Gość: wiki IP: 213.25.91.* 05.08.04, 12:30 Temat trochę nie na to forum ale proszę o pomoc, podpisałam już akt notarialny i teraz muszę ubezpieczyć mieszkanie tylko nie wiem którego ubezpieczyciela wybrać pomóżcie proszę pozdrawiam Wiki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krztyna Re: UBEZPIECZENIE MIESZKANIA 05.08.04, 16:17 Compensa podobno ma tania oferte (do 60ciu zlotych na rok), ale nie do konca znam szczegoly. Mam na mysli ubezpieczenie od ognia, wody i innych zywiolow. Mój posrednik sprzedajacy mieszkanie mowil, ze ma umowe z PZU i tam wychodzi to 60-80 zl. Na razie to wszystko przede mną więc nie dysponuję detalami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sqka Re: UBEZPIECZENIE MIESZKANIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.04, 13:37 Za ubezpieczenie na kwote 60.000 zl od zywiolow, kradziezy, przepiec, sprzetow ruchomych, oc, zalania i czego tam jeszcze zaplacilam 416 zlotych na rok. Dostalam 20 procent znizki za drzwi gerda. Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sqka Re: UBEZPIECZENIE MIESZKANIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.04, 13:38 416 pln w PZU Odpowiedz Link Zgłoś
agaa78 Re: UBEZPIECZENIE MIESZKANIA 09.08.04, 14:43 Ja proponuje Warte.Przejrzalam kilka ofert i ta firma wypadla najlepiej.Poza tym mam juz doswiadczenia z wyplacaniem przez Warte odszkodowan i jestem zadowolona. Warta daje najwieksza znizke na drzwi antywlamaniowe-25%. Radze zwrocic uwage na cos innego,a mianowicie na osobe, ktora sie tym zajmuje.Myslalam,ze brokerzy (maja oferte kilku firm)sa najodpowiedniejszymi osobami,bo posiadaja przeglad rynku i powinni byc bezstronni. Okazalo sie inaczej:o Warcie mowili duzo klamstw,zachwalali Compense i jednoczesnie wprowadzali w blad.Zweryfikowalam to wszystko dopiero po przeczytaniu ogolnych warunkow ubezpieczenia.I to kazdy powinien zrobic!!!!!!!!!!! Takze lepiej porozmawiac z agentami poszczegolnych firm,bo oni wiedze maja najlepsza,przeczytac OWU i dopiero wtedy zadecydowac. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasio Re: UBEZPIECZENIE MIESZKANIA IP: *.szuwarowa.krakow.pl 09.08.04, 20:28 popieram ae wszystkich sil : CZYTAC OWU (ogolne warunki ubezpieczenia), nie wiezryc do konca brokerom czy agentom - oni maja w tym prywatny interes aby s podpisal(a) umowe. Wiekszosc ubezpieczycielu udostepnia OWU na stronach internetowych a jak nie to przesylaja faksem czy emailem. Bierzesz takie OWU czytasz (niestety nudne i dlugie) ale zapewniam ze sie oplaci - sa ubezpieczalnie ktore tak naprawde to tylko zbieraja kase a nie ubezpieczaja wlasciwie przed niczym. Zwroc np uwage na 'zalanie mieszkania' czy obejmuje to tez zalanie z powodu nieszczelnego okna czy tyloko z powodu sasiada z gory albo nieszczelnego dachu (mieszkanie na poddaszu). Takich kruczkow jest naprawde duzo. Na szczescie zdaza sie ze mozna ponegocjowac warunki ubezpieczenia, czasami jest to zalezne od 'widzimisie' agenta wiec jak sie nie mozesz dogadac to dziekujesz i dzwonisz po nastepnego. Odpowiedz Link Zgłoś
lunatykow_jedenastu Re: UBEZPIECZENIE MIESZKANIA 16.08.04, 11:37 Jeżeli chcesz ubezpieczyć mieszkanie pod kredyt mieszkaniowy to pamiętaj że ubezpieczasz jedynie "mury" od działania żywiołów (od zdarzeń losowych)a nie "zawartość" mieszkania np. od kradzieży. Polecam Wartę ubezpieczyli mnie na sumę 100000zł za 64zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Re: UBEZPIECZENIE MIESZKANIA IP: *.aster.pl / *.aster.pl 18.08.04, 21:23 tu mozesz sobie wyliczyc ile kosztuje i ewentualnie kupic ubezpieczenie bez wychodzeni z domu i spotkania z agentem, a tym samym za niego nie placisz i masz taniej.www.mbank.com.pl/oferta/ubezpieczenia/majatkowe/ Dodatkowo do konca sierpnia jest znizka 10 %. Nie wiem czego oczekujesz, ale ja kupilem. Odpowiedz Link Zgłoś