Dodaj do ulubionych

Wymiana zamka/drzwi

17.06.13, 15:47
Witam,
mam u siebie w mieszkaniu pewien problem. W starych drzwiach łazienkowych rozwalił nam się zamek i niestety podczas próby wyjęcia go trochę rozwaliliśmy drzwi. Wstawiam zdjęcia.
Proszę po poradę czy da coś się z tym jeszcze zrobić, czy trzeba wymieniać całe drzwi, a jeśli trzeba to jak to można najtaniej załatwić :) Obecnie włożyliśmy w puste miejsce zwykłą metalową zasuwkę.
postimg.org/image/thddyvv35/
postimg.org/image/xb28uan1d/
postimg.org/image/vxf7cqd5t/
Obserwuj wątek
    • jarecki_2 Re: Wymiana zamka/drzwi 17.06.13, 18:20
      Trzeba wyflekować, zaflekować (różnie się mówi) drzwi co oznacza, że trzeba wyciąć prostokątny kawałek starych drzwi, tak by w to miejsce można było wkleić kawałek prostokątny drewna i w tym nowym kawałku drewna obsadzić nowy zamek, połączenie starego z nowym zaszpachlować szpachlą do drewna lub do samochodów (taką szpachlą lakierniczą) i pomalować, dobrze zrobione nie pozostawia śladu naprawy. Ja polecałbym wymianę drzwi na nowe ponieważ stare już są stare. Nowe skrzydło to wydatek 150-250 zł, zależnie od rodzaju.
      • Gość: mnbv Re: Wymiana zamka/drzwi IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.04.14, 07:00
        Mi zamki wymieniali oni www.pogotowie-zamkowe-warszawa.pl/ nie miałam żadnych problemów. Szybko, sprawnie, fachowo. Polecam!
        • Gość: kyanka Re: Wymiana zamka/drzwi IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.06.14, 12:31
          o, tez miałam u nich wymieniane zamki w Poznaniu - www.pogotowie-zamkowe-poznan.pl widocznie lepiej im się wiedzie niz myslałam :) ale to dobrze, bo równiez zgodze sie,że wszystko ok pod względem współpracy.
    • Gość: olaf Re: Wymiana zamka/drzwi IP: *.tarnowskiegory.vectranet.pl 26.04.14, 15:15
      Polecam drzwi marki "Herbapol".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka