Gość: spaczek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.05, 14:56 Chce wymienic okna na plastikowe. Czy ktos moze polecic dobra i w rozsadnej cenie firme w Warszawie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
myszmarecka Re: Wymiana okien 11.05.05, 11:33 W Markach przy Piłsudskiego jest dobra firma , Okna niemieckie i niemieckimi okuciami. W tamtym roku za 16 okien ( różnych ) zapłaciliśmy 7 500 zł. POlecam. Nie pamiętam teraz nazwy firmy ale mogę znaleźć. Odpowiedz Link Zgłoś
zoni-system Re: Wymiana okien 11.05.05, 11:45 Chętnie przedstawię swoja ofertę,referencje,bardzo dobre ceny,gwarancja fabryczna 10 lat wraz z serwisem,mozliwość zasiegnięcia opini u moich klientów zoni-system@ gazeta.pl tel 501-602-377 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rosa Re: Wymiana okien IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.05, 14:02 Co do wymiany okien:) Prosze zwrocic uwage na wspolczynnik tych okien, ale rowniez na to czy one zapewniaj naturalan filtracje i infiltracje powietrza. Nie mozna z mieszkan zrobic "puszki" zamknietej, grozi to wilgocia, gryzbami itd a nawte zlym samopoczuciem, bolami glowy. Dom musi "oddychac". I w zwiaku z tym powstali producenci, ktoryz wychodza tym oczekiwaniom na przeciw. Odpowiedz Link Zgłoś
gatta5 Re: Wymiana okien 11.05.05, 22:42 a coś wiecie o platynowych oknach, nie zawierają metali ciężkich, ale nic poza tym nie wiem. Co sądzicie o drewnianych? Odpowiedz Link Zgłoś
zoni-system Re: Wymiana okien 12.05.05, 09:05 Okna platynowe,złote,bez metali ciężkich..........to nie te czasy,wszystkie okna obecnie spełniają bardzo ostre kryteria.Infiltracja to nic innego jak mikrowentylacja,która jest w standarcie w każdym oknie,wszystkie okna maja szybę ze współczynnikiem 1,1 a więc bardzo dobrym.bez względu jednak na mikrowentylację pomieszczenie trzeba wietrzyć codziennie przynajmniej na 10 minut.Dzisiaj liczy się jakość wykonania okna,jakość montażu i jak najlepsze warunki gwarancyjne dawane nie przez dilera tylko przez fabrykę.Ważny jest też serwis fabryczny w okresie gwarancyjnym.Wszystkie inne kolorowanki to tylko zabiegi marketingowe Odpowiedz Link Zgłoś
gatta5 Re: Wymiana okien 12.05.05, 13:13 no ale różnica w cenie między oknami pcv a platynowymi jest spora. Platynowe kosztują prawie tyle ile drewniane. Tylko zabieg marketingowy? chyba nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hub Re: Wymiana okien IP: 212.160.138.* 13.05.05, 17:22 Polecam firmę THYSEN, OKNOPLAST. A jeżeli chcesz mieć bardzo dobre PVC to proponuję profil Salamander ale nie ten co sprzedają w kastoramje. Unikaj takich profili jak Aluplast, Wymar i turecki klon Winkhaus Odpowiedz Link Zgłoś
zoni-system Re: Wymiana okien 14.05.05, 18:44 Jeżeli juz to Aluplast,co trzecie okno w Palsce jest tej firmy,tanio ,dobrze i solidnie.Wiem ,rozumiem,że wszyscy dilerzy innych profili sie wkurzają i maja rację ,bo nikt nie przebije jakościa i ceną Aluplasta,ale sorry ,to juz inna sprawa.A swoja drogą złośc piekności szkodzi.Szkoda przepłacać za inne profile,skoro Aluplast jest naprawdę dobry.Polecam stronę www.aluplast.com.pl Od dziesięciu lat pracuję na tych profilach,i nie mam żadnego problemu z reklamacjami.Zresztą 10 lat gwarancji fabrycznej ,mówi samo za siebie.Taka gwarancję daje albo idiota ,albo ktoś kto jest pewny jakości swoich wyrobów i o to chodzi zoni-system@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rosa Re: Wymiana okien IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.05, 19:08 W okanie wazne jest nie tylko to, czy ma wspolczynnik przenikania 1,1, ale tez to czy zapewnia optymalną wymiane powietrza w pomieszczeniu( jest to mozliwe przy zastosowaniu funkcji mikrowentylacji lub szczelin infiltracyjnych). Domy nie moga byc zamknieta puszką. Ciekawą ofertę ma firma aereco. Montuje takie rzeczy w oknach, które tego nie mają. Bądź oferuje okna z pełnym wyposażeniem tak pod względem technologii jak i optymalnej wymianie powietrza. Odpowiedz Link Zgłoś
zoni-system Re: Wymiana okien 16.05.05, 13:24 Mozna również zastosować nawiewnik wrębowy Regel-air.Można go zamontować już w istniejącym oknie.Jednak takie rozwiązania stosuje sie w wyjątkowych przypadkach,zupełnie wystarczy mikro uchył.Zresztą bez względu na wszystko codziennie powinno sie wietrzyć pomieszczenia przez około 10 minut.Wydawać by sie mogło dziwnym ,ale to powoduje oszczędności w ogrzewaniu.W czasie wietrzenia usuwamy z powietrza wilgoć a suche powietrze łatwiej sie nagrzewa , w ten sposób wzrasta wydajnośc ogrzewania. zoni-system@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szwet14 Re: Wymiana okien IP: *.bredband.comhem.se 16.05.05, 15:18 Przeciez PVC jest rakotworcze - domy z PVC sa w Szwecji nazywane domami chorymi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KOchzg Re: Wymiana okien IP: *.itc.pw.edu.pl 16.05.05, 15:42 Co za argument ???? A przeciez spaliny z samochodów tez sa rakotwórcze. Lepiej wyjechać na bezludną wyspę, do ciepłego kraju. W ten sposób nie bedziesz miał spalin i okien z PCV. Odpowiedz Link Zgłoś
zoni-system Re: Wymiana okien 17.05.05, 09:47 A juz myślałem,że średniowiecze z naszego myślenia ulotniło się.W Dani i Szwecji w klinikach alergologicznych iwszelakich szpitalach wolno stosować tylko i wyłącznie okna PCV jako najmniej alergenne.Z drugiej strony ,według tego co mówi szwet ,to pewnie robią to po to ,żeby wcześniej pacjenci poumierali na raka i w taki sposób obniża się koszty leczenia.Wszystkie nośniki krwi i pojemniki na nią we wszystkich szpitalach wykonane sa z PCV,tak tego samego PCV.Najwyższy czas,żeby przestać robić ludziom wodę z mózgu.Wszystkie okna ,które montuje w obiektach służby zdrowia w Polsce ,to też PCV. zoni-system@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PCW Re: Wymiana okien IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.05, 18:28 W polskiej terminologii technicznej stosuje się skrót PCW (polichlorek winylu), a nie PVC! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tymoteusz Re: Wymiana okien IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.05, 14:23 aluplast forever ........... pcv..........pcw.............. Odpowiedz Link Zgłoś
zoni-system Re: Wymiana okien 19.05.05, 21:03 jasne ,że Aluplast,juz co trzecie okno w Polsce jest z profilu Aluplast,po cholera przepłacać............. zoni-system@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
okmont Re: Wymiana okien 18.05.05, 07:38 Gość portalu: spaczek napisał(a): > Chce wymienic okna na plastikowe. Czy ktos moze polecic dobra i w rozsadnej > cenie firme w Warszawie? Witam serdecznie. Mogę zaoferować okna w najlepszych cenach. Proszę o kontakt mailowy lub telefoniczny. okmont@gazeta.pl 0501351445 Piotr Spoczyński Odpowiedz Link Zgłoś
zoni-system Re: Wymiana okien 19.05.05, 21:05 No wiecie co ludzie,a ja byłem przekonany,że ja mam najlepsze ceny,musze to sprawdzić zoni-system@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
okmont Re: Wymiana okien 20.05.05, 07:39 Myślę, że moje są w lepszych cenach. Mogę przesłać cennik. Dla dilerów o34 2 skrz. kosztuje 360,- netto. Odpowiedz Link Zgłoś
zoni-system Re: Wymiana okien 23.05.05, 09:24 a więc czekam na cennik.......................... zoni-system@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
karolaola2 Re: Wymiana okien 20.05.05, 11:42 polecam firmę oknostyl - www.oknostyl.pl - Henryk Jurkowski kom. 0509 482 878 ekipa sprawna i szybka, okna ładne. zapłaciłam za 4 okna (w tym 3 duże) 3000 pln Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Biedron Re: Wymiana okien IP: 62.233.167.* 23.05.05, 12:01 Witam, wymieniałm teraz okna w 2 mieszkaniach (Veka Softline). Polecam firmę SIMED z ul.Leszczyńskiej w Wraszawie(Okna VEKA) www.simed.pl/ bo: porównałam 5 ofert na okna o tych samych albo zbliżonych parametrach i ta była najatrakcyjniejsza ( z wywozem starych i montażem parapetów wewnetrznych), bo obsługa była bardzo dobra, bo ekipa bardzo czysta i sprawna (zakładali okna najpierw w 1,po 2 tgodniach w 2 mieszkaniu, więc gdyby co, to bym rezygnowała, przy czym wcale nie wiedzieli, że to drugie zlecenie będzie pewne).Poza tym zakładają okna w wielu budynkach użyteczności publicznej, wymiany na klatkach schodowych itp. Polecam. Jakby co, szczegóły zamówienia mogę podać na mailu : fanklubbiedronka@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
wij-drewniak Re: Wymiana okien 30.05.05, 13:33 A ja wszystkim planującym wymianę okien radzę przeczytać wątek z forum Muratora www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=2695 Trochę to trwa ale warto, bo odmiennie niż tu dyskutują tam ludzie, którzy okna kupują a nie sprzedają. I do tego wielki forumowicz, pracownik Instytutu Techniki Budowlanej, który w ramach szczodrości serca doradza ludziom - zna się na firmach, zna się na profilach, okuciach, sposobach oszukuwania i mataczenia (robi ekspertyzy). Ja w oparciu o tą lekturę wybrałam firmę (dodam, że żadną z wymienionych) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slay Re: Wymiana okien IP: *.acn.waw.pl 06.06.05, 01:09 Hej, Ja tez polece "moja" oferte. Warto rozejzec sie troche dalej od Warszawy! www.pumar.pl Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PIC Re: Wymiana okien IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.05, 06:31 Ja zamierzałem początkowo wymienić okna na plastikowe a wymieniłem kilka lat temu na drewniane i moje obawy okazały się w stosunku do drewnianych bezzasadne.Wynika z tego,że plastikowe są zdyskwalifikowane,bo wydawały mi się tylko bardziej wygodne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: Wymiana okien IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.05, 10:53 możesz wycenić je na www.partnerokno.pl Odpowiedz Link Zgłoś
husky_ Re: Wymiana okien 22.06.05, 21:40 Chętnie dokonamy dla Panstwa wyceny i pomiaru okien- tel.022 781 61 30 lub thyssen@interia.pl . Oferujemy wysokiej klasy towar za rozsądne pieniądze. Firma istnieje od 13 lat .Udzielamy gwarancji pięcioletniej (ciekawe ile istnieją ci co daja gwarancję 10 i więcej lat).Posiadamy atesty i certyfikaty. W ofercie posiadamy okna z drewna i pcv. www.bajcar.pl www.domex.com.pl Parapety zewnętrzne i wewnętrzne www.kamexpol.pl Oraz inne dodatki okienne : Moskitiery Ramkowe okienne - www.dormax-blinds.pl/projekt/kontent/K6/Z19/moskitiery0a.jpg Ramkowe drzwiowe - www.dormax-blinds.pl/projekt/kontent/K6/Z19/moskitiery1a.jpg www.dormax-blinds.pl/projekt/kontent/K6/Z19/moskitiery1b.jpg Kasetowe okienne - www.dormax-blinds.pl/projekt/kontent/K6/Z19/moskitiery2a.jpg Żaluzje aluminium , drewno , tkanina www.dormax-blinds.pl/projekt/kontent/K2/Z5/zaluzje1a.jpg www.dormax-blinds.pl/projekt/kontent/K2/Z5/zaluzje6a.jpg www.dormax-blinds.pl/projekt/kontent/K2/Z5/zaluzje10a.jpg Wertikale www.dormax-blinds.pl/projekt/kontent/K3/Z10/verticale0a.jpg www.dormax-blinds.pl/projekt/kontent/K3/Z10/verticale1a.jpg Plisy www.dormax-blinds.pl/projekt/kontent/K7/Z21/plisy3b.jpg Rolety Klasyczne www.dormax-blinds.pl/projekt/kontent/K4/Z12/klasyczne0a.jpg Kasetowe www.dormax-blinds.pl/projekt/kontent/K4/Z13/kasetowe3a.jpg Do okien dachowych www.dormax-blinds.pl/projekt/kontent/K4/Z13/kasetowe7b.jpg Rzymskie www.dormax-blinds.pl/projekt/kontent/K4/Z14/rzymskie0b.jpg Austriackie www.dormax-blinds.pl/projekt/kontent/K4/Z14/rzymskie2a.jpg Maty z traw www.dormax-blinds.pl/projekt/kontent/K4/Z15/maty0c.jpg Panele www.dormax-blinds.pl/projekt/kontent/K5/Z17/panel0a.jpg Odpowiedz Link Zgłoś