Dodaj do ulubionych

POMOCY-GRES w salonie

19.09.05, 16:09
Witam wszystkich ;-)

Na początek od razu się tłumacze,
ja wiem że na tym forum zamieszcza się zdjęcia wnętrz a pytania na innych ale
tu jest najwięcej ludzików, którzy mają cos ciekawego do powiedzenia o
urządzaniu wnętrz...Więc osmiele się zapytać...
Z racji tego że lubuję się w chodzeniu w butach po mieszkaniu to zamierzam w
moim mieszkanku (które juz niedługo odbieram) połozyć w "salonie" połączonym
z aneksem kuchennym (razem 22m ;-)))) gres. I tu oprócz chęci mam same
problemy. Nie znam się całkowicie na gresie, tzn jaki byście polecili chodzi
mi oczywiscie o firme, np widziałam ostatnio na bilbordach promocje gresu
Castor z Opoczna za niecałe 40 Pln? i nie wiem czy to okazja i co decyduje o
jakosci grasu. Jezeli się wyraziłam dosc jasno bo sama się gubię to prosze
wszystkich którzy mieli podobny problem o opinie ;-)

Pozdrawiam serdecznie i dziękuje z góry za odpowiedz ;-)))

Obserwuj wątek
    • ewa8a Re: POMOCY-GRES w salonie 19.09.05, 19:47
      Przy wyborze gresu, oprócz oczywiście względów estetycznych i indywidualnych
      upodobań warto kierować się klasą ścieralności. Wskazana w tym przypadku byłaby
      IV. Ja zdecydowałam się na takie rozwiązanie trzy lata temu. Powierzchnię mam
      nieco większą, bo mój salon, połączony z kuchnią ma 60 m2. Nigdy nie żałowałam
      tej decyzji.
      • Gość: anonim Re: POMOCY-GRES w salonie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.05, 08:02
        Gres w salonie???????? To moze klepisko bedzie tez dobre i tansze
        • iwona_chm Re: POMOCY-GRES w salonie 22.09.05, 10:42
          a myślałam że gustów nie powinno się oceniać....
          każdy ma inną wizję swego salonu i wypadałoby chyba pozwolić ludziom mieszkać tak jak chcą, a nie kiepskie anonimowe opinie nie na temat wypisywać...
          • Gość: anonim Re: POMOCY-GRES w salonie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.05, 20:37
            Powinno sie i trzeba oceniac gusta, zwlaszcza jezeli jest to bezguscie
            • iwona_chm Re: POMOCY-GRES w salonie 23.09.05, 10:00
              więc proponuję poddać się również samoocenie.
              pozdrawiam
              • ewa8a Re: POMOCY-GRES w salonie 23.09.05, 18:35
                Iwono, dla Twojego rozmówcy zapewne najodpowiedniejszy byłby gumolit. Ciepły,
                niebrudzący i tani. Same zalety.....
                • Gość: anonim Re: POMOCY-GRES w salonie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.05, 20:15
                  Mylisz sie moja droga, gumolit i gresy sa dla was.
                  • iwona_chm Re: POMOCY-GRES w salonie 23.09.05, 20:58
                    Cóż za błyskotliwa odpowiedź. Myślę, że ta dyskusja to lekka paranoja. Żyj i daj żyć innym, bez względu na to, czy mają takie same czy odmienne gusta. Ja nie pozwoliłam sobie na jakiekolwiek krytyczne uwagi w Twoim kierunku... Nie obraziłam Ciebie i Twego poczucia estetyki. A Ty?? Kim jesteś, że ośmielasz się na takie uwagi? Jeśli miałabym ochotę ułożyłabym gumolit w połączeniu z gresem w SWOIM WŁASNYM DOMU i nic Ci do tego!
                    • Gość: anonim Re: POMOCY-GRES w salonie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.05, 08:52
                      Pytanie na publicznym forum czy ulozyc gres w salonie? Ja nigdy bym tego nie
                      zrobil. Wiesz dla czego? Bo mam poczucie estetyki i z racji zawodu znam miejsce
                      gdzie powinien byc gres a gdzie gumoleum. Ty natomiast nalezysz do grupy ludzi
                      ktorzy W WLASNYM DOMU I Z WLASNEGO DOMU ROBIA "DOMY FRANKENSTEINA" i jeszcze
                      sie obrazaja.
                      • Gość: mat Re: POMOCY-GRES w salonie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.05, 09:28
                        poczucie estetyki masz srednie, ale to juz twoja sprawa. byc moze nie masz tez
                        salonu, wiec problem z glowy.
                        • Gość: anonim Re: POMOCY-GRES w salonie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.05, 07:52
                          gres w salonie??????? swietnie to nie zapomnij zsypac tam zboza z ostatnich
                          omlotow.Totalne bezguscie ale nie dziwi mnie to bo cala Polska tak wyglada
                          • iwona_chm Re: POMOCY-GRES w salonie 26.09.05, 09:18
                            obrazić się mogę na ludzi, na których mi zależy i do których żywię jakiekolwiek uczucia... Ty jesteś dla mnie całkowicie obojętny. A to że ktoś ma gust odmienny od Twego, wcale nie oznacza, że jest gorszy jako człowiek... Więc wyżyj się w inny sposób a nie anonimowo obrażając ludzi. Bo nie wiem jaki jest Twój zawód, ale wychowanie i wykształcenie nienajlepsze...sądząc po Twoich postach.
                            • Gość: anonim Re: POMOCY-GRES w salonie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.05, 20:24
                              Sluchaj czlowieku, gres nie nalezy do wystroju salonu. Gres moze byc na
                              schodach, tarasie,kuchnia, przedpokoju,lazienka,garaz nigdy w salonie. To jest
                              totalne bezguscie. Mozna go oczywiscie chlapnac i w salonie (pasuje do salonu
                              samochodowego)i nie nalezy tych obu salonow mylic.Pozdrawiam
                              • Gość: mif Re: POMOCY-GRES w salonie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.05, 20:26
                                A, czy fortepian może wisieć na ścianie?
                              • Gość: mat Re: POMOCY-GRES w salonie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.05, 17:33
                                sam jestes totalne bezguscie. przestan wreszcie wypisywac glupoty.
    • iwona_chm Re: POMOCY-GRES w salonie 21.09.05, 12:42
      hmm... rewelacyjny pomysł... ja mam problem, bo moj maz nie uznaje plytek w salonie, a ja wprost przeciwnie! jaki gres Cie interesuje? poler, mat, szkliwony?? najpiękniej wygląda poler lub mat rectyfikowany ( w duzym formacie: od 40/40 w góre )... czyli taki, który układa się z minimalną fugą! fachowcy ukladaja go nie z krzyzykami, ale np wkladaja miedzy plytki bardzo cieniutki kawalek gumy! i potem sie fuguje...najlepiej w kolorze jak najbardziej zblizonym do plytki! wyglada cudownie! tyle że ulozenie takiej plytki to nie lada wyczyn finansowy! dobry poler w dobrym gatunku kosztuje ponad 100 zl/m2. mozna sprobowac z II gatunkiem, ktory kosztuje polowe ale wtedy wazne jest by plytka byla z tej samej partii produkcyjnej ( tzn kaliber i odcien musi byc ten sam: przy wloskich gresach na kartonie jest informacja-shape i tono ). musisz tez wziac pod uwage fakt, iż przy polerze z czasem pojawia sie ryski na płytkach ( zwlaszcza przy chodzeniu w butach ). są malo widoczne, ale napewno zaburza troche efekt.
      hmm... wybor nalezy do Ciebie.
      pozdrawiam
      iwona
    • Gość: kafel Re: POMOCY-GRES w salonie IP: *.polityka.com.pl 21.09.05, 14:59
      Nie gniewaj sie ale to poroniony pomysł. Wiem, bo gres w salonie ma tesiowa.
      Krotko mowiac, to rozwiazanie moze dobre ale nie w naszym paskudnym kilmacie.
      Pewnie to kwestia gustu, ale ja nie znosze jak zimno ciagnie po nogach.
      Oczywiscie rozwiazaniem jest ogrzewanie podłogowe....
      • Gość: livia Re: POMOCY-GRES w salonie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.05, 20:17
        Poroniony dla ciebie. Jesli podłoga jest ocieplona, a w domu jest ciepło,
        podłoga z płytek przejmuje temp. otoczenia, po nogach nic nie ciągnie. Nie
        wypisuj bzdur.
        • Gość: do livi Re: POMOCY-GRES w salonie IP: *.acn.waw.pl 22.09.05, 10:55
          to ty wypisujesz bzdury
          jest cos takiego jak wspolczynnik odprowadzania ciepla i dla gresu jest on
          ZDECYDOWANIE wiekszy...

zbliza sie zima-idz w czasie mrozów na dwor, dotkij, najlepiej językiem, kory
          drzewa i np trzepaka metalowego - zrozumiesz problem

a dla wielbicieli gresów w salonie-zawsze przeciez mozna polozyc
          jakis "sliczny" dywanik ze wzorkiem

a tak na powaznie- zrob sobie autorko postu, drewno, ale olejowane-bedzie
          super, nawet jesli bedziesz chodzila w zabloconych buciczkach
          • ewa8a Re: POMOCY-GRES w salonie 23.09.05, 18:33
            ,,Współczynnik odprowadzenia ciepła’’ ..... ubawiłeś(łaś) mnie do łez.
            Sprawdź najpierw dziecino jak brzmi prawidłowa nazwa, a potem pouczaj innych
            tonem kaznodziei.
            Przykład z lizanym trzepakiem też dość zabawny. A wystarczyło nieco wytężyć
            szare komórki - wstaw trzepak do ciepłego pokoju, bo w takich na ogół
            mieszkamy zimą i sprawdź czy jest zimny. A jeśli chodzi o dywaniki – nie po to
            układamy piękną podłogę, ją czymś
            zakrywać.
            • Gość: do ewy do livii cd IP: *.acn.waw.pl 23.09.05, 18:51
              laleczko-nie myle pojec
              moze sie przejezyczylam - wspolczynnik odprowadzania ciepla-ale nie myle go ze
              wspolczynnikiem przewodzenia ciepła :-)))

tak sie sklada, ze mnie o tym UCZYLI

postaram sie znalezc to na pismie i do tematu wroce!!!

architekt
              • ewa8a Re: do livii cd 23.09.05, 18:55
                Kiepsko cie uczyli, bo to nie jest współczynnik odprowadzania ani przewodzenia,
                tylko PRZENIKANIA. Zapamiętaj sobie głuptasku.
                • Gość: nie powinnam Re: do livii cd IP: *.acn.waw.pl 23.09.05, 19:01
                  faktycznie z toba dyskutowac, znasz sie na wszystkim

powiedzialam -do tematu, laleczko,
                  wrocęszukaj.gazeta.pl/szukaj/0,52001.html?
                  VE_szukaj_a=&index=2005&forum=&autor=ewa8a&nrFor2=&A_szukaj=temat&A_szukaj=tresc
                  &szAutor=D&tag=&nrFor=&ile=15&sort=&ktory=1
                  • ewa8a Re: do livii cd 23.09.05, 19:09
                    Na wszystkim może nie, ale tak się składa, że na budownictwie - owszem, to moja
                    profesja. Do tematu nie wracaj, bo dyskusje z niedouczonymi, a przemądrzałymi
                    laikami śmiertelnie mnie nudzą. Cześc ...
                    • Gość: architekt Re: do livii cd IP: *.acn.waw.pl 23.09.05, 19:10
                      nie nie =wroce
                      za moment wysle ci maila z I informacjami z ITB
                      • ewa8a Re: do livii cd 23.09.05, 19:15
                        Zrobiłam jednak wyjątek, ale to juz moje ostatnie słowo. Maili od obcych osób
                        nie otwieram, więc nie trudź się. Poczytaj do poduszki. To bardzo ciekawy temat.

budowlanka.com/junior/grupab4/download/IzolacyjnoscCieplna.pdf
                        • zdegustowana2 Re: do livii cd 23.09.05, 19:29
                          wiesz, napisalam maila, ale dostalam komunikat, ze nie ma takiego adresata..
                          dziwne, juz zniknelas...

trudno-chcialam wyslac ci skryp Jerzego Pogorzelskiego na temat ciepla
                          niestety, nie ma w nim nic na temat wspolczynnika o kt walczymy, ale jeszce mam
                          kilka innych plikow z dalsza czescia tegoz skryptu-poszukam

na razie tylko SPROBUJE ci wyjasnic co to:
                          otoz-stan bosa stopą na dywanie, podlodze drewnianej, gresie..
                          i jak? identycznie???
                          i to wlasnie jest wspolczynnik odprowadzania ciepla
                          po prostu rózne materialy roznie, w roznum czasie odprowadzaja cieplo od twojej
                          stopy!!! i stad wrazenie zimna na gresie! stad przymarzanie języka do metalu na
                          mrozie!!!

nie jeden wspolczynnik PRZENIKANIA rządzi przenoszeniem ciepla...

to poczatek skryptu, o kt mówie
                          w razie czego podam ci telefon do pogorzelskiego..
                          img12.imageshack.us/img12/29/cieplo6mu.jpg
                          poducz sie, a potem dyskutuj!!!
                          • Gość: mat Re: do livii cd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.05, 20:25
                            zdegustowana2 napisała:

> wiesz, napisalam maila, ale dostalam komunikat, ze nie ma takiego adresata..
                            > dziwne, juz zniknelas...

ty masz nie tylko problem z wyslaniem postu - tematu nie wpisuje sie w rubryke -
                            autor, ale chyba tez z obsluga poczty. jesli wpisalas bledny adres, nie
                            dostajesz od reki zsdnego komunikatu. wez sie za siebie sieroto i nie osmieszaj
                            sie.
                            • Gość: do mata Re: do livii cd IP: *.acn.waw.pl 23.09.05, 20:26
                              :(((

chyba faktycznie...
                              • 11agawa Re: do livii cd 24.09.05, 13:15
                                Moi drodzy FORUMOWICZE, nie wiem czy zauwazyliscie, ze Agata pytala czy ma
                                kupic gres i jezeli tak to jaki....Moze czas na zalozenie forum dla
                                ZNERWICOWANYCH - rano wstajesz, pol godzinki "wrzucania"...i jastes jak mlody
                                bog,a wieczorem mozna poprawic, zeby lepiej sie spalo...ALE CZY WARTO????
                                • agatka5555 Re: do livii cd 26.09.05, 11:32
                                  Witam ponownie ;-))

Dziekuje za wszystkie komentarze, bardzo mnie ubawiły... przykro mi że jesli
                                  ktos chce wygodnie mieszkać a nie "życ dla podłogi" , narazony jest na tego
                                  typu opinie, no ale społeczeństwo mamy jakie mamy, wiec ja nie bede
                                  komentowała,

wracając do tematu mojego postu i komentarza livii, zastanawiam się nad
                                  położeniem gresu po pierwsze dlatego że cenię sobie wygodę a pod drugie dlatego
                                  że mi się poprostu podoba i to są fakty. Zapytałam uprzejmie na forum o opiniie
                                  użytkowników bądz ludzi którzy mają w tym temacie coś do powiedzenia, ale
                                  niestety ku mojemu rozczarowaniu wypowiadają się w większości ludzie, którzy
                                  niestety mają jakies problemy.
                                  Mimo wszystko dziekuje zyczliwym za rady i prosze o opinie uzytkowników
                                  gresów....

Pozdrawiam i miłego dnia życzę

Agatka
                                  • Gość: Ata gres w salonie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.05, 14:10
                                    Gres w salonie to super sprawa: nie boisz się, że porysujesz, szybko
                                    sprzątniesz. Mam gres polerowany, 30x60, ułożony prawie bez fugi w salonie
                                    otwartym na kuchnię i w holu. I jakoś nie czuję się z tego powodu bezguściem.
                                    Wręcz przeciwnie, wszyscy goście zachwycają się moją podłogą i zazdroszczą
                                    łatwości sprzątania!
                                    Nie słuchaj innych, to Ty będziesz na tę podłogę codziennie patrzyła i co
                                    grosza sprzątała!
                                    Pozdrawiam
                                    • agatka5555 Re: gres w salonie 27.09.05, 14:34
                                      dzieki piekne za odpowiedz, bo przyznam szczerze że juz normalnie zaczynałam
                                      rezygnowac z tego pomysłu bo wszyscy mówią że zimno w nogi i wnętrze zimne,
                                      tylko problem w tym że wypowiadają się w szczególności Ci co nie mają gresu.
                                      Mam pytanko jakiej firmy kupowałas gres i jesli to możliwe prosze o zdjątko na
                                      prive. Czy masz jednakowy gres w salonie i holu, bo ja zastanawiałam się nad
                                      jasnym gresem i nie wiem czy w przedpokoju tez taki zrobić...

Pozdrawiam serdecznie i proszę o rady na co powinnam uważać kupując gres
                                      polerowany...

Agata
                                      gg 2957932
                                      • Gość: Ata Re: gres w salonie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.05, 16:00
                                        Postaram się wieczorem sprawdzić faktury i znaleźć dobre zdjęcie.
                                        Osobiście z jasnym bym uważała ze względu na sprzątanie. Ja wybrałam beżowo-
                                        brązowy w marmurkopodobne wzorki i ciapki (czasami z uporem maniaka zbieram nie
                                        istniejące okruszki:). W całej otwartej części mieszkania jest ta sama płytka.
                                        • pyot Re: gres w salonie 27.09.05, 19:02
                                          Hej...
                                          Dziwne te sprzeciwy,Agatko,Ty będziesz użytkować taką podłogę,Twoje-Wasze stopy po niej będą deptać i jeżeli względy estetyczne nie stoją na przeszkodzie,to na co czekać ?
                                          Bardzo często kładę płytki wszelkiej maści w "salonach",rola moja to techniczne wyławianie niuansów o jakich ludziki mogą czasami nie mieć pojęcia :),zdarza się czasami,że wnikam za przyzwoleniem naturalnie,w gusta,i tu zaczyna się zabawa w kombinowanie ; kolorystyki,wzorów,dekoru,sposobu samego kładzenia czy wykończenia.
                                          A jest w czym wybierać.
                                          Najlepsze ( moim zdaniem ),jest łączenie poszczególnych materiałów,np., kafli z panelem,deską czy też dwa rodzaje kafli.
                                          Pomieszczenie nikekoniecznie musi być zatem wykończony do końca kaflami,polecam jakąś "wstawkę" w postaci prostokąta np., pod telewizorem,komodą,tak,aby było to widocznie zaznaczone.Jeżeli decydujesz się na standart 30/30cm inne zresztą także,możesz w jakimś miejscu ( chociażby pod krzesłami przy stole, o ile takowy jest )wkleić kafle o wysokim połysku...
                                          Jest tego wiele.
                                          Pozdrawiam.
                                        • agatka5555 Re: gres w salonie 28.09.05, 08:30
                                          Dzieki piekne za rady.
                                          Sama sie nad tym wszystkim zastanawiam, bo mi podoba się gres polerowany ale
                                          jasny np jakis beż i wydaje mi się że utrzymanie czystosci szczególnie w
                                          korytarzu może być trudne... no cuż... sama już nie wiem...

pozdrawiam raz jeszcze
                                          Agata
                                          • Gość: a Re: gres w salonie IP: *.acn.waw.pl 28.09.05, 08:53
                                            w koncu zawsze mozna piekna szachowniece-no bez polerowany i rudy mat-bedzie
                                            super-namawiam

a
                                            • agatka5555 Re: gres w salonie 28.09.05, 09:16
                                              dzieki ;-)

masz moze takie zestawienie albo widziałes, ja wprawdze jestem odwazna ale
                                              troche się boje tego a moze jasny i rudy ale poler połączyć ????

hmm zastanowie sie dzieki
                                      • iwona_chm Re: gres w salonie 28.09.05, 09:44
                                        rzuc okiem na polery z Cersanitu ( np. seria Calabria ). Rozsądne cenowo i miełe dla oka. Jeśli chcciałabyś lączyć kolory lub faktury- masz spory wybór. Piękne gresy ma Caesar - włoska fabryka... Płytki cudne... Cena niesttey wysoka. Ale może znajdziesz coś w 2 gatunku. Jeśli zdecydujesz się na 2 gatunek, w poście powyżej pisałam na co należałoby zwrócić uwagę.
                                        Pozdrawiam i życzę udanych wyborów.
                                        • agatka5555 Re: gres w salonie 28.09.05, 15:53
                                          z gresów Cersanitu najbardziej podoba mi się seria SICILIA ale nie widziałam w
                                          realu, bo jesli sie zdecyduje na gres to połoze jeden kolor na całosci tj salon
                                          z kuchnią i korytarz gdyz wydaje mi się że jak kazdy wymysł bedzie optycznie
                                          zmniejszał te pomieszczenia... przyznam że szukam kogos do zaprojektowania
                                          salonu...
                                          Dziekuje za rade i czekam oczywiscie na kolejne ;-)))

pozdrawiam
                                          Agata
    • Gość: sid Re: POMOCY-GRES w salonie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.05, 09:58
      przeczytałem wszystkie posty i tak od gresu płynnie przechodzimy do lizania
      kory obsikanej przez pieska i lizania trzepaka brudnego od kurzu. pojęcie gres
      jest dosyć mało precyzyjne - bo faktycznie wilekoformatowa polerowana płytka
      nadaja się do salonu, moze bardziej do takiego 100m2, ale niech będzie, ale
      taki gres matowy to lepiej niech idzie do piwnicy.
    • Gość: amorozo Re: POMOCY-GRES w salonie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.05, 13:10
      Witam,
      Przyznam bez ogródek że równie irracjonalnego pomysłu nie słyszałem, bardzo mi
      przykro. Tzn. może nie jest on do końca bezsensowny ale nie w naszej strefie
      klimatycznej. Co innego w meksyku (znajoma tam mieszka) tam nie uwidzisz podłogi
      drewnianej :-), tylko płytki,szlifowane kamienie itp. Tam ma to uzasadnienie
      ale nie u nas. W Polsce zimna podłoga sprawdzi się ale przez 2-3 miesiące w roku
      a co dalej. Pomyśl jednak o drewnie np. w formie deski podłogwej (takie panele,
      tylko z prawdziwego drewna).Po pierwsze wygląda estetycznie, łatwy jest montaż
      jest ciepłe a co do trwałości masz odporne mechanicznie gatunki drewna
      egzotyczne np. tali lub bubnga albo krajowe jesion lub orzech. Z pewnością można
      coś dobrać.
      • Gość: a Re: POMOCY-GRES w salonie IP: *.acn.waw.pl 30.09.05, 13:20
        dajcie sobie spokoj
        ja tez probowalam ja odwieżć od tego poronionego pomyslu na poczatku, potem
        lyknela pomysl /podpucha/ w szachowice - brrrr
        niech kladzie, II raz tego bledu nie popelni
        a
        • agatka5555 Re: POMOCY-GRES w salonie 03.10.05, 13:10
          witam

po pierwsze dziekuje za szczere chęci uratowania mnie przed katastrofalnym
          błedem a mianowicie połozeniem gresu, po drugie ja prosiłam o opinie
          uzytkowników i osób które mają cos w tym temacie do powiedzenia, a po trzecie
          poczytaj sobie dobrze posty i zobaczysz że niestety nie "łyknełam" jak to
          napisałas pomysłu z szachowinicą bo generalnie na innym efekcie mi zalezy ale
          jesli komus się podoba to prosze bardzo,
          wiec jesli nie masz nic sensownego do powiedzenia to dziękuje za poswiecenie
          ale wypowiadaj się prosze w tematach na które masz cos konkretnego do
          powiedzenia.

pozdrawiam
          Agata
          • Gość: julia Re: POMOCY-GRES w salonie IP: *.local.pl / 217.153.178.* 14.10.05, 19:21
            cześć Agato
            jestem aktualnie na tym samym etapie co Ty - czyli zamiaru wymiany podłogi
            drewnianej na gres. Mam dwa psy briardy (wielkie kudłacze wnoszące codziennie
            do domu kilka kg piasku i błota), tak że moje decyzja jest spowodowana głównie
            wygodą. Gres planuję położyć w holu, otwartej kuchni i salonie (w sumie
            ok.60m2)- stanowiących jedną wspólną przestrzeń. No i chyba zdecyduję się na
            ogrzewanie podłogowe, chociaż nie wiem czy faktycznie ma to sens- nasze
            mieszkanie jest tak fortunnie ułożene, że zimą jest bardzo gorąco przy
            minimalnych wydatkach na grzanie. Chciałabym też pozostawić conajmniej pod
            dwoma ścianami pasek podłogi drewnianej o szerokości ok.1m. Co do samego gresu,
            to ja potrzebuję trochę ciemniejszy (ze względu na psy) i w klasie ścieralności
            4. Zajrzyj na stronę Opoczna:
            www.opoczno.com/index2.php?id=42&KategoriaID=8
            Niektóre płytki całkiem przyjemne i w słusznej cenie;) a do tego trochę
            aranżacji - również salonów. Jeśli masz jakieś pomysły albo ciekawe linki na
            podobne strony to jestem zainteresowana. Pozdrawiam Julia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka