Dodaj do ulubionych

Co teraz zrobić z rurami? please....

IP: *.polskieradio.pl 15.07.05, 17:03
Mam kłopot. Otóż koleżanka poleciła mi fachowca od wszystkiego, który miał mi
całe mieszkanie zrobić, no i sie okazało, że jednak takim fachowce on nie
jest. Podłamana jestem - bo chciałam aby wszystko było dobrze zrobione a tu -
porażka za porażką. Płytki wyszczerbia, zakłada inne wzory niż mówiłam, a
najgorsze jest to - że się właśnie dowiedziałam, że rury który się chowa w
ścianę - rury z wod, należy czymś otoczyć - pianką, folią, czy gąbeczką, bo
inaczej mogą pękać - bo jak gorąca woda leci, to tworzywo pracuje i jak jest
unieruchomione w cemencie to pęka. Co mam teraz zrobić>? czxy kazać mu
rozkuwać i czymś je opatuli.ć, czy co??? napiszcue, bo stoję w martwym
punkcie. please...
Obserwuj wątek
    • zielonki Re: Co teraz zrobić z rurami? please.... 15.07.05, 17:18
      Tacy "fachowcy" to najczęściej używają rury z PCV z pobliskiego marketu -
      klejone. To i tak się prędzej rozleci niż te poszczerbione płytki. Tak więc
      niedługo skujesz wszystko i zrobisz na nowo. Facet którego adres do tego czasu
      zapomnisz dalej będzie uważał się za fachowca co nie jedną klientkę już zrobił.
      • Gość: Arti Styl Re: Co teraz zrobić z rurami? please.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 18:08
        Witam ja bym mu kazal wykuc i nalozyc peszel a potem zamurowac inne rzeczy tez
        nalezaloby poprawic oczywiscie bym mu nie zaplacil a na koniec kopa w d.... i
        moze nauczylby sie dobrze robic bo bierze za dobra robote
        Pozdrawiam
    • Gość: taki sobie Re: Co teraz zrobić z rurami? please.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 23:17
      Jak widze wypowiadaja sie sami fachowcy na podany temat wiec nie dede sie
      udzielal! powiem jedno pisza
      bzdety!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!kto ci naopowiadal tych
      bajek??????????????????????????????????????????
      • Gość: inspektor Re: Co teraz zrobić z rurami? please.... IP: 213.77.89.* 19.07.05, 11:55
        Czlowieku, zanim odpisujesz to zastanow sie czy wiesz o czym piszesz. Rury w
        scianach nalezy odizolowac od materialu go przykrywajacego, poniewaz kazda rura
        ma swoj wspolczynnik rozszezalnosci pod wplywem temperatury, i bedzie
        pekac..ale nie rura, tylko material ( a wraz z nim odpadac beda plytki) ktorym
        sa przykryte rury. Jak nie orientujesz sie w temacie to sie nie wypowiadaj...
    • Gość: AREK Re: Co teraz zrobić z rurami? please.... IP: *.example.net / 62.111.216.* 18.07.05, 09:51
      Wzięłaś jakiegos ekperymentatora.Rury muszą byc owinięte jest do tego gąbka.
      Powinnaś tego fachurkę obciążyć kosztami ewentualnych poprawek.Bo wcześniej czy
      pózniej trzeba będzie rozkuć.
      pozdrawiam AREK SR
      www.serwisremontowy.pl
      • Gość: mona Re: Co teraz zrobić z rurami? please.... IP: *.polskieradio.pl 19.07.05, 14:48
        Wiecie jaki numer - to że nie otulił rur to jeszcze nie koniec!!!!!!!!!
        Okazało się jak przyszłam z innym fachowcem pod jego nieobecnośc, ze on użył
        plastikowych rur, a wmawiał mojej mamie że je zgrzewał. I ja z nim rozmawiam i
        pytam się czy Pan te rury zgrzewał - a on - TAK. !!!!!!!!! No to powiedziałam
        mu, że jest kłamcą bo rury są plastikowe więc by sie stopiły. A on mówi, że
        zgrzewał je na klej - ale nie na grioaćo!!!!!!!!!!!!! No to ja się wkurzyłam,
        zaczęłam krzyczeć. Więc dopiero sie przyznał, teraz wszystko skuwa, i przyjdzie
        pojutrze hydraulik, zeby już normalnie rury zgrzać.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka