Dodaj do ulubionych

Ile kosztyje domek ,, ZŁODKA ZOSIA ,,

IP: *.chello.pl 26.09.05, 10:58
Od: <ewbal@gazeta.pl>
Do: <ekipa.wawa@wp.pl>

Czy mogę prosić o info, jaki byłby przybliżony koszt budowy takiego
domu: www.studioatrium.pl/projekt-domu-GL-293,317,61,opis.html

Co obejmuje cena za m2 domu pod klucz? Często słyszy się "bez białego
montażu", tzn. glazura i terakota tak, ale wanna, umywalka itd. już
nie???
I czy biorąc pod uwagę cenę za m2 bierze się pod uwagę pow. użytkową
czy całkowitą?

A reasumując to:
- ile za cały domek (wersja pod klucz)
- a ile za stan surowy otwarty i zamknięty???
pzdr. <ewbal@gazeta.pl>

W związku z tym że informacja ma ogólny charakter oraz fakt , że podoba nam
się nazwa projektu domu Słodka Zosia , pozwalamy sobie na informacje na forum

W zasadzie będą to informacje typu optymalna cena realizacji projektu domu z
materiałów tradycyjnych dziękując proszę autrkę/ra zapytania o akceptację
przekazu informacji na temat j/w na forum .
Obserwuj wątek
    • Gość: ekipa.wawa@wp.pl Re: Ile kosztyje domek ,, SŁODKA ZOSIA ,, IP: *.chello.pl 26.09.05, 11:16
      Koszty nie będą opracowane w oparciu o
      obowiazujacą bazę normatywną, sekocenbud , to
      Przy stawce roboczo godziny Rg - 8,50 zł, Koszty posredniie to (Koszty pracy)-
      80 %
      liczonych od Kosztów bezposrednich oraz zysku 20% liczonym i podatku vat 7 %..

Poproś ich o taki kosztorys kosztorys innych ,, ekspertów ,, lub zdaj się na
      wyliczenia ,,na oko,, jak na stronie projektanta domu albo szukaj innych
      wykonawców, a są to raczej w mojej opinii zwykli naciągacze. W tym oferty
      budowy tak zwanej gospodarczej jak na fotografi ze str.
      www.voila.pl/gter2/?1
      • Gość: ewbal Czekam na kosztorys:) IP: *.tvknet.pl / 213.199.216.* 26.09.05, 12:48
        Nie bardzo tylko rozumiem kto jest zwykłym naciągaczem. Projektu jeszcze nie
        kupiłam, kupiłam tylko działkę budowlaną 1500 m. Przeglądam różne strony w
        necie, żeby zorientować się ile może kosztować marzenie o posiadaniu własnego
        domu. Stąd też pytanie o koszt domu pod klucz, tzn. chciałabym wiedzieć, czy dom
        pod klucz to dom wykończony, gotowy do umeblowania i zamieszkania, czy czegoś mu
        jeszcze brak (np. białego montażu, bo i z tym się spotkałam).
        A poza tym czy koszt jednego metra (dom pod klucz) podawany na stronach różnych
        firm mnoży się przez powierzchnię użytkową czy powierzchnie netto. To jest
        zasadnicza różnica, bo słodka Zosia ma 117,6 m pow.użytkowej, ale przeszło 130 m
        licząc po podłodze.

Z góry dziękuję za odpowiedź na te pytania i na info jaki jest koszt budowy
        słodkiej zosi przez Pana firmę.

pzdr.
        ewbal

• Gość: ewbal Re: Ile kosztyje domek ,, ZŁODKA ZOSIA ,, IP: *.tvknet.pl / 213.199.216.* 26.09.05, 12:48
      Projektu jeszcze nie kupiłam, kupiłam tylko działkę budowlaną 1500 m. Przeglądam
      różne strony w necie, żeby zorientować się ile może kosztować marzenie o
      posiadaniu własnego domu. Stąd też pytanie o koszt domu pod klucz, tzn.
      chciałabym wiedzieć, czy dom pod klucz to dom wykończony, gotowy do umeblowania
      i zamieszkania, czy czegoś mu jeszcze brak (np. białego montażu, bo i z tym się
      spotkałam).

A poza tym czy koszt jednego metra (dom pod klucz) podawany na stronach różnych
      firm mnoży się przez powierzchnię użytkową czy powierzchnie netto. To jest
      zasadnicza różnica, bo słodka Zosia ma 117,6 m pow.użytkowej, ale przeszło 130 m
      licząc po podłodze.

Z góry dziękuję za odpowiedź na te pytania i na info jaki jest koszt budowy
      słodkiej zosi przez Pana firmę.

pzdr.
      ewbal

• Gość: arnold.s. MAMY CIĘ ,, ZŁODKA ZOSIA ,, IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.05, 13:38
        Ekipa.wawa w końcu , może się zdeklarujesz ,odpowiesz , jak budować w
        rewelacyjnej cenie , ( technologia i koszty domu pod klucz ). MAMY CIĘ.....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka