Dodaj do ulubionych

HELP: prosze o informacje-wazne

19.04.05, 10:43
Hej, jestem tu nowa i wiem ze ten watek mogl sie juz pewnie pojawiac ale
prosze o informacje jaki jest przyblizony koszt budowy domu w tradycyjnej
technologii, o powierzchni uzytkowej ok 100m2. Taki maly domek dla 4 osobowej
rodzinki. Dziekuje za odpowiedz.
Obserwuj wątek
    • s-y-l-l-a Re: HELP: prosze o informacje-wazne 19.04.05, 11:56
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=217&w=18948503
      • s-y-l-l-a Re: HELP: prosze o informacje-wazne 19.04.05, 11:56
        jeden z wielu :-)
    • Gość: agaelgam Re: HELP: prosze o informacje-wazne IP: 62.111.195.* 19.04.05, 11:57
      Wszystko zależy od materiałów, które wybierzesz, konstrukcji dachu, (bardziej
      lub mniej skomplikowana) itp rzeczy. Ja jestem w trakcie budowy domu o pow ok
      130m2 bez podpiwniczenia, parterowy z poddaszem, dach dwuspadzisty z jedną
      lukarną o pow ok 200m2, 2 duże balkony, ściany są 3-warstwowe z betonu
      komórkowego i styropianu. Właśnie kończą pokrywać dach, kominy są z klinkieru,
      obróbki blacharskie zrobione, jedno okno dachowe. Na więźbę położyłam płytę
      OSB. Do chwili obecnej inwestycja kosztowała mnie 100tys. Ewentualne szczegóły
      mogę podać na priva. Pozdrawiam
      • Gość: agacionka Re: HELP: prosze o informacje-wazne IP: 82.141.239.* 19.04.05, 13:21
        Hej, dzieki za odpowiedz. ja tez chcialbym zbudowac dom parterowy z poddaszem
        uzytkowym o pow ok 100-120m2 bez podpiwniczenia, ale z garazem
        jednostanowiskowym. Poki co zastanawiam sie ile to bedzie mnie kosztowac i na
        jaki domek bedzie mnie stac. Powiem szczerze marze o domu od zawsze, moglby byc
        niewielki byleby byl ;-)Niestety jesli chodzi o budowe domu, to jestem na
        razie 'zielona', no ale od czegos trzeba zaczac;-) Mam pytanko odnosnie kosztow
        twojego domku - czy wiesz ile bedzie Cie kosztowal stan tzw. pod klucz? Czy
        okna i drzwi juz zainstalowali- tzn czy koszt jaki podalas juz to zawiera? Czy
        korzystasz z duzej firmy budowlanej czy moze mala ekipa, a moze system
        gospodarczy tzn mam na mysli wujek itp;-) naprawde bardzo dziekuje za
        informacje. No i jesli jeszcze mozna zapytac to od czego zaczelas..? czy mozesz
        polecic jakas firme, a no i gdzie kupilas projkt? jeszcze raz dzieki.
        Pozdrawiam. Podaje moj adres e-mail agacionka@gazeta.pl
    • murowany 200 tys zl 20.04.05, 00:08
      Dom z ceramiki - pustaki ceramiczne, ocieplony styropianem, parterowy z poddaszem uzytkowym, bez piwnicy, bez garazu, na parterze duzy salon + kuchnia oraz wc, przedpokoj, pomieszczenie techniczne, na pietrze 4 pokoje + lazienka, razem 110 m2, dach dwuspadowy kryty dachowka cementowa, okna dachowe na pietrze, na parterze okna plastikowe brazowe z roletami, w srodku tynki i stolarka drzwiowa, bez glazury i paneli podlogowych, w lazienkach bez muszli, wanny itp., wykonanie wszystkich przylaczy w cenie, w srodku kompletne instalacje, ogrzewanie z tego co pamietam to gazowe + instalacja rozprowadzenia powietrza pod kominek.

W tej kwocie:
      - podatek VAT ale przed podwyzka.
      Dom zostal wybudowany w 2003/2004 w Katowicach przez duza firme budowlana, w gestii inwestora dzialka + projekt budowlany. Budowa trwala 8 miesiecy z przerwa na miesiace zimowe.
      • s-y-l-l-a Murowany.... 21.04.05, 08:46
        ... widocznie tylko na śląsku można zbudować tanio ;-), bo jak czytam inne
        wypowiedzi to niektóre ceny naprawdę walą z nóg :-(

Pozdrawiam z Katowic :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka