Dodaj do ulubionych

POSZUKUJĘ SPRAWDZONEJ EKIPY

IP: *.adsl.inetia.pl 13.09.05, 20:47
do wykończenia mieszkania w Piasecznie 64 m, układanie, terakoty, gresu,
szkło do kuchni nad szafkami, panele, sufity podwieszane, montaż drzwi
wewnętrznych. Poszukuję ekipy która jest wolna pod koniec października. Tylko
ekipy sprawdzone, godne polecenia, nie rujnujące portfela.
Anka
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: POSZUKUJĘ SPRAWDZONEJ EKIPY IP: *.spray.net.pl 17.09.05, 22:15
      Polecam firmę BRADERS p. Tomasz Wagner 602-607-336 rzetelna i sprawdzona ekipa;
      osobiście widziałem cztery mieszkania wykończone przez p. Tomka zanim weszli na
      moje mieszkanie.
      Jeżeli jesteś zainteresowana, wejdź na forum Zielonego Zacisza.
      Pozdrawiam
    • Gość: ekipa.wawa@wp.pl Re: POSZUKUJĘ SPRAWDZONEJ EKIPY IP: *.chello.pl 18.09.05, 11:48
      Aniu , godne polecania ekipy , nie rujnujące portfela . A czy Aniu jako
      inwestor remontu , bierzesz , pod uwagę gwarancję na wykonane prace ,jeśli tak
      to musisz , a przynajmniej winnaś , mieć rachunek , fakturę za dokonane prace.

A to w przypadku robocizny oznacza , że firma ekipa , pracodawca jednym słowem
      musi odprowadzić koszty pośrednie , za każdą złotówkę zapłaconą przez Ciebie
      jako wynagrodzenie będą to Vat 7 % , ZUS 44 % , podatek dochodowy 19 % ,
      składka na fundusz zdrowia 7 % . Razem jako koszty pośrednie do kosztów pracy
      musicie Ty i wykonawca pośrednio , ( dodać do wynagrodzenia netto )
      83 % kosztów pośrednich wymyślonych.
      Jeśli nie chcesz płacić podwójnie ( dodatkowe 83 % kosztów pośrednich ) ekipa
      firma Twoi pracownicy wykonawcy robót , mają wszelkie szanse , aby znaleźć się
      powykonaniu Ci prac w sytuacji pana , z niższej półki plakatu ze zstr .
      voila.pl/ijp4j/?1

Prace budowlane aniu wykonane w zgodzie z prawem z gwarancją jakości , kosztują
      dodatkowo ( z urzędu ) . Prawie tyle samo co koszty pośrednie za wódkę
      ( 90 % ceny detalicznej za wódę ) i ( 83 % obowiązkowych narzutów za pracę ).

Koszmarne koszty pośrednie , na prace budowlane , wymyślone i obowiązkowo
      wprowadzone , zostały przez panów . O których to ludzi chodzi i jak bardzo
      Oni , teraz potrzebują wsparcia nie będę się wypowiadał ( plakat ze str )
      voila.pl/ijp4j/?1

Powodzenia Aniu Zyczę Ci w remoncie , napisz koniecznie ( dla pożytku
      czytelników ) , jak zdołasz sobie poradzić . ( koszty pośrednie robót )
      ekipa.wawa.pl
      • Gość: ekipa.wawa@wp.pl Re: POSZUKUJĘ SPRAWDZONEJ EKIPY IP: *.chello.pl 03.10.05, 11:11
        .Witam w związku z zarzucaniem mi przez niektórych , ze jakoby dane o kosztach
        pośrednich pracy fachowców budowlanych są zawyżone podaję poniżej dane o
        kosztach pośrednich pracy przekazane ,mi z Krjowej Izby Gospodarczej na temat
        kosztów za pracę brutto .

.......................................................................stawki w
        zł za godzinę ...............
        Średni godzinowa stawka płacy zasadniczej ............6,00 zł
        Premie regulaminowe łącznie z wszystkich tytułów 1,8 %
        Płace uzupełniające:
        Płace dodatkowe:
        3.1 dodatki stażowe.................................................... 0,15

4.1 wynagrodzenie za urlop i inne ............................ 0,51
        płatne nieobecności
        4.2 zasiłki chorobowe (do 35 dni niezdolność ......... 0,38
        do pracy)
        4.3 odprawy emerytalne ........................................... 0,06

4.6 wynagrodzenie za czas obowiązkowych ........... 0,01
        szkoleń
        4.7 wynagrodzenie z innych tytułów....................... 0,02
        Razem płace uzupełniające................... 0,11
        Ogółem pozycje od 1do 4......................................
        9,27 ...........154,5 %

Obciążenia systemowe:
        6.1 odpisy na rzecz ZUS naliczone od
        podstawy pozycji pomniejszonej o poz
        . 4.2, 4.3, 4.4, 4.5,............................................
        6.1.1 odpis na Fundusz Emerytalny 9,76%...........0,86
        6.1.2 odpis na rzecz Fundusz Rentowy 9,76%......0,57
        6.1.3 odpis na Fundusz Wypadkowy 1,62 %........0,22
        6.1.4 odpis na Fundusz Pracy 2,45........................0,01
        6.1.5 odpis na Fundusz Gwarantowanych
        Świadczeń Pracowniczych 0,08................. 0,02
        Razem obciążenia systemowe . ZUS........... 1,82
        6.2 odpis na Zakład Funduszu Socjalny
        Ogółem koszt roboczogodziny pozycje 5+6....... 11,09 Udział w % 184,83

Szacunkowa ilość roboczogodzin 5000 dla wykonania 130 m2 budyneczku
        metodą gospodarczą 5000 x 11 zł = 55 000 zł za budowę ( robociznę brutto)
        Netoo 5000 6 zł netto za godzinę =30 0000 zł .

Nie komentyję danych ale są na piewszy rzut nierealne , a może się mylę .
        Można mnie poprawić chętnie się douczę jak zbudować dom za 30 000 zł.
        robocisna domy 130 m2 ( nieale pod klucz ) . 25 000 zł za narzuty pośrednie
        nierealne . ( nikt nie zechce takiej kasy oddać nawet na szczytne cele
        wspomagania
        bankrutującego ZUS ( 10 miliardów zadłożenia i 500 milionów odsetek rocznie
        od zaciągniętych pożyczek przez ZUS aby jeszcze chwilowo nie ogłaszać
        bankructwa .
        ( wybory )
    • Gość: oszukany Re: POSZUKUJĘ SPRAWDZONEJ EKIPY IP: *.chello.pl 18.09.05, 14:51
      oszuście złaz z tego forum i nie siej dalej swych wymysłów
      • Gość: ekipa.wawa@wp.pl Re: POSZUKUJĘ SPRAWDZONEJ EKIPY IP: *.chello.pl 18.09.05, 20:50
        Swięci to jeszcze nie jesteśmy , każdy ma jakieś sposoby na nowych klientów
        ale nie przesadzaj. Oszukany ponoć jesteś , ale kiedy ,przez kogo , podaj
        rzeczowe dowody.
    • asia_grzes Re: POSZUKUJĘ SPRAWDZONEJ EKIPY 18.09.05, 19:46
      witaj.mozemy ci polecic super fachowca-facet od wielu lat pracuje w niemczech,w
      wolnym czasie robiac remonty w polsce,tez zatrudnilismy go z polecenia.wlasnie
      skonczyl prace u naszej kolezanki z pracy.robi sam,ale szybko i solidnie-
      podpowie jakie i w miare najtaniej kupic materialy,jak wykonczyc,sam cos
      zaprojektuje.jesli hjestes zainteresowana to przesle ci zdjecia naszegfo
      mieszkania.w 4tygodnie gruntownie i doslownie wszystko zrobil w 80-metrowym
      mieszkaniu,efekt zapierajacy dech w piersiach.moj mail asia_grzes@gazeta.pl
      Nasze Słoneczko WERNI...
      Fotki z CZERWCA...
    • Gość: Paweł Re: POSZUKUJĘ SPRAWDZONEJ EKIPY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.05, 07:37
      Wita,
      Jeśli Jestes jeszcze zainteresowana znalezieniem kogoś do wykończenia
      mieszkania, to prosze o kontakt. Mam sprawdzoną ekipę. Najpier jednak
      musielibyśmy się zdwonić umówić i wycenić prace. pozdrawiam
      Oto mój tel. 509 685 041

• Gość: marcin Re: POSZUKUJĘ SPRAWDZONEJ EKIPY IP: *.spray.net.pl 19.09.05, 11:12
      Witam
      2 tyg temu pewna ekipa skończyła robić moje mieszkanko.
      Jest naprawdę ok. Panowie są super [niepijący i niepalący]. 2.Robią
      WSZYSTKO :). Nie są tani [tak jak przysłowiowy pan Henio] ale
      zdecydowanie godni polecenia.

Namiar - Tomasz Wagner 602 607 336

Pozdrawiam
      • Gość: ekipa.wawa@wp.pl Re: POSZUKUJĘ SPRAWDZONEJ EKIPY IP: *.chello.pl 20.09.05, 08:03
        Ile tnen remoncik kosztował w przeliczeniu na 1m2 powierzchni mieszkania co
        zrobino z gwarancją i rachunkiem czy na czarno . Z kórego roku ( budowa )
        jest mieszkanie (czy ma choć 50 lat) . Mieszkanie w bloku , bliżniaku , czy w
        domeczku jednorodzinnym w jakim mieście . Oj po co pytać i tak zwykle nie
        odpowiadają , jakoby z powodu , zbyt daleko idącej interwencji w prywatność
        włąściciela.

A może polecany Tomasz Wagner zechce się pohwalić . , pewno nie ,też znowu uzna
        ze jestem zbyt wścibski . Taki mam charakter lubię wiedzieć więcej na tak nudny
        temat jak remont mieszkania .
        • jan-w dobrydom,dobrydom1,dobrydom2,ekipa.wawa itd 22.09.05, 19:54
          Skończ z tym bełkotem. Powszechnie znany na tym forum, osobnik, który zawsze
          podaje trzykrotnie zaniżone ceny, a do tego manifesty polityczne. Piszę to aby
          ostrzec jego potencjalnych klientów. Użyjcie wyszukiwarki. Rozpoznacie styl
          wypowiedzi. Na pieniądze na mieszkania i remonty, zbyt ciężko pracujemy, aby
          marnotrawić je u oszołomów.
    • Gość: langusta Re: POSZUKUJĘ SPRAWDZONEJ EKIPY IP: *.chello.pl 22.09.05, 15:16
      Jeśli nadal poszukujesz ekipy, która wykona Ci kopmleksowy remont, wejdź na
      stronę www.intesystem.waw.pl
      Są tam między innymi zdjęcia z realizacji..
    • monicar Re: POSZUKUJĘ SPRAWDZONEJ EKIPY 22.09.05, 19:12
      Aniu! U mnie właśnie kończy się remont. Też zresztą jestem z Piaseczna, więc
      jeśli chciałabyś zobaczyć efekty ich pracy, to zapraszam do siebie. Ekipa nie
      jest tania - z tego co pamiętam za metr kw. glazury i terakoty biorą 45 zł bez
      względu na wielkość płytek. Polecił mi ich ktoś na innym forum. Ja jestem
      bardzo zadowolona, choć mieli tydzień poślizgu, ale to akurat wynikło z
      czynników niezależnych (zabrakło nam kafelków :-() Coby jednak rwetes się nie
      podniósł, że to spam, albo auto reklama, przesyłam Ci namiary na Twoją skrzynkę.
    • monicar Re: POSZUKUJĘ SPRAWDZONEJ EKIPY 22.09.05, 19:13
      Aaaa!!! Właśnie zauważyłam, że tu nie ma Twojego maila... Jeśli jesteś wciąż
      zainteresowana, to napisz na mojego maila: monicar@gazeta.pl
    • ania9943 Re: POSZUKUJĘ SPRAWDZONEJ EKIPY 22.09.05, 20:01
      monicar odpisalam na e-maila gazetowego
      ania
    • Gość: gość Re: POSZUKUJĘ SPRAWDZONEJ EKIPY IP: *.chello.pl 23.09.05, 16:05
      Poszukaj w wyszukiwarce link referencje.Miłego remontu.
    • Gość: Pawel Re: POSZUKUJĘ SPRAWDZONEJ EKIPY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.05, 22:16
      Aniu wlasnie ekipa polecona mi przez znajomych z pracy zakonczyla u mnie
      adaptacje nowego mieszkania.Jestem bardzo zadowolony z wykonanej przez nich
      pracy.Profesjonalni,dotrzymujacy terminow,uczciwi-niepijacy.Kontakt do p.
      Tomka 0603 264 481
    • neila Re: POSZUKUJĘ SPRAWDZONEJ EKIPY 27.09.05, 01:46
      Bardzo dobra i niedroga ekipa, serdecznie polecam . kontakt: 606 132 839
    • Gość: Kasia Re: POSZUKUJĘ SPRAWDZONEJ EKIPY IP: *.aster.pl 03.10.05, 09:49
      Aniu jeśli nadal sprawa jest aktualna mam namiary na ekipę która wykonałą u
      mniw wykończeniówkę w 3 mieszkaniach mojej rodziny. Namiary na
      priv:kasia430@wp.pl
      • Gość: ekipa.wawa Re: POSZUKUJĘ SPRAWDZONEJ EKIPY IP: *.chello.pl 03.10.05, 10:11
        Aniu ja mam dla Ciebie ostrzeżenie targuj się ile wlezie .
        Lub skończysz remont prace budowlane jak jedna z czytelniczek forum .
        Przy 3 milionowym bezrobociu każdy znależć może ,w swoim otoczeniu kogoś komu
        chciałby rzekomo pomóc polecić , ale najczęściej ma to żaden związek z
        profesjonalizmem prac a rozstania z takimi polecanymi fachowcami kończą się jak
        w cytacie ponizej .

Re: pomocy! - czy to może tyle kosztować?
        Autor: Gość: Eliza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
        Data: 27.09.05, 07:11 + dodaj do ulubionych wątków

--------------------------------------------------------------------------------
        Ja mam trochę doświadczenia z "fachowcami" i wiem jedno: NIGDY PRZENIGDY nie
        wolno ustalać ceny po pracy, bo ci szmaciarze bez ambicji zedrą ile się da. Nie
        mają wstydu i przyzwoitości i niestety przykro to mówić ale trzeba do nich
        podchodzić jak do potencjalnych złodziei: cenę ustalać przed i trzymać się jej
        sztywno. Jeśli tylko chcesz się okazać człowiekiem i potraktujesz ich jak
        ludzi, ciężko tego pożałujesz, wykorzystają każdą okazję i uznają to za Twoją
        słabość a nie przyzwoitość. Mieliśmy kilka ekip i wszyscy byli tacy sami,
        jesteśmy szczęśliwi, że to już koniec i nie będziemy mieli więcej do czynienia
        z tymi ludźmi.

• zz_nowa Re: do ekipa.wawa 11.10.05, 19:04
          to są bzdury jakie wypisujesz na tym forum i wiele osób się z tobą nie zgodzi,
          jak możesz oceniać wszystkich ludzi pracujących w tej branży mianem "złodziej"
          bądź szmaciarz.
          Moje mieszkanie wykańczała super ekipa fachowców pod każdym względem; nie
          dopłaciliśmy ani grosza oprócz oczywiście tych prac które sami jeszcze
          dorzuciliśmy w trakcie trwania robót.
          Może akurat ty trafiłeś na taką nieuczciwą ekipę, pewnie szukałeś "czegoś"
          taniego no i oczywiście dobrego a to nie zawsze "chodzi" w parze.
          • Gość: ekipa.wawa@wp.pl Re: do ekipa.wawa IP: *.chello.pl 12.10.05, 07:17
            zz_nowa napisała:

> to są bzdury jakie wypisujesz na tym forum i wiele osób się z tobą nie
            zgodzi,
            > jak możesz oceniać wszystkich ludzi pracujących w tej branży
            mianem "złodziej"
            > bądź szmaciarz.
            > Moje mieszkanie wykańczała super ekipa fachowców pod każdym względem; nie
            > dopłaciliśmy ani grosza oprócz oczywiście tych prac które sami jeszcze
            > dorzuciliśmy w trakcie trwania robót.
            > Może akurat ty trafiłeś na taką nieuczciwą ekipę, pewnie szukałeś "czegoś"
            > taniego no i oczywiście dobrego a to nie zawsze "chodzi" w parze.

ZZ_nowa opinija o niesolidnych fachowcach pochodzi od jednej z czytelniczek
            forum . Przytaczam tą opinie jako jeden z krańcowych przykładów.
            Różni są inwestorzy , zlecający prace , tak , jak różni mogą być ludzie , ich
            zasoby przeznaczone na remont i wymagania odnoście staranności , jakości
            usługi. Polecanie ,,fachowca,, po tak zwanej znajomości bo , według Ciebie
            udało się fachmanowi wykonać robotę , bardzo rzadko sprawdza się , bo albo Ci
            najlepsi nie mają czasu albo Ci mniej lepsi nie spełniają wymagań nowych
            klientów. Jedynym miernikiem i pewnym zabezpieczeniem , mogą być pieniądze.
            Nie znam ani jednego fachowca , który pozwala sobie ,,olewać,, klienta inwestra
            tylko z tego powodu że za pracę klient chce godziwie zapłacić .
            • Gość: fan Re: do ekipa.wawa IP: *.piasta.pl 12.10.05, 14:21
              Bełkoczesz gościu, wklejasz cytaty bez podania źródła, potem to prostujesz i próbujesz tłumaczyć, trollujesz jednym słowem. Zanim klikniesz "WYŚLIJ", przeczytaj całość dokładnie.
              • Gość: mif Re: do ekipa.wawa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.05, 21:58
                Konstrukcja psychofizyczna dobregodomu ma feler w systemie czytania: brak
                zrozumienia czytanego tekstu. Z odpisywaniem jest podobnie. Albo nie rozumie, co
                pisze, albo rozumie, co nie napisał. Ostatnio robi pewne postępy. Zaczyna
                porozumiewać się pismem obrazkowym. Dla przykładu:
                "...powykonaniu Ci prac w sytuacji pana , z niższej półki plakatu ze zstr .
                voila.pl/ijp4j/?1 ..."
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=217&w=28996995&a=29199246
            • Gość: mła Re: do ekipa.wawa IP: *.crowley.pl 13.10.05, 10:18
              ekipa!Odpowiedz, czym sie różni inwektywa od pomówienia, a czym jest informacja?
              To zadanie na dzisiaj dla ciebie :D
    • pawel.debe namiar na SPRAWDZONa EKIPE 12.10.05, 14:49
      sluze takim namiarem ale nie podaje go publicznie. Jesli jestes zainteresowana
      pisz na maila gazetowego.
      • Gość: ekipa.wawa@wp.p SPRAWDZONa EKIPA MIT Z CZASÓW PRL IP: *.chello.pl 13.10.05, 08:33
        pawel.debe napisał:

> sluze takim namiarem ale nie podaje go publicznie. Jesli jestes
        zainteresowana
        > pisz na maila gazetowego.

W czym sprawdziłeś tą tak zwaną ekipę czy niejest eonie daj Bóg tak sprawdzona
        ekipa firma jaka trafiła się pani mła opisano tenprzypadek na temacie
        CZARNA LISTA UWAGA . Nie ma dobrych polecanych doskonałych dla każdego klienta
        ekip ty dawno zurzyty mie z czasów kiedy funkcjonowały dwa z urzędu srodki
        płatnicze złotówki i kartki na papierosy , mięso , cukier i mydło .

Wtedy polecane ekipe dla polecanych ludzi którzy jakim sposobem dostawali
        wynagodzenia w tak zwanej wtedy twardej walucie $ , miało jakis sens.
        Robotnicy dostawali miesięczną wypłatę państową w 3 dni pracy u klienta z $
        zamiast stare złote . Teraz ten mit próbują niektórzy na siłę przedłużyć
        dorabiając sobie nadzwyczjane umiejętności . Można mieć nadzwyczajne zdolności
        talenty i inne predyspozycje , ale akurat dla prac budowlanych wystarczą
        pieniądze inwestora , zdolne ręce robotnika-fachowca i dobra umowa motywująca
        obie strony do współpracy . Materiały dowiozę na telefon z Hurtowni .
        Dlaczego to nie działa bo być może oczekujemy inwestor nadzwyczajnego
        traktowania jak z czasów kartkowych ,a wykonawcy prac godziwego wynagrodzenia
        za wykonane dzieło . Tak zwane sprawdzone polecane ekipy , mogą i pracują
        inaczej dla każdego innego inwestora. Celem tak zwanych sprawdzonych ekip nie
        jest jak to niektórzy się chwalą tu praca w dobrej atmosferze i dla miłej
        współpracy , ale także pozyskanie gotówki , pieniędzy . Może mniej bolesne
        jest oszukanie przez uśmiechniętych facetów , to dla zasobności portfela skutek
        jest ten sam . Powodzenia w wyborze ekipa.wawa@wp.pl

• Gość: ekopa.wawa EKIPA MIT soryy ( poprwione błędy ) IP: *.chello.pl 13.10.05, 08:38
          Wstęp winien być jak poniżej :

W czym sprawdziłeś tą tak zwaną ekipę czy nie jest to nie daj Bóg tak
          sprawdzona ekipa-firma jaka trafiła się pani mła opisano ten przypadek na
          temacie CZARNA LISTA UWAGA .
          Nie ma dobrych polecanych doskonałych dla każdego klienta
          ekip , to dawno zurzyty mit , z czasów , kiedy funkcjonowały środki
          płatnicze złotówki i kartki na papierosy , mięso , cukier i mydło i nie
          oficjalnie dolary pozyskiwane głównie u cinkciarzy .

• Gość: fan Re: EKIPA MIT soryy ( poprwione błędy ) IP: *.piasta.pl 13.10.05, 08:57
            Hej ekipa, sie ma z rana. Widzę, że bez trollowania dzień u ciebie nieudany. Ktoś sie pod ciebie chyba podszywa. www.voila.pl/cjzby/?1 , to ma być ta twoja wizytówka? Padaczka :). Przypomnę ci, że byłeś proszony wątku o
            firmach budowlanych o jakiekolwiek przedstawienie się, o pokazanie dorobku lub przynajmniej możliwości.
    • mikolaj1233454 Re: Poszukuje sprawdzonej ekipy 16.11.17, 19:25
      Uwaga na firme remontowa Łukasz Onyszkiewicz. Wziął pieniądze i nie dokończył pracy! Nie jest również chętny zrobić poprawek, przy dobrych wiatrach pojawia się raz na tydzień na 20 minut i juz ponad miesiąc mam rozgrzebaną ścianę w pokoju, oklejoną taśmami, a on nie odpisuje na sms +48 506 466 916, totalnie nie polecam !!! Zwykly oszust i klamca!
      • damian_stokrotka Re: Poszukuje sprawdzonej ekipy 28.11.17, 18:49
        wow. szalony człowiek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka