Gość: DARIUSZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 14:19 Może ktoś ma jakieś ciekawe doświadczenia w poszukiwaniu dobrych firm wykonawczych? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: axx21 Re: GDZIE NAJLEPIEJ SZUKAĆ DOBREGO FACHOWCA? IP: *.dag.pl / *.crowley.pl 16.11.05, 16:21 Też chciałabym znaleźć dobrego fachowca, kładące klazurę i terakotę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: axx21 Re: GDZIE NAJLEPIEJ SZUKAĆ DOBREGO FACHOWCA? IP: *.dag.pl / *.crowley.pl 16.11.05, 16:21 Też chciałabym znaleźć dobrego fachowca, kładącego klazurę i terakotę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fachowiec Re: GDZIE NAJLEPIEJ SZUKAĆ DOBREGO FACHOWCA? IP: *.chello.pl 16.11.05, 18:21 Ja was szukać nie potrzebuje. czasu dla was też mi brakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cer Re: GDZIE NAJLEPIEJ SZUKAĆ DOBREGO FACHOWCA? IP: *.dag.pl / *.crowley.pl 17.11.05, 08:36 Poeta się znalazł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artur Re: GDZIE NAJLEPIEJ SZUKAĆ DOBREGO FACHOWCA? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.05, 09:18 jak tylko chcecie mogę wam ułożyc moją zaleta jest to że poprostu lubie układać płytki i moja praca zawsze się podobała. wykonuje również inne prace wykonczeniowe kontakt tel.510 153 513 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tak Re: GDZIE NAJLEPIEJ SZUKAĆ DOBREGO FACHOWCA? IP: *.crowley.pl 17.11.05, 12:50 Artur - a jakieś doświadczenia, referencje?, można obejrzeć Twoją pracę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fachowiec Re: GDZIE NAJLEPIEJ SZUKAĆ DOBREGO FACHOWCA? IP: *.chello.pl 17.11.05, 13:46 Gość portalu: tak napisał(a): > Artur - a jakieś doświadczenia, referencje?, można obejrzeć Twoją prac :))) o! i zaczyna się he he trzy metry między szafkami... CV, list motywacyjny i zaświadczenie o niekaralności... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: GDZIE NAJLEPIEJ SZUKAĆ DOBREGO FACHOWCA? IP: *.dag.pl / *.crowley.pl 17.11.05, 16:21 Może nie potrzebne jest zaświadczenie o niekaralności, chciaż, jak się fachowca zostawia samego w mieszkaniu, może warto by było? "Fachowiec" robił mi remont łazienki, oto jego "zalety": glazura popękała już po 2 miesiącach, wężyki do umywalki puściły już następnego dnia (nie odbierał telefonu, ale i tak musiał przyjechać i naprawić, potem jeszcze żądał zapłaty, ale nie dostał; zgniazdka są podłączone bez uziemnienia. Ekran tak zrobiony, że trzeba było wzywać drugiego fachowca, który wszystko od nowa zrobił. Czy mam wymieniać dalej? I jeszcze jedno: został polecony przez architekta, z którym współpracował (nawiasem mówiąc architekt dobry). Jak wobec tego nie prosić o zdjęcia dokonanych robót. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ekipa.wawa Re: GDZIE NAJLEPIEJ SZUKAĆ DOBREGO FACHOWCA? IP: *.chello.pl 17.11.05, 17:10 Ufaj i kontroluj jak najczęściej ( najlepiej codziennie ) : zuza co ci powiedziwł fachowiec dlaczego juz po 2 miesiacach pękała glazura. odpadła Ci glazura od ściany czy popękała jeszcze na ścianie . Z polecaniem fachowca przez znajomych , to dość często chdzi o niską okazyjną dla inwestora cenę . Ze znalezieniem glazurnika za 45-50 zł m2 układania to raczej nie ma kłopotów , a przeciętna łazienka w polskich mieszkaniach to około 20 m2 glazury w 4-5 płaszczyznach ( kawałkach ścian ) Jeśli dodamy dodatkowe czynności pracy początkowo , nie przewidziane w umowie jak choćby konieczność skucia odpadającego lub krzywego tynku oraz położenie tynku na nowo . To często przy niskiej okazyjnej stawce za m2 ( praca glazurnika ) jest kiepsko z kasą ( przynajmniej dla wykonawcy prac ). Dlatego układanie glazury to czynność zachaczająca o artyzm ( mało dobych wykonawców i dość drogo ) jak na przeciętnąe możliwości finansowe Polaków . Dla przykładu 20 m2 glazury i 4 m2 terakoty x 25 zł ( często wymuszana cena ) daje glazurnikowi 600 zł wynagrodzenia . ? za około 4 dni pracy z fugami Ale koszty skucia ( usunięcie gruzu ) i położenie na nowo warstwy podkładowej pod glazurę tzn. ( tynki najczęściej w starych mieszkaniach odpadajace lub krzywe w płaszczyżnie ). O tym często zapominają dla swojej wygody inwestor i glazurnik (liczą że jakoś to będzie dogadają się ) a potem są nieporozumienia ,. Najważniejszajsza w glazurqach jest precyzja szczegółów umowy o dzieło ułożenia glazury , prawie tak samo ważna jak precyzyjne układanie płytek glazurniczych . Życzę powodzenia ekipa.wawa@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
sug1208 Re: GDZIE NAJLEPIEJ SZUKAĆ DOBREGO FACHOWCA? 17.11.05, 20:35 To zależy co chesz zrobić, jeśli masz jakiąś konkretną pracę to tanich fachowców znajdzeisz u pana Wojtka, wojtek.modzelewskiATklimaszewnica.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tak Re: GDZIE NAJLEPIEJ SZUKAĆ DOBREGO FACHOWCA? IP: *.crowley.pl 18.11.05, 10:07 hahahahahh......... weź: ekipa.wawa....- nie,no przepraszam - głupi dowcip ale wrócił na forum nie zbudowawszy domu...i znów szuka- więc uważaj... Odpowiedz Link Zgłoś