Dodaj do ulubionych

Dragongaz daje mi popalić

IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 24.10.04, 19:08
Witam
No właśnie, chcę zrezygnować już z usług tego dostawcy gazu i złożyłem
stosownw podanie, a tutaj przychodzi pismo,że za wywiezienie butli (2700 ltr)
konserwację i malowanie??? muszę zapłacić opłatę wg cennikatejże firmy w
wysokości 1200zł +vat!!!
Niby w umowie jest taka klauzula ,ale ja wtedy nie pytałem się ile to
kosztować będzie, ale zastanawiam się dlaczego nie wycenili tego na
np.5000,cennik to po prostu napisane w tabelce trzy kwoty dla trzech
wielkości butli.
Czy można coś z tym zrobić, czy niestety płakać i płacić :).Przecięż ja im
to zawiożę za dużo mniejszą kwotę, butla jest jak nowa(co tu malować).
Nadmieniam że opłata występuje w KAŻDYCH warunkach rezygnacji z ich usług,
nawet po zakończeniu okresu umowy.
Co Wy na to?
Jak to jest w innych firmach?
pzdrw
Artur
Obserwuj wątek
    • Gość: szafranowa Re: Dragongaz daje mi popalić IP: *.wsip.com.pl 10.01.14, 11:43
      mam to samo :( Nie wiem, co robić, bo do tego dochodzi czynsz za przyszły kwartał (3 miesiące wypowiedzenia - 123zł) jakieś UDT (157zł) i się robi "rozwód" za 2000 tysiące.
      • tomekd73 Re: Dragongaz daje mi popalić 04.01.16, 10:56
        napisz im opinie w internecie
        na opiniach o firmie
        np www.swietnafirma.pl
    • jarecki_2 Re: Dragongaz daje mi popalić 10.01.14, 15:05
      trzeba się było zastanowić przed podpisaniem umowy, nie czytałeś? A prawdopodobnie to jeszcze nie koniec, jest zapewne jeszcze regulamin, który podpisałeś nawet go nie widziałeś o czytaniu nie wspominam. Nic z tym teraz nie zrobisz, płać i płacz....
    • Gość: zo Re: Dragongaz daje mi popalić IP: *.play-internet.pl 03.04.14, 15:49
      Odradzam wszystkim - firma Gradongaz to masakra.
    • pkaminsk Re: Dragongaz daje mi popalić 09.09.14, 12:25
      Mam to samo, oddałem butlę tydzień temu. Mam ich dość, są beznadziejni i brak im podejścia do klijenta. Nie dbają by pozostawić po sobie dobre wrażenie.
      Gaz od nich jest okropnie drogi i mało kaloryczny. Mam porównanie z tym co teraz używam - wszystko szybciej się podgrzewa na butli 11 kg z propan-butanem.
      Musze zapłacić prawie 1500 za oddanie butli, co roku było UDT i opłaty za dzierżawę.
      Podobno jak się grzecznie poprosi to mogą anulować część opłaty. Ja napisałem, ale chyba za mało grzecznie i nic z tego nie wyszło. Niedługo będę miał gaz ziemny i nie żałuję rozwodu z DRAGONGAZEM. Nikomu też nie polecę tej firmy.
    • xymelion Re: Dragongaz daje mi popalić 10.10.14, 10:44
      Współpraca z DRAGONGAZ to porażka, na wstępie wszystko wygląda pięknie a z czasem zaczynają się problemy plus niekompetentni i opryskliwi pracownicy, włączając w to prezesa Kwella. Z DRAGONGAZ współpracę odradzam, lepiej poszukać innego rzetelnego dostawcy.
      • marta131288 Re: Dragongaz daje mi popalić 12.10.14, 22:33
        Witam. Szczerze to jestem zdziwiona czytając Państwa wypowiedzi. Ja swoją umowę dokładnie przeczytałam i wiedziałam na co się piszę. Tak samo stawki, które w firmie DragonGaz obowiązują nie były od początku żadną tajemnicą, więc skoro ktoś się zdecydował na kupno po takiej cenie to chyba mu to odpowiadało. Nie sądzę, żeby stawka wzrosła w trakcie trwania umowy. Kolejną kwestią jest możliwość negocjacji cen. Jeśli zamawia się większą ilość oczywiście. Kolejna rzecz - podejście do klienta. Osobiście spotkałam się z bardzo uprzejmą obsługą i jeśli miałam jakiekolwiek pytania to były udzielane bardzo rzetelne i dokładne informacje. Korzystam z usług tej firmy już dłuższy czas. Nawet zimą kiedy są problemy z dojazdem do mojego miejsca zamieszkania gaz był dostarczony maksymalnie w ciągu 24 h. Pozdrawiam.
    • xymelion Re: 16.10.14, 14:46
      Widzę, że PR ze strony Dragongaz działa, tu pod nikiem Marta131288. Rok temu dokonali takiego samego wpisu na innym forze: swietnafirma.pl/firma.aspx?id=80109&miasto=wroclaw&n=dragongaz-sp-z-oo - lojalność do firmy jest, ale inteligencji brak.
      • marta131288 Re: 06.11.14, 20:11
        Jako osoba prywatna, która korzysta z usług firmy od kilku lat ciężko, żebym nagle wypisywała inne komentarze jeśli w dalszym ciągu jestem zadowolona z dostawcy. Pozdrawiam.
    • tomekd73 Re: Dragongaz daje mi popalić 04.01.16, 10:41
      DRAGONGAZ to porażka!!!! wszystko wygląda pięknie przy podpisaniu umowy , potem zaczynają się problemy a do tego opryskliwi , niekompetentni pracownicy.
      ODRADZAM firmę DRAGONGAZ !!!!!!
      zdecydowanie lepiej poszukać innej firmy !!!!
      • marta131288 Re: Dragongaz daje mi popalić 01.02.16, 09:28
        Co to znaczy, że później pojawiają się problemy? Może Pan jakoś rozwinąć ten wątek? Pozdrawiam.
    • wrednykot Re: Dragongaz daje mi popalić 25.09.17, 18:27
      Tez źle wspominam współpracę z dragon gaz.
      Odradzam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka