Dodaj do ulubionych

prosba o pomoc-podlogi

IP: *.cto.gda.pl / *.cto.gda.pl 25.07.05, 11:39
Co robic? Obejrzalam mieszkanie po remoncie, w starym bloku i przezylam
szok.Moja podloga od lazienki jest ok. 1,5 cm. wyzej od pozostalych?
Na podlodze sa kafle, w przedpokoju po zerwaniu parkietu polozylismy kafle,
pokoje z parkietem sa dopasowane do przedpokoju. Jest tylko problem z ta
lazienka? Bywa tak w Waszych mieszkaniach? Jak to ukryć? Polozyc jakis ladny
prog? Poradzcie.
Obserwuj wątek
    • Gość: Jarek Re: prosba o pomoc-podlogi IP: *.crowley.pl 25.07.05, 11:50
      jeśli to blok, to płyta stropowa jest wszędzie na jednym poziomie, w łazienkach
      podłoga wychodziła wyżej, bo tam było wylane jeszcze lastriko, jak się je skuje
      (groźnie brzmi, ale szybko idzie, ono dość cienką warstwą na izolacji z papy
      było robione), to i poziom się wyrówna.

J.
      • Gość: gosc Re: prosba o pomoc-podlogi IP: *.cto.gda.pl / *.cto.gda.pl 25.07.05, 14:22
        witam.Dobra rada i sama na to wpadlam, ale niestety ekipa remontowa o tym nie
        pomyslala,a ja zobaczylam to za pozno - juz sa polozone kafle,podłaczona
        armatura. Jak tam bylam byly rozkute wszystkie podlogi i sciany tzn. kuchnia,
        lazienka, przedpokoj i ja niefachowiec po prostu nie wpadlam na to,zeby zmierzyc
        roznice w poziomach podlog. W natloku innych spraw poprostu wylecialo mi to z
        glowy. Sadzilam,ze fachowcy od remontow wiedza co robia.
        Dlatego teraz musze zamaskowac jakos te roznice.
        • Gość: Jarek Re: prosba o pomoc-podlogi IP: *.crowley.pl 25.07.05, 15:44
          Można to było zrobic ładną metalową listwa progową, ale one też są montowane na
          etapie klejenia glazury. Teraz został chyba tylko taki naklejany na wierzch
          kątownik, taki jak od wykańczania brzegów wykładzin na schodach. One są do
          mocowania śrubami, ale w twoim przypadku (brzeg glazury) lepiej go będzie
          przykleić klejem "montażowym".

J.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka