Dodaj do ulubionych

GDZIE NAJLEPIEJ SZUKAĆ DOBREGO FACHOWCA?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.05, 14:19
Może ktoś ma jakieś ciekawe doświadczenia w poszukiwaniu dobrych firm
wykonawczych?
Obserwuj wątek
    • Gość: axx21 Re: GDZIE NAJLEPIEJ SZUKAĆ DOBREGO FACHOWCA? IP: *.dag.pl / *.crowley.pl 16.11.05, 16:21
      Też chciałabym znaleźć dobrego fachowca, kładące klazurę i terakotę.
    • Gość: axx21 Re: GDZIE NAJLEPIEJ SZUKAĆ DOBREGO FACHOWCA? IP: *.dag.pl / *.crowley.pl 16.11.05, 16:21
      Też chciałabym znaleźć dobrego fachowca, kładącego klazurę i terakotę.
      • Gość: fachowiec Re: GDZIE NAJLEPIEJ SZUKAĆ DOBREGO FACHOWCA? IP: *.chello.pl 16.11.05, 18:21
        Ja was szukać nie potrzebuje. czasu dla was też mi brakuje.
        • Gość: cer Re: GDZIE NAJLEPIEJ SZUKAĆ DOBREGO FACHOWCA? IP: *.dag.pl / *.crowley.pl 17.11.05, 08:36
          Poeta się znalazł
    • Gość: artur Re: GDZIE NAJLEPIEJ SZUKAĆ DOBREGO FACHOWCA? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.05, 09:18
      jak tylko chcecie mogę wam ułożyc moją zaleta jest to że poprostu lubie układać
      płytki i moja praca zawsze się podobała. wykonuje również inne prace
      wykonczeniowe kontakt tel.510 153 513
      • Gość: tak Re: GDZIE NAJLEPIEJ SZUKAĆ DOBREGO FACHOWCA? IP: *.crowley.pl 17.11.05, 12:50
        Artur - a jakieś doświadczenia, referencje?, można obejrzeć Twoją pracę?
        • Gość: fachowiec Re: GDZIE NAJLEPIEJ SZUKAĆ DOBREGO FACHOWCA? IP: *.chello.pl 17.11.05, 13:46
          Gość portalu: tak napisał(a):

> Artur - a jakieś doświadczenia, referencje?, można obejrzeć Twoją prac

:)))

o! i zaczyna się he he

trzy metry między szafkami...
          CV, list motywacyjny i zaświadczenie o niekaralności...

• Gość: zuza Re: GDZIE NAJLEPIEJ SZUKAĆ DOBREGO FACHOWCA? IP: *.dag.pl / *.crowley.pl 17.11.05, 16:21
            Może nie potrzebne jest zaświadczenie o niekaralności, chciaż, jak się fachowca
            zostawia samego w mieszkaniu, może warto by było?
            "Fachowiec" robił mi remont łazienki, oto jego "zalety":
            glazura popękała już po 2 miesiącach, wężyki do umywalki puściły już następnego
            dnia (nie odbierał telefonu, ale i tak musiał przyjechać i naprawić, potem
            jeszcze żądał zapłaty, ale nie dostał; zgniazdka są podłączone bez uziemnienia.
            Ekran tak zrobiony, że trzeba było wzywać drugiego fachowca, który wszystko od
            nowa zrobił. Czy mam wymieniać dalej? I jeszcze jedno: został polecony przez
            architekta, z którym współpracował (nawiasem mówiąc architekt dobry).
            Jak wobec tego nie prosić o zdjęcia dokonanych robót.
            • Gość: ekipa.wawa Re: GDZIE NAJLEPIEJ SZUKAĆ DOBREGO FACHOWCA? IP: *.chello.pl 17.11.05, 17:10
              Ufaj i kontroluj jak najczęściej ( najlepiej codziennie )
              : zuza co ci powiedziwł fachowiec dlaczego juz po 2 miesiacach pękała glazura.
              odpadła Ci glazura od ściany czy popękała jeszcze na ścianie .

Z polecaniem fachowca przez znajomych , to dość często chdzi o niską okazyjną
              dla inwestora cenę . Ze znalezieniem glazurnika za 45-50 zł m2 układania to
              raczej nie ma kłopotów , a przeciętna łazienka w polskich mieszkaniach to około
              20 m2 glazury w 4-5 płaszczyznach ( kawałkach ścian ) Jeśli dodamy dodatkowe
              czynności pracy początkowo , nie przewidziane w umowie jak choćby
              konieczność skucia odpadającego lub krzywego tynku oraz położenie tynku na
              nowo . To często przy niskiej okazyjnej stawce za m2 ( praca glazurnika ) jest
              kiepsko z kasą ( przynajmniej dla wykonawcy prac ). Dlatego układanie glazury
              to czynność zachaczająca o artyzm ( mało dobych wykonawców i dość drogo ) jak
              na przeciętnąe możliwości finansowe Polaków .
              Dla przykładu 20 m2 glazury i 4 m2 terakoty x 25 zł ( często wymuszana cena )
              daje glazurnikowi 600 zł wynagrodzenia . ? za około 4 dni pracy z fugami
              Ale koszty skucia ( usunięcie gruzu ) i położenie na nowo warstwy podkładowej
              pod glazurę tzn. ( tynki najczęściej w starych mieszkaniach odpadajace lub
              krzywe w płaszczyżnie ). O tym często zapominają dla swojej wygody inwestor i
              glazurnik (liczą że jakoś to będzie dogadają się ) a potem są
              nieporozumienia ,. Najważniejszajsza w glazurqach jest precyzja szczegółów
              umowy o dzieło ułożenia glazury , prawie tak samo ważna jak precyzyjne
              układanie płytek glazurniczych .
              Życzę powodzenia ekipa.wawa@wp.pl

• sug1208 Re: GDZIE NAJLEPIEJ SZUKAĆ DOBREGO FACHOWCA? 17.11.05, 20:35
      To zależy co chesz zrobić, jeśli masz jakiąś konkretną pracę to tanich fachowców
      znajdzeisz u pana Wojtka, wojtek.modzelewskiATklimaszewnica.pl
    • Gość: tak Re: GDZIE NAJLEPIEJ SZUKAĆ DOBREGO FACHOWCA? IP: *.crowley.pl 18.11.05, 10:07
      hahahahahh.........
      weź: ekipa.wawa....- nie,no przepraszam - głupi dowcip
      ale wrócił na forum nie zbudowawszy domu...i znów szuka- więc uważaj...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka