Dodaj do ulubionych

mrówki faraonki

IP: *.mofnet.gov.pl 04.09.02, 09:47
Słuchajcie!
Przezywam ostatnio inwazje tych wszedobylskich stworzonek. Kuchnia juz im nie
wystarcza, znajduje je nawet w teczce w pracy. Co z tym fantem zrobic? Nie
chcialbym przeniesc tego talatajstwa do nowego mieszkania.
I gdzie sie kupuje potrzebne preparaty (bo chyba takie sa?).
Obserwuj wątek
    • Gość: mrowa Re: mrówki faraonki IP: *.mofnet.gov.pl 05.09.02, 11:20
      No jestem troche zaskoczony brakiem reakcji. Czyzby nikt z Szanownych
      Forumowiczow nie walczyl z mrowkami? A moze wybralem nie to forum? Prosze,
      wskazcie mi wlasciwe miejsce, gdzie moge szukac pomocy i informacji.
      To zapytanie nie jest zartem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: grzyb Re: mrówki faraonki IP: *.acn.waw.pl 06.09.02, 19:49
        albo polubić, albo wezwać profesjonaliste. nie ma
        trzeciej drogi.
        • Gość: Daga Re: mrówki faraonki IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.09.02, 10:55
          Jest trzecia metoda. Znaleść gniazdo mrówek i czymś wypsikać. Ale aby je
          znaleść to trzeba poobserwować bestje. W zeszłym roku miałam małą inwazję.
          Ciągle właziły do miski mojego kota a potem i do jedzenia. Obserwowałam i
          znalazłam gniazdo, za glazurą (źle położoną, bo odłazi od góry, kupiłam
          preparat w spayu w sklepie chemicznym, Wypsikałam. Zdechły, potem znalazłam
          drugie gniazdo. Wypsikałam zdechły. Dodatkowo wypsikałam w pionach aby nie
          przelazły i za szafkami(uwaga na jedzenie). Pomogło na rok, właśnie pojawiają
          się nowe, ale na to nie ma rady, przechodzą elewacją i innymi dziurami od
          sąsiadów. Znowu poluję.
          Ekipę jak się wezwie to też pomoga na rok a więcej się płaci, choć oni mają
          środki nietoksyczne dla ludzi i zwierzaków.

Powodzenia
          • Gość: wp Re: mrówki faraonki IP: 81.15.184.* 17.11.02, 16:12
            Użyj płytki GLOBOL
            • Gość: mia Re: mrówki faraonki IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.11.02, 12:43
              Mrówki powąchają płytkę i uciekną w inne miejsce w mieszkaniu. A jak płytka
              przestanie działać, to i tak wrócą...
              Wypróbowane. Miałam płytkę w kuchni, a mrówki i tak były.
              • Gość: aga Re: mrówki faraonki IP: *.nfosigw.gov.pl / 192.168.1.* 25.11.02, 09:52
                Pozbyłam się mrówek używając preparatu faratox (sklepy chemii gospodarczej). Nie ma ani jednej od
                roku. Mrówki zanoszą ten preparat do gniazda (widać jak idą - przy okazji dowiedziałam się gdzie jest
                gniazdo). Preparat nieszkodliwy dla ludzi i zwierząt, kosztuje parę złotych.
    • marimag Re: mrówki faraonki 25.11.02, 20:31
      pomoże 100% kwas borny wysypany na ich scierzkach i w zakamarkach i już same go
      zaniosą królowej;)))))). U mojej babci działa do dziś.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka