Dodaj do ulubionych

Dom z elementów prefabrykowanych?

IP: 5.5.* / 80.58.40.* 05.04.05, 22:50
Witam,
Czy znacie firmy ktore buduja domy z gotowych elemetow ? inter .mnie dom 400
metr.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Kasia Re: Dom z elementów prefabrykowanych? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.05, 08:38
      www.unibud.com.pl/
      Pozdr.
      Kasia
      • Gość: dobrydom1@wp.pl Re: Dom z elementów prefabrykowanych? IP: *.chello.pl 06.04.05, 14:23
        dziękuję Kasiu za podpowiedź wprawdzie nie wszystko rozumiem ale fajnie piszą
        cytat poniżej ,

Własny dom... Kiedy marzenia o nim nabierają realnych kształtów, przychodzi
        czas na podejmowanie bardzo ważnych decyzji. Jedną z nich jest wybór
        odpowiedniej firmy, która potrafi zbudować dom zgodny z oczekiwaniami i
        marzeniami inwestora.Jesteśmy dużą firmą budowlaną z grupy Budimex, powstałą po
        fuzji spółek giełdowych Unibudu SA i Budimex SA, nawiązującą do wieloletnich
        doświadczeń Unibud SA. Naszą specjalnością jest projektowanie, produkcja i
        budowa domów jednorodzinnych. Posiadamy wieloletnie doświadczenie w budowie
        domów, spełniamy wszelkie wymagania jakościowe, tak norm polskich, jak i norm
        Unii Europejskiej (90 % naszych domów jest eksportowane do Niemiec, Szwajcarii,
        Francji, Austrii i Szwecji). 16 marca 2000 otrzymaliśmy certyfikat ISO 9001 na
        pełny pakiet usług obejmujący projektowanie, produkcję, budowę i sprzedaż domów
        o konstrukcji drewnianej.

Ciekawe ile każą sobie płacić za takie bajery fajne fotki jak n str.
        etc. Mam niezbyt ciekawe przeczucia , że dość słono zapłacę za budowę z
        Uni-bud , ale może już coś ktoś zbudował z nimi zdradźcie ile , ile , ile
        za m2 , ale za dom gotowy do zamieszaknia , no może być bez mebli.

pozdrawiam dobrydom1@wp.pl
    • Gość: Kasia Re: Dom z elementów prefabrykowanych? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.05, 15:15
      Jesli dobrydom1 i anka to ta sama osoba to szkoda mi czasu na odpowiedz.
      Dobrydom1 wie wszystko najlepiej wiec moje skromne informacje na nic sie nie
      przydadza.
      • dobrydom2 Re: Dom z elementów prefabrykowanych? 06.04.05, 15:45
        Gość portalu: Kasia napisał(a):

> Jesli dobrydom1 i anka to ta sama osoba to szkoda mi czasu na odpowiedz.
        > Dobrydom1 wie wszystko najlepiej wiec moje skromne informacje na nic sie nie
        > przydadza.

Wielce szanowna pani Kasiu lubię kobiety tak w ogóle , ale żeby od
        razu chcieć , być płciowo obojniakiem to zbyt wiele nawet jak na
        moją szorstką nieobyczajną naturę .Zapewniam Panią , że nie jestem
        jednocześnie mężczyzną i anką imię moje jest dość popularne
        dotychczas stosowane dla nazywania panów , ale czy ja mogę być czegoś
        pewien .Być może także tym imieniem nazywają i panie świat się zmienia ja
        płciowo nie i nie mam nawet takich zamiarów na przyszłość dobrydom1@wp.pl
    • Gość: dobrydom1@wp.pl Odpowiadam na pomówienie Sz. P Kasi ? IP: *.chello.pl 06.04.05, 18:48
      witam
      zostałem świadomie lub nie ale pomówiony przez Panią Kasię
      o niecne zamiary. Cytuję

Dobrydom1 wie wszystko najlepiej wiec moje skromne informacje na
      nic sie nie przydadza.

Przecenia mnie pani Sz. P. Ksiu lub nie docenia , sam nie już nie wiem
      encyklopedią Wiedzy nie jestem i nie będę bo i po co . ale to ja przyznaję
      pozwoliłem sobie na innym topiku być zbyć dociekliwy bezczelny i nawet
      nudny wiem pozwalałem tam sobie nazbyt wiele za zgodą dziewczyny oczywiście
      taką medialną zgodą . Zamiary pewnego ośmieszenia dominującej w Polsce
      koszmarnie drogiej ręcznej tzw. techniki gospodarczego budowania domów
      prawie udało mi się osiągnąć . Jak to naprawdę
      wygląda pozwalam sobie zacytować z korespondencji w /w sprawie z forum

Re: Ile "kosztuje" kierownik budowy ?
      Autor: Gość: stary inwestor
      Data: 06.04.2005 11:10

Powierzchnia użytkowa 165m2, bez podpiwniczenia, parter+poddasze użytkowe,
      ogrzewanie gazowe + kominek, własna woda, szambo, dach ceramika. Łączne koszty
      ok. 220 000zł-pod klucz (bez łazienek, podłóg, drzwi wewnętrznych, działki,
      ogrodzenia działki). Dom pod Warszawą, budowany w zeszłym roku przez 5
      miesięcy, przez kilka ekip, sam wszystko kupowałem i załatwiałem
      transport.Gdybym teraz budował to mógłbym to samo zrobić poniżej 200
      000zł.Pozdrawiam

Autor: Gość: stary inwestor IP: *.
      warszawa.sdi.tpnet.pl Data: 06.04.2005 14:3

0Oczywiście, że można taniej i to sporo. Można z drewna, steropianu lub
      gotowych prefabrykatów. Można dach z blachy, bez okien dachowych, c.o. za
      5000zł, a nie za 18 000. Można tradycyjne szambo, nieekologiczne. Można okna
      jak najtańsze, plastikowe. Można bez tarasu, bez kostki podjazdowej. I można
      jeszcze wiele, wiele innych rozwiązań, które znacznie ograniczą koszty. No ale
      akurat mi nie o to chodziło. Miałem na dom z całkowitym wykończeniem 400 tyś. i
      własnie prawie tyle wydałem (no ciut więcej bo żona sobie saunę i jaccuzi
      kupiła). Nie wiem co ma na celu pański post, że można taniej. Zawsze
      można...Bardzo małaPróbka Moich ekscesów na forum dziewczyny domek nie dla
      dziewczyny jest takie porzekadło....

Autor: Gość: dobrydom1@wp.pl IP: 31.03.2005 18:

Szanowna Pani dziewczyno wcześniej lub później albo już straszą i będą
      straszyć Cię historyjkami jak poniżejJest takie porzekadło, które mówi, że
      pierwszy dom buduje się dla wroga, drugi dla przyjaciela, a dopiero trzeci dla
      siebie. Pokutuje w naszym przekonaniu schemat rzemieślnika, który potrafił
      tylko mury stawiać i to tylko z cegły. Ma kłopoty z odczytaniem projektu, nie
      zna nowych technologii wznoszenia ścian, a do tego jest niesolidny. przed
      inwestorem mnożą się dylematy: na ile może zawierzyć wykonawcy, czy kwoty przez
      niego podawane nie są zbyt wygórowane, czy zrealizuje projekt naszego domu
      zgodnie ze sztuką budowlaną, czy budynek zostanie wykończony w ustalonym
      terminieSpora grupa inwestorów, choć o budowaniu wiedzą tyle, ile usłyszą od
      znajomych, kolegów, rodziny, która kiedyś budowała się, popełnią takie same
      błędy jak oni albo jeszcze gorsze. Zrobisz z tym co zechcesz dziewczyno , ale
      raczej przypomina mi to historyjki starszych babć stęsknionych za latami ich
      młodości utraconejnie wiem Jesteś bardzo , bardzo strachliwa w podejmowaniu
      jakichkolwiekdecyzji będzie Ci trudniej. Ale gneralnie żyjesz w XXI wieku
      dysponujeszlub możesz dysponować poważnymi pieniędzmi ok 65 000 dolarów. To
      dużojak na warunki naszego krajuWątpię jednak czy słuchając takiej czczej
      gadaniny szybko zamieszkasz we własnym domu , domku marzeń . Pan mif. bez urazu
      dla jego talentówale doświadczenia ma raczej z minionej epoki i nie jest o jego
      wina oczywiście . Coś tam wie coś tam widział i jest przekonany o swojej
      nieomylności ma do tego weterana minionej epoki budownictwa mieszkań w Polsce
      siłą wskrzeszanej nawet przez tzw. rządowe agencje ds. mieszkalnictwa Cytuję.
      KOMUNIKAT nr. 55/33 . W porozumieniu z ministrem finansów za III kwartał 2001
      roku cenę metra kwadratowego budynku mieszkalnegoustalono w wysokości 2700 zł .
      podpisał prezes Urzędu Mieszkalnictwaprawda jakie to proste i Ustala się i już
      na podstawie wyliczeń z sufitu i doświadczeń pracy norm dla fachowców od
      łopaty. W założeniu ekspertów średnia cena miała jakoby umożliwić żywiołowy
      rozwójbudownictwa mieszkań i przeciwdziałać bezrobociu wysoka cena zam2miała
      niby to dawać wysokie zarobki budowlańcom jak zwykle zapomnianowspomnieć , skąd
      niby mają być pieniądze na te sztucznie windowane ceny.Decyzja należy do Ciebie
      Sz. P. dziewczyno ale nie zapominaj to Tytrzymasz kasę 65 000 $ ( wyliczenia
      szacunkowe ) i wszelkie sznurki Ty stawiasz warunki i raczej żądaj towaru a nie
      pod klucz dom gotowyDo użytku zamieszkania unikaj czczej gadaniny jak to niby
      dobrze onegdaj bywało Jakich to niby doświadczonych fachowców Ci tu zaraz
      załatwią znajomi życzliwi , etc właśnie fachowców robotę okazję widziszw tym
      tłoku gdzieś domek własny jakoś mgliście to się będzie się działodowód Pan mif
      doświadczony brzemieniem budowy i chwała mu tu , że jest w miarę szczery i
      pełen dobrych intencji Dziewczynę przepraszam , że zwracam się wprost i nudzę
      Ci swoimi wywodami Trzymaj się dzielnie i rządź Ty tu stawiasz
      warunkidziewczyno . Ja tylko nie zbyt udanie nieudolnie na razie staram się
      sprostać zapotrzebowaniu . Kto ma dzisiaj , pieniądze. Kto nie ma pieniędzyna
      wyrzucenie w błoto wynajmuje projekt managera. To nowy rodzaj zawodu już
      pierwszy dom można wybudować dla siebie, z poczuciem dobrze wykonanej roboty,
      nie zgłębiając przy tym tajników technologii budowlanej. Nie twierdzę tu
      jeszcze że mam najwyższe już kwalifikacje zawód w ogóle raczkuje w warunkach
      rynku budowlanego Polski ale to nawet ciekawy i dość często nie pozbawiony
      emocji zawód z przyszłością wystarczy troszkę poczytać topik dziewczyny
      Uff....... oddech i jest ok......ok... dom dziewczyny kto wie nabiera zalet
      konsumenta towaru dom własny kto ? dziewczyna oczywiście i tak miało
      być .........pozdrawiam wszystkich czytelników. dobrydom1@wp.plRe: Budowa
      malego domku - ile potrzeba ???? Autor: Gość: dobrydom1@wp.pl IP: *.chello.pl

Data: 01.04.2005 10:52
      Gość portalu: Dziewczyna napisał(a): >
      Spojrzcie na stronke, ktora podala Kasia jest extra :)> tylko co dokladnie
      wchodzi w orientacyjne koszty budowy,podane przy kazdym > projekcie ? Wszystko
      poza dzialka ? :/

Dziewczyno do znudzenia będę powtarzał W koszty budowy wchodzinie zapomnij o
      tym poważny koszt połączenia materii w bryłę budynkuIm dłużej to trwa tym
      drożej recepty na to nie ma wolontariuszy chcącychciężko fizycznie harować jak
      na lekarstwo. A może się mylę znacie takowych Gdzie jest współczesny Judym
      gotowy harować za strawę i mieszkanie w tzw. Pakamerze. Proszę o adres to
      bardzo deficytowy dziś towar taki Judymale jak drogi oj.....oj.....o jej o jej
      nawet Ci tzw , z importu fachowcy wschodniej kultury pracy , lub Górale etc.
      trudno to w ogóle oszacować Zwracam się do eksperta na topiku tylko bez urazy
      trochę niech będzie na luzie może weselej a może jakichś dowcip z czasów budowy
      ale w miarę szczerze proszę odpowiedzieć jeśli łaska , ale :To nie
      przesłuchanie w komisji śledczej proszę się nie bać . Wszystko zostanie miedzy
      nami na forum publicznym i dla Pożytku społecznego Panie mif ile lat Pan
      budował bez szczegółów oczywiścietak w przybliżeniu ile miesięcy trwały
      przestoje z różnych to powodówjak choćby technologicznych . Nie chodzi mi o to
      że musiał Pan powiedzmydociułać pieniędzy w trakcie budowy domu , wiadomo czasy
      były ekonomiczniebardzo niespokojne chodzi mi o te przerwy spowodowane
      ew .niesolidnością robotników lub zła pogoda i czekanie na to aby ta góra
      piaskuwapna z domieszką cement i cegieł wysychała aby wznosić kolejnewarstwy no
      wie Pan nich się mury pną do góry, Ile lat przerw na traka zabawę Oczywiście
      nie znam Pańskiego domu ni projektu ale zdaje się ż
      • Gość: dobrydom1@wp.pl c. d. Odpowiadam na pomówienie Sz. P Kasi ? IP: *.chello.pl 06.04.05, 18:59
        nie zmieściła się treść na poprzednim liście
        kontynuacja ponżej . pozrawiam dobrydom1@wp.pl

nie znam Pańskiego domu ani projektu , ale zdaje się że zasada budowy jest
        prawie taka sama stąd taki mój prowokacyjny skrót góra piasku wapna i cementu

Uf.... ciężki musiał mieć pań los z tą tzw kierowniczą siłą sprawczą jaką
        pełnił był pan w swoim czasie .
        Pozdrawiam nie musi się pan spieszyć z odpowiedzią byle jeszcze tej wiosny
        starczyło czasu Panu na skrótową wersję drogi przez mękę jak wiele jeszcze osób
        niesłusznie nazywa szczytne i pożyteczne w ogóle zajęcie

Budowa domu , mieszkania , willi , pałacyku , rezydencjiZauważcie jak lawinowo
        rośnie cena z każdym słowem ,
        A tu taki bezczelny jak ja i podobni śmie nazywać to górą piasku wapna z
        domieszką cementu i cegieł
        Ufff...... powinienem się wstydzić lub jakoś sam siebie przestać lubić , ale
        Ni..eeeeeee potrafię a nawet jak to mawiał naczelny elektryk kraju nie chcem
        i nie muszem .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka