pl
      info@oklejamy.com.pl
      biuro@oklejamy.com.pl
      Tel: [+48][22] 353-30-96 Ożarów Mazowiecki
      Mobile: [+48]502-398-962> Łukasz, [+48]513-629-147> Artur
      7 dni w tygodniu! Pn-Pt 8.00-18.00, Sb-Nd 10.00-16.00
      GG 2438843
    • Gość: oklejanieDRZWI Re: renowacja drzwi IP: *.dynamic.chello.pl 15.09.13, 04:13
      www.youtube.com/watch?v=CgXLeNi9Aw0&list=PLBZz1w3E66eFhbh3uuLgrodNU3PxPSkrg
    • Gość: Olga Re: renowacja drzwi IP: *.play-internet.pl 10.04.14, 13:01
      Najlepiej udać się do specjalistów - firmy, która może ocenić i zaproponować rozwiązanie renowacyjne.
      Ja swoje drzwi odnowiłam w firmie Ekodoor. Po odbiorze nie poznałam drzwi. Wciąż wyglądają jak nowe.
    • Gość: Misiek Re: renowacja drzwi IP: 217.153.138.* 08.05.14, 14:47
      a może zamiast renowacji zabudować futrynę metelową i nowe skrzydło drzwiowe robi to able salon drzwi? [url=http://alegratka.pl/ogloszenie/futryny-metalowe-nie-wyrywaj-21659967.html]Tekst linka[/url]
    • stella2019 Re: renowacja drzwi 29.07.14, 13:37
      Szukam firmy z okolic Poznania, która profesjonalnie zajmuje się renowacją drzwi i futryn ze sztucznych materiałów (nie z drewna), np. poprzez profesjonalne oklejanie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka