Dodaj do ulubionych

Śnieżka akryl putz

IP: *.profiline.com.pl 14.04.05, 14:08
Mam zrobioną gładź gipsem szpachlowym NIDA, a drugą warstwą jest śnieżka
akryl putz.W związku z tym mam pytanie, czy można to pomalowć farbą dulux lub
lewis.Pytam dlatego ,ponieważ na forum wyczytałam,że śnieżka nie nadaje się
pod takie farby.Czy ktoś z Was Tak pomalował? Czy nic się nie dzieje?
Obserwuj wątek
    • Gość: mura_ż Re: Śnieżka akryl putz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 14:15
      jak dobrze zagruntujesz firmowym gruntem bedzie ok
    • tynkiozdobne.pl Re: Śnieżka akryl putz 14.04.05, 20:25
      Ja nie radzę, ponieważ sam miałem kłopoty z tą szpachlą. Zadzwoń do przedstawiciela i zapytaj. Dostaniesz odpowiedź, że ta szapchla nadaje sie tylko pod emulsje czego to w formie informacji nie raczyli umieścić na opakowaniu. Więcej na priv, bo tu mi jeszcze Śnieżka proces wytoczy :D. Pozdrawiam, Piotr.
      • Gość: ewa Re: Śnieżka akryl putz IP: *.profiline.com.pl 15.04.05, 08:54
        Dziękuję bardzo za informacje.NIe we wszystkich pomieszczeniach położyłam
        śnieżkę Akryl Putz, wobec tego może w tych pozostałych ostatnią warstwę położę
        z Cekola. Czy będzie dobry pod Duluxa?
        • Gość: ma jak marek Re: Śnieżka akryl putz IP: *.za.digi.pl / *.za.digi.pl 15.04.05, 12:25
          Ja pomalowałem Duluxem Akryl Putza i wszystko ok. Oczywiście dobrze
          zagruntowałem.

Pozdrawiam
          • decori Re: Śnieżka akryl putz 15.04.05, 18:34
            Cekol będzie dobrym rozwiązaniem. Osobiście nie polecam korzystanie z putza bo
            położony na niektóre gładzie odspaja sie przy malowaniu. Lepiej jest zrobić
            jednolitą warstwę ( to tzn. 2 warstwy tego samego produktu), zajmuję sie tym
            zawodowo i uważam że to najlepsze rozwiązanie-nigdy nie zawodzi.
            A jeśli chodzi o duluxa to polecam.
            Pozdrawiam.
            • tynkiozdobne.pl Re: Śnieżka akryl putz 15.04.05, 18:47
              Witam. Moim zdaniem Cekol nie jest gładzią. Gładź to bardzo drobna mieszanka i jest nią Aryl Putz ( pomimo fatalnej wytrzymałości), amerykański Coumpan, francuski ETS2 firmy Semin lub bradzo twardy Pufas. Niektóre z nich to sucha zaprawa, do rozrobienia z wodą, niektóre już gotowe szpachle do nakładania. Ja polecam Coumpan lub ETS2. Te mnie nigdy nie zawiodły i zapewniam, że solidne odkurzenie po szlifowaniu pozwala kłaść najbardziej mocno wiążące farby. Pozdrawiam, Piotr.
              • kumas Re: Śnieżka akryl putz 15.04.05, 21:39
                Witam.
                Jeżeli chodzi o Akryl Putz ze Snieżki to nie zgadzam się z opinią że jest to
                materiał o watpliwej jakości. Jeżeli ma ktoś z nim problem to leży on po
                stronie wykonawcy.
                Wszystkie prace opieram o ten produkt i nigdy nie miałem z nim problemu.
                Doskonale się nakłada i wypełnia drobne rysy i nierówności ,jest odpowiednio
                twardy a po szlifowaniu nie pozostawia rys. Należy go zagruntować przed
                malowaniem - osobiście używam roizcieńczonego wodą Kraisela + farba emulsyjna
                np. Dekoral.
                • admar0 Re: Śnieżka akryl putz 15.04.05, 21:59
                  Dobry sposób z dodawaniem emulsji, wypróbuj z Nida Finisz efekt jeszcze lepszy.
                • tynkiozdobne.pl Re: Śnieżka akryl putz 16.04.05, 15:14
                  kumas napisał:

> Witam.
                  > Jeżeli chodzi o Akryl Putz ze Snieżki to nie zgadzam się z opinią że jest to
                  > materiał o watpliwej jakości. Jeżeli ma ktoś z nim problem to leży on po
                  > stronie wykonawcy.
                  > Wszystkie prace opieram o ten produkt i nigdy nie miałem z nim problemu.
                  > Doskonale się nakłada i wypełnia drobne rysy i nierówności ,jest odpowiednio
                  > twardy a po szlifowaniu nie pozostawia rys. Należy go zagruntować przed
                  > malowaniem - osobiście używam roizcieńczonego wodą Kraisela + farba emulsyjna
                  > np. Dekoral.
                  Witam. Proponuję (na próbę) pomalować ścianę wyszpachlowaną akrylputzem farbą lateksową, np. Elegantem Beckersa. Ja bez próby :), ale z gruntowaniem wykonałem parę lat temu taką czynność i skończyło się to wizytą na budowie rzeczoznawców z Atlasa(grunt), Cekola( pierwsza, podkładowa warstwa szpachli) i Beckersa (farba). Zabrakło kogoś od Śnieżki (akryl putz).Po prostu się nie pojawił. Z pracownikiem tej firmy spotkałem sie później. Przyznał, że szapachla nadaje się praktycznie tylko pod emulsje. Potwierdziło to labolatorium Beckersa. Po zbadaniu próbki szpachli, stwierdzili zaniżoną o kilkadziesiąt procent ilość składnika o nazwie "lepiszcze". Nie znam sie na chemii, ale im wierzę. Ja miałem 5 dni z głowy, a inwestor kilkaset złotych na minusie, bo tyle kosztowała nowa farba. To tyle. Pozdrawiam, Piotr.
                  • kumas Re: Śnieżka akryl putz 16.04.05, 22:01
                    Witam. Pociągnę dalej wątek ,bo zrobiło się interesująco :)
                    Jeżeli chodzi o grunt z Atlasa to nie nadaje się on pod żadną farbę i jeżeli
                    maktoś problem z malowaniem -smugami słabym kryciem - to właśnie UniGrunt jest
                    tego przyczyną. Co do lateksowej farby z Beckersa to malowałem Designerem na
                    Akryl Putz i nie było żadnego problemu.
                    Pozdro.
                    • tynkiozdobne.pl Re: Śnieżka akryl putz 16.04.05, 22:49
                      Szczerze przyznam, że nie wiem co to Disigner. Ja w każdyn bądź razie na dzień dzisiejszy nie znam innej lateksowej farby lepszej niz Elegant. To widać w kuwecie na drugi dzień po malowaniu, jak się jej nie umyje :). Lateksy innych producentów są w takim wypadku po prostu "suche" :). Wyraziłem swoje zdanie, być może śnieżka zmieniła receptury i teraz jest ok. Ja jednak nigdy tego produktu pod drogie farby nikomu nie polecę, kłóci się to i logika nakazuje stosowania pod farby produktów równie markowych jak one same. Pozdrawiam, Piotr.
                      • kumas Re: Śnieżka akryl putz 17.04.05, 19:17
                        Witam Piotr,
                        Jeżeli nie słyszałeś o Beckesie Designer to podaję
                        link :www.beckers.pl/typy.php?typ=1
                        Jak najbardziej popieram stosowanie dobrych i markowych produktów, ale i
                        polskie są już na dobrym poziomie. Zresztą farby Beckersa na licencji
                        produkuje Polifarb Dębica :)

Pozdrawiam ,Robert
                        • tynkiozdobne.pl Re: Śnieżka akryl putz 17.04.05, 20:45
                          To akurat wiedziałem :). Dodam, że Elegant tak mocno wiąże z powodu zastosowania żywicy akrylowej. Pozdrawiam, Piotr.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka