Dodaj do ulubionych

POMOCY!-SZUKAM DRZWI PRZESUWANYCH!

IP: 62.102.33.* 08.06.05, 15:58
Witam,
Szukam drzwi przesuwanych do zamontowania między dwoma pokojami. Drzwi musza
mieć tylko górną prowadnicę, bo na dole nie ma możliwości montażu. Otwór
drzwiowy ma 160cm, wiec myslę, że będą potrzebne dwa skrzydła po 90 cm.

Czy ktoś z Was ma namiary na firmę, która robi takie rzeczy? A może
przynajmniej jakies doświadczenia z podobnymi drzwiami? Będe wdzięczny za
każdą informację.

Pzdr,
Obserwuj wątek
    • Gość: kasia Re: POMOCY!-SZUKAM DRZWI PRZESUWANYCH! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.05, 16:24
      takie drzwi w swojej ofercie miała firma O-W .oni robią szafy ale także drzwi z
      górna prowadnicą
      • jurco Re: POMOCY!-SZUKAM DRZWI PRZESUWANYCH! 10.06.05, 17:20
        Montowałem takie drzwi u siebie (ja potrzebowałem solidne dzrwi przeszklone).
        Skorzystałem z producenta stolarki aluminiowej (taka firma, która z profili
        aluminiowych robi okna itp).
        Okazuje się, że są w systemach tych profili kształtki nadające się nie tylko do
        okien, ale też do drzwi przesównych).
        System przesówny kupiłem oddzielnie.
        Wadą mojego rozwiązania było to, że musiałem samemu zamontować uchwyty rolek do
        profili. Ale chyba się opłacało, bo mój koszt był niższy o ok 50% od ofert na
        rynku gotowych dzrzwi przesównych.

Pozdrawiam
    • Gość: Robert Re: POMOCY!-SZUKAM DRZWI PRZESUWANYCH! IP: 217.153.32.* 10.06.05, 18:22
      Wiem co do czego w tym przypadku.Drzwi musi Pan sobie wybrać i kupić sam(drzwi
      do systemu przesównego)trochę inne niż standardowe .Ja mogę zamontować całość i
      uruchomić.Koszt szyny (górne prwadzenie w zamkniętym profilu-system rolkowy 2
      komplety na skrzydło,czyli 2 razy po cztery kółeczka )(u dołu prowadnik
      zamknięty w rowku drzwi-praktycznie niewidoczny 2 sztuki na skrzydło).System
      może być zsynchronizowany lub nie ,zależy od Pan.Koszt samej szyny około 200pln
      dodatkowo mocowania do 40pln.Moja praca-koszt w zależności od stopnia trudności
      i od tego czy dzwi trzeba skrucić około 150pln.W razie zainteresowania podam
      kontakt nr.telefonu.
      • Gość: lol Re: POMOCY!-SZUKAM DRZWI PRZESUWANYCH! IP: *.acn.waw.pl 11.06.05, 02:29
        i tym oto sposobem wyjdzie jakiś koszmar, a po miesiącu nie da się na to
        patrzeć, nie lepiej jak zrobią to przyzwoicie profesjonaliści?
        • Gość: Robert Re: POMOCY!-SZUKAM DRZWI PRZESUWANYCH! IP: 217.153.32.* 11.06.05, 11:41
          Polecam profesionalistów.Zrobią to tak sam jak ja ,ale cena jaką podadzą będzię
          kilaka razy większa.Owszem będą mieli drzwi ,na których zarobią i wszystkie
          akcesoria.Ja tylko proponuję pomoc za niewielkie pienądzę,bo mnie to się
          opłaci.Wybór należy do zainteresowanego.A tak na marginesie-firma wcale nie
          musi zrobić tego lepiej,będą mieli dokładnie to samo.
          • Gość: lol Re: POMOCY!-SZUKAM DRZWI PRZESUWANYCH! IP: *.acn.waw.pl 11.06.05, 11:50
            jasne, za niczym nie jeździsz, nic nie załtwiasz, nie tracisz czasu, paliwa i
            za nic nie odpowiadasz ....
            klient musi sam sobie pojechać po drzwi oraz inne bzdety, a jak kupi coś
            innego, to już jego problem - nawet wygodna opcja, tyle że wyłącznie dla ciebie;
            jak taki kliend policzy swój stracony czas, paliwo, ryzyko błędu oraz twoje
            honorarium, to wyjdzie mu i tak to samo lub drożej ...
            nie dodajesz, że wszystko kupi w cenach detalicznych a nie hurtowych, wiec na
            materiały wyda tyle samo no i jeszcze się najeździ, przy okazji nie mając
            żadnej gwarancji
            • Gość: Robert Re: POMOCY!-SZUKAM DRZWI PRZESUWANYCH! IP: 217.153.32.* 11.06.05, 11:58
              Mogę załatwić full opcję.Ja wolałbym kupić to sam na miejscu kienta i zlecić
              pracę temu co się zna ,a nie liczyć na to że potrafi czytać w myślach i
              utrafiać w gust każdego z osobna.Po za tym nie błagam o wykonanie zlecenia
              nawet nie podaję namiarów -ja tylko odpowiadam .Jak Ci się to nie podoba-pomiń
              lub wcale tego nie czytaj a juz napewno nie komentuj jak się nie znasz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka