Dodaj do ulubionych

uginaja mi sie panele

07.11.04, 14:03
witam! zamienilem mieszkanie, w ktorym wszedzie sa podlogi drewniane. W
przedpokoju podloga byla w stanie fatalnym(szpary miedzy dechami, deski
powyginane w lodke, na doodatek w pewnym momencie spada lekko po skosie).Na
to wszystko ktos polozyl plyte spilsniona. A ja to wszystko przykrylem
panelami. Niestety w miejscu najczesciej uczeszczanym t.j. z sypialni do
salonu i lazienki, w niektorych miejscach na laczeniach panele sie uginaja.
Proby podkladania czegos spelzly na niczym. Rozebralem czesc podlogi i
znalazlem spore wglebienie jednak podkladanie pianek, kartonow i tak dalej
nie pomoglo bo podloga zaczela uginac sie w innych miejscach. Moje pytanie:
czy sa jakies srodki by ten dol wypelnic np. jakis granulat proszek czy
cokolwiek. pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • ant777 Re: uginaja mi sie panele 08.11.04, 09:54
      jedynie co można zrobić to zerwać cały ten syf, zrobic wylewkę samopoziomującą.
    • pyot Re: uginaja mi sie panele 09.11.04, 20:30
      Hi !
      Skoro rozebrałeś częśc paneli,znaczy to klik-klaki ?
      Musisz ponownie to zrobić,niestety,ale wyłapując jedną dwie "zapadnie" przesuwasz nierównośc tylko dalej.
      Jest jeszcze jedna opcja,mianowicie zbyt duże obciążenie bądz przymocowanie paneli do podłoża co powoduje, a raczej zapobiega przesunięcia się nadmiaru "krzywizny" w stronę dylatacji.
      Do podkładania i wyrównywania krzywizn i nierówności są specjalne maty o różnej grubości,które ,nazwę to "skubiesz' :) do wymaganego poziomu.
      I choć nie powinienem tego pisać dodam;twardy karton jest całkiem niezły...:)
      Wal jak w dym,pzdr.
      • jefi1 Re: uginaja mi sie panele 10.11.04, 00:53
        Panele to dokładnie to, to samo jak w byłym PRLu z lat 60-tych tzw. meblościanki!!
        Jak masz troche kasy na porządny parkiet to podaruj je swojemu wrogowi! a niech
        pocierpi trochę za to co ci zrobił!
        Z harcerskim pozdro. coby to nie znaczyło!
        Jurek.
        • pyot Re: uginaja mi sie panele 10.11.04, 19:27
          Wobec tego musisz zlikwidować nierównośc klasową...
    • Gość: XSW Re: uginaja mi sie panele IP: *.idzik.pl / 62.111.185.* 11.11.04, 00:03
      Boszszszs i Ty mając na podłodze najprawdziwsze dechy kładziesz na to jakieś
      koszmarne chemiczne badziewie???? PORAŻAJĄCE !! Niestety zostałes pokarany za
      zwykłą ludzka głupotę.Chcąc odkupić grzechy zrywaj to jak najszybciej weź do
      pomocy parkieciarza, zrobicie przekładkę dech i będziesz miał najpiękniejszą
      najlepszą podłogę o której większość może tylko pomarzyć.Ech.......
      • aankaa nie znasz się XSW 11.11.04, 02:54
        panele są trendy i należy je miec ;)
        i kuchnię "z salonu" + blachę na ścianach, i w łazience kafle pod sam sufit
        (jak nie przymierzając w rzeźni) upiększone dekorami, i rolety rzymskie w
        salonie, i ...
        i tak długo by pisac
    • ciastek34 Re: uginaja mi sie panele 12.11.04, 19:32
      Dziękuję wszystkim, którzy udzielili mi konstruktywnych porad. Reszta powinna
      udać się na forum dla bogaczy. Zarabiając poniżej średniej krajowej, stać mnie
      właśnie na panele, które w dodatku muszę ułożyć sam, a nie na deski i parkiety.
      W pozostałej części mieszkania mamy deski i tam je zachowamy, niestety w
      przedpokoju nadawały się one tylko do zerwania i żaden parkieciarz by tu nie
      pomógł (opinia szwagra-stolarza). A z nierówną podłogą poradziłem sobie kładąc
      płytę wiórową. Jest idaelnie. A zwykła ludzką łupotą jest to, że ktoś myśli, że
      każdego stać na parkiet. Dodam jeszcze, że nie mam kafli pod sufit i dekorów w
      łazience, a nad roletami rzymskimi sie zastanowię...
      • pyot Re: uginaja mi sie panele 12.11.04, 20:17
        :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka