Dodaj do ulubionych

deska barlinecka

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.05, 20:38
co stosować jako podkład pod deskę barlinecką? dziękuję za rady.
Obserwuj wątek
    • Gość: Jarek Re: deska barlinecka IP: *.crowley.pl 25.07.05, 11:00
      "zieloną płytę" (oczywiście mowa o płytach podkładowych pod panele, a nie o
      zielonej płycie gipskarton!)

J.
      • Gość: Door Re: deska barlinecka IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.07.05, 19:45
        Deskę barlinecką się kolego przykleja do podłoża, więc jeżeli trzeba wyrówna
        ć powierzchnię to wylewką samopoziomującą lub płytami OSB.
        • Gość: Jarek Re: deska barlinecka IP: *.crowley.pl 26.07.05, 11:14
          Deskę Barlinecką się kolego nie przykleja do podłoża, tylko układa jako
          podłogę "pływającą", tak jak i wszelkie inne panele.
          Oczywiście można ją przykleić, wtedy faktycznie żaden podkład nie jest
          potrzebny, ale trzeba się wtedy liczyć wtedy z utratą gwarancji z powodu jej
          użycia w sposób niezgodny z zalecenia mi producenta.

J.
          • Gość: ulak Re: deska barlinecka IP: *.crowley.pl 27.07.05, 22:28
            no i tu rację ,Jarku masz nie końca bo barlinek już stosuje klejenie do podłoża
            i daje gwarancję,wprawdzie klejenie dotyczy tylko dwóch rodzajów kleju,no ale
            klej musi jak wiadomo,spełniać określone parametry...
            • Gość: Jarek Re: deska barlinecka IP: *.crowley.pl 01.08.05, 14:20
              Faktycznie, już klejenie dopuścili i tu zwracam honor :-)
              Jednak jak wynika z ich strony, nadal zalecają układanie jej na "pływająco".
    • Gość: ulak Re: deska barlinecka IP: *.crowley.pl 25.07.05, 22:13
      oczywiście,że pod barlinek najpierw grunt,masa samopoziomująca no i klej rzecz
      jasna :)))
    • Gość: berka29 Re: deska barlinecka IP: 83.238.13.* 26.07.05, 08:05
      Ja dawałam zieloną płytę ekologiczną i nawet jestem zadowolona. Swoją podłogę
      kładłam w systemie 'pływającym" i o żadnym przyklejaniu do podłoża nie było
      mowy. ogólnie jstem z tej podłogi bardzo zadowolona.
      • Gość: eurodom Re: deska barlinecka IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 26.07.05, 15:25
        W dlugiej karierze firmy ulozylismy kilkadziesiat podlóg z deski Barlineckiej.
        Zawsze montowana byla na podkladzie plyty zielonej miekkiej. Taka jest
        technologia ukladania podlóg plywajacych jaka jest podloga z deski BARLINECKIEJ.
    • Gość: AREK Re: deska barlinecka IP: *.example.net / 62.111.216.* 02.08.05, 15:15
      Polecam korek.
      AREK www.serwisremontowy.pl
      • Gość: Mal Re: deska barlinecka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.05, 23:40
        Korek? ostatnio o nim słyszałam. Właśnie kończymy budowę poddasza u rodziców i
        zastanawiamy się co położyć na podłogę w salonie. Rodzice nie są
        przyzwyczajeni, że ktoś im "chodzi po głowie" i tu się pojawia nasz problem -
        szukamy podłogi, która maksymalnie wyciszy nasze kroki po pieterku - tak, aby
        rodzice na parterze nas nie słyszeli. Pomóżcie .............
        • wz79 Re: deska barlinecka 24.08.05, 21:59
          panele korkowe - rewelacyjnie ciche
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka