Dodaj do ulubionych

Dom z keramzytu koszt

15.08.17, 20:31
Witam, zastanawiam sie nad budowaniem domu z keramzytu. Znalazłam taki projekt jednak chciałabym wiedzieć jak byłby koszt doprowadzenia takiego domu do stanu deweloperskiego?
Czy ktos z was budował dom w tej technologii? Możecie powiedzieć jaki był koszt waszych projektów? Pozdr:)
Obserwuj wątek
    • mankowajedna Re: Dom z keramzytu koszt 15.08.17, 20:33
      dom-z-keramzytu.podglad-strony.pl/projekt-domu-tytan-WAH1586
    • mankowajedna Re: Dom z keramzytu koszt 16.08.17, 15:36
      Nikt nie budował domu z keramzytu??:)
      • piatello Re: Dom z keramzytu koszt 18.08.17, 14:55
        Koszt jest znaczny, jakieś 20% drożej niż przy technologiach tradycyjnych. Moim zdaniem kompletnie nie warto tego robić jeżeli się porówna parametry keramzytu z najpopularniejszym w Polsce materiałem, czyli ceramiką Porotherm.
        • mankowajedna Re: Dom z keramzytu koszt 19.08.17, 15:58
          Dzieki za odpowiedz. Niestety, ale w internecie znajduję wiele sprzecznych opinii. Jedni piszą, ze drożej, drudzy taniej...dlatego chętnie poczytałabym opinie osób, ktore maja za sobą budowę domu z keramzytu. Ew.domu szkieletowego, to tez ciekawa opcja.
          Pozdr
      • wojti2301 Re: Dom z keramzytu koszt 21.08.17, 03:23
        ja budowałem ale to tylko piwniczne piętra czyli na płycie z betonu rzecz jasna pierwsza kndygnacja i płyta też z karamzytu wszystkie gotowe elemęty czyli na sciany bloczki izolowane w środu pianką grubość sciany 30 cm są też gotowe nadproża i płyty stropowe wieniec te sprawy z betonu plus zbrojenie . tylko jeden problem to wszystko w norwegii koszt jednego bloczka dość wysoki od 20 do 50 zyla płyty stropowe dość tanie na powierzchnie 56 metrów zapłąciłem 2 lata temu 6500zł czas położenia na strop 2 h jak chcesz wicej porad to masz tu numer +47 96663597 obecnie jestem w polsce ale w norewegii prawie co miesiąć

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka