Dodaj do ulubionych

UBEZPIECZENIE MIESZKANIA

IP: 213.25.91.* 05.08.04, 12:30
Temat trochę nie na to forum ale proszę o pomoc,
podpisałam już akt notarialny i teraz muszę ubezpieczyć mieszkanie tylko nie
wiem którego ubezpieczyciela wybrać
pomóżcie proszę
pozdrawiam
Wiki
Obserwuj wątek
    • krztyna Re: UBEZPIECZENIE MIESZKANIA 05.08.04, 16:17
      Compensa podobno ma tania oferte (do 60ciu zlotych na rok), ale nie do konca
      znam szczegoly. Mam na mysli ubezpieczenie od ognia, wody i innych zywiolow.
      Mój posrednik sprzedajacy mieszkanie mowil, ze ma umowe z PZU i tam wychodzi to
      60-80 zl. Na razie to wszystko przede mną więc nie dysponuję detalami.
      • Gość: Sqka Re: UBEZPIECZENIE MIESZKANIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.04, 13:37
        Za ubezpieczenie na kwote 60.000 zl od zywiolow, kradziezy, przepiec, sprzetow
        ruchomych, oc, zalania i czego tam jeszcze zaplacilam 416 zlotych na rok.
        Dostalam 20 procent znizki za drzwi gerda. Pozdro.
        • Gość: sqka Re: UBEZPIECZENIE MIESZKANIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.04, 13:38
          416 pln w PZU
    • agaa78 Re: UBEZPIECZENIE MIESZKANIA 09.08.04, 14:43
      Ja proponuje Warte.Przejrzalam kilka ofert i ta firma wypadla najlepiej.Poza
      tym mam juz doswiadczenia z wyplacaniem przez Warte odszkodowan i jestem
      zadowolona.

Warta daje najwieksza znizke na drzwi antywlamaniowe-25%.

Radze zwrocic uwage na cos innego,a mianowicie na osobe, ktora sie tym
      zajmuje.Myslalam,ze brokerzy (maja oferte kilku firm)sa najodpowiedniejszymi
      osobami,bo posiadaja przeglad rynku i powinni byc bezstronni. Okazalo sie
      inaczej:o Warcie mowili duzo klamstw,zachwalali Compense i jednoczesnie
      wprowadzali w blad.Zweryfikowalam to wszystko dopiero po przeczytaniu ogolnych
      warunkow ubezpieczenia.I to kazdy powinien zrobic!!!!!!!!!!!

Takze lepiej porozmawiac z agentami poszczegolnych firm,bo oni wiedze maja
      najlepsza,przeczytac OWU i dopiero wtedy zadecydowac.
      Pozdrawiam
    • Gość: jasio Re: UBEZPIECZENIE MIESZKANIA IP: *.szuwarowa.krakow.pl 09.08.04, 20:28
      popieram ae wszystkich sil : CZYTAC OWU (ogolne warunki ubezpieczenia), nie
      wiezryc do konca brokerom czy agentom - oni maja w tym prywatny interes aby s
      podpisal(a) umowe. Wiekszosc ubezpieczycielu udostepnia OWU na stronach
      internetowych a jak nie to przesylaja faksem czy emailem. Bierzesz takie OWU
      czytasz (niestety nudne i dlugie) ale zapewniam ze sie oplaci - sa
      ubezpieczalnie ktore tak naprawde to tylko zbieraja kase a nie ubezpieczaja
      wlasciwie przed niczym. Zwroc np uwage na 'zalanie mieszkania' czy obejmuje to
      tez zalanie z powodu nieszczelnego okna czy tyloko z powodu sasiada z gory albo
      nieszczelnego dachu (mieszkanie na poddaszu). Takich kruczkow jest naprawde
      duzo. Na szczescie zdaza sie ze mozna ponegocjowac warunki ubezpieczenia,
      czasami jest to zalezne od 'widzimisie' agenta wiec jak sie nie mozesz dogadac
      to dziekujesz i dzwonisz po nastepnego.
    • lunatykow_jedenastu Re: UBEZPIECZENIE MIESZKANIA 16.08.04, 11:37
      Jeżeli chcesz ubezpieczyć mieszkanie pod kredyt mieszkaniowy to pamiętaj że
      ubezpieczasz jedynie "mury" od działania żywiołów (od zdarzeń losowych)a
      nie "zawartość" mieszkania np. od kradzieży. Polecam Wartę ubezpieczyli mnie na
      sumę 100000zł za 64zł.
    • Gość: Pawel Re: UBEZPIECZENIE MIESZKANIA IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.08.04, 21:23
      tu mozesz sobie wyliczyc ile kosztuje i ewentualnie kupic ubezpieczenie bez
      wychodzeni z domu i spotkania z agentem, a tym samym za niego nie placisz i
      masz taniej.www.mbank.com.pl/oferta/ubezpieczenia/majatkowe/
      Dodatkowo do konca sierpnia jest znizka 10 %.
      Nie wiem czego oczekujesz, ale ja kupilem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka