Dodaj do ulubionych

Schody okrągłe

11.07.17, 15:51
Zastanawiam się nad tym, jakie schody do domu wybrać, czy proste czy okrągłe. Najbardziej podobają mi się te, które znajduję się w zakładce galeria na stronie oto schody .pl. Tylko nie wiem czy takie schody są bezpieczne. Co o nich sądzicie?
Obserwuj wątek
    • machwiej Re: Schody okrągłe 12.07.17, 14:12
      Z jakiego materiału chcesz te schody robić? Teraz modne jest łączenie metalu ze szkłem i drewnem.Jeśli chodzi o bezpieczeństwo to wszystko zależy od jakości montażu. Jeśli są zamocowane solidnie to będą bezpieczne.
    • danej Re: Schody okrągłe 20.10.17, 14:43
      Jeżeeli masz mało miejsca to schody okrągłe będą w sam raz.Dobrze wygląda połączenie drewnianych schodów z balustradą ze stali nierdzewnej.
    • lions_home Re: Schody okrągłe 26.10.17, 14:50
      Sprawdź asortyment na mylionshome.pl
      Mają naprawdę szeroki wybór schodów z wielu sklepów!
    • apacheta Re: Schody okrągłe 11.11.17, 18:56
      Żeby schody były bezpieczne muszą mieć odpowiednią głębokość podstopnia (tak, aby zmieściła się cała stopa), balustradę oraz odpowiednie oświetlenie, najlepiej z czujnikiem ruchu. Dobra widoczność sprzyja bezpieczeństwu. Ciekawe sterowanie oświetleniem schodowym (delikatne podświetlenie po zmierzchu, włączanie pełnego oświetlenia na określony czas, automatyka ruchu i inne) można znaleźć na stronie smartleds.pl
    • skyfall001 Re: Schody okrągłe 13.11.17, 08:58
      Okrągłe czyli jakie? Kręcone? Raczej nigdy bym się nie zdecydował, średnio bezpieczne.
    • anna.lib Re: Schody okrągłe 15.07.19, 10:11
      Ja mam w domu jedne zakręcane (nie wiem czy to oznacza okrągłe - jak w temacie) i proste. Zdecydowanie dużo lepsze są te zakręcane. Bezpieczniejsze moim zdaniem dla dzieci.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka