Gość: lokator IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.04, 10:47 Czy ktoś może mi coś napisać o drzwiach antywłamaniowych tej firmy? Warto wydać pieniądze na takie drzwi wejściowe do mieszkania? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jmayol Re: drzwi firmy WITEX 11.08.04, 14:35 Użytkuję takie drzwi od ponad 3 lat i jestem bardzo zadowolony. Nie kupowałem ich jednak ale zakładała je spółdzielnia do sprzedawanych mieszkań. Nie wiem jakie modele są teraz ale moje są ogniotrwałe i założyłem dodatkowy zamek zasuwkowy. Niestety będę się przeprowadzał i nie będę już miał takich drzwi. Kierownik budowy u mojego developera wyraził opinię, że jest to obecnie najlepsza marka na rynku. Pozdrawiam. Gość portalu: lokator napisał(a): > Czy ktoś może mi coś napisać o drzwiach antywłamaniowych tej firmy? Warto > wydać pieniądze na takie drzwi wejściowe do mieszkania? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elam Re: drzwi firmy WITEX IP: *.gdynia.mm.pl 12.08.04, 21:54 Użytkuję te drzwi od roku i nie mam większych zastrzeżeń oprócz tego że hałasują przy zamykaniu, zawsze słychać jak ktoś z sąsiadów wychodzi z mieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
mmadzia1 Re: super drzwi... 13.08.04, 09:22 tak myslalam, wydajac kupe kasy na nie; jakie bylo moje zdziwienie kiedy pewnego styczniiowego popoludnia wlamali sie do mnie, otwierajac je bez najmniejszeo problemu! Generalnie sa OK, estetyczne,wygodne itd. Ale byla jakas draka - nie wiem na czym to dokladnie polegalo, zdaje sie ukradli wzór klucza "matkę" i okradli iles tam dziesiat czy set mieszkan na Slasku. Ja mieszkam w Wawie,na naszym osiedlu pare mieszkan tak zalatwili. I juz im nie wierzę... pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: drzwi firmy WITEX IP: *.chello.pl 14.08.04, 13:44 wiem że była afera z tymi drzwiami i okradziono wiele mieszkań. Sprzedawałam mieszkania u warszawskiego developera który zakłądał te drzwi do swoich mieszkań i wiele osób się niepochlebnie wypowiadało na ich temat. Poza tym jak któryś z poprzedników twierdzę ze bardzo głośno się zamykają i wydaje mi się, że są puste w środku (niewypełnione). Zamek miały 1 podklamkowy, ale kto się wprowadza ze swoim dobytkiem i nie zakłada dodatkowego zamka??? decyzja należy do ciebie pzdr asia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bulba Re: drzwi firmy WITEX IP: *.if.uj.edu.pl 16.08.04, 11:14 Te drzwi nie są puste w środku, tylko są wypełnione jakąś pianką. W moich drzwiach jest uszczelka, dzięki czemu nie trzaskają głośniej niż zwykle, ale przepuszczają hałasy z klatki schodowej. Poza tym jestem z nich raczej zadowolony. Jak się skończyła ta afera z kluczami? Czy jak drzwi były wstawione rok temu, a wkładka była wymieniona w marcu to już jest ok? Czy można wstawić wkładkę innej firmy? (wkładka jest zębatkowa). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmadzia1 Re: drzwi firmy WITEX IP: *.de.ibm.com 16.08.04, 13:10 my po włamaniu wstawiliśmy gerdę; nie wierzliśmy, ze witex rozpracował szjkę włamywaczy i się przed tym zabezpieczył - policja pokazywała nam czym oni to zrobili; włamywacze są szybsi od Witexu! tj. szybciej wymyslają sposoby sforsowania tych zamków; po wstawieniu gedry straciliśmy gwarancję, i teraz drzwi nie trzymają się "na klamkę" tzn. są ledwo domknięte - o ile nie sa zamknięte na zasuwę, a tylko na klamkę to wystarczy dmuchnąć w nie i się otworzą :( wstawnienie innego zamka wiąze się z przeróbką, więc chyba nie warto. ale zgadzam się ze nie ma 100% bezpiecznych drzwi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bulba Re: drzwi firmy WITEX IP: *.if.uj.edu.pl 16.08.04, 14:55 Wstawiliście nowe drzwi czy dołożyliście drugi zamek (tak jak ja)? Pozdrówka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmadzia1 Re: drzwi firmy WITEX IP: *.dial.plusgsm.pl 16.08.04, 22:25 dołożylismy drugi zamek (+ wymienilismy wkładkę witexu) niedługo się stąd wyprowadzamy, więc nie inwestowalismy w nowe drzwi ale gdybym miała tu zostać, to bym zmieniła drzwi najlepiej mieszkanie ubezpieczyć :) Odpowiedz Link Zgłoś
zaholec Re: drzwi firmy WITEX 17.08.04, 12:53 Gość portalu: mmadzia1 napisał(a): > my po włamaniu wstawiliśmy gerdę; > po wstawieniu gedry straciliśmy gwarancję, i teraz drzwi nie trzymają się "na > klamkę" tzn. są ledwo domknięte - o ile nie sa zamknięte na zasuwę, a tylko na > klamkę to wystarczy dmuchnąć w nie i się otworzą :( > wstawnienie innego zamka wiąze się z przeróbką, więc chyba nie warto. > > ale zgadzam się ze nie ma 100% bezpiecznych drzwi. Dziwnie tą gerdę zamontowaliście. Ja też domontowałem gerdę ale nie mam żadnych komplikacji.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JK Re: drzwi firmy WITEX IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.08.04, 18:59 Ja miałam drzwi Witexu w starym mieszkaniu przez 8 lat. Wszystko było w porządku. Druga sprawa to to, ze nikt nie usiłował się do nich dobierać, więc tak naprawdę nie wiem jak sprawdziłyby się w sytuacji włamania. Jeśli chodzi o głośność drzwi, to nie jest tylko kwestia Witexu. Po pierwsze sam Witex ma na pewno w ofercie różne rodzaje drzwi, które mi.in. różnią się pewnie stroną akustyczną. Jak znam życie, to spółdzielnie czy deweloperzy biorą drzwi jak najtańsze, a więc w miarę najprostsze, byleby antywłamaniowe. W moim obecnym mieszkaniu deweloper dokładnie tak zrobił. Drzwi też przepuszczają każdy hałas z klatki i same robią hałas przy zamykaniu. Gdy panowie z firmy od tych drzwi (nie Witex) zakładali mi dodatkowy zamek, to powiedzieli, że w wyposażeniu jest jeszcze uszczelka, której u nas nigdy nie było, a która trochę chroni od hałasu, kurzu itp. Czyli znów wina dewelopera, a nie firmy. A jeśli chodzi o stronę antywłamaniową, to chyba tak naprawdę nie ma 100procentowo pewnych drzwi czy zamków. Tylko kwestia czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pesymista Re: drzwi firmy WITEX IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.04, 21:28 nie ma takich drzwi za którymi bezpiecznie mógłbyś zasnąć lokatorze !!!! Odpowiedz Link Zgłoś