Gość: sylwia532 IP: *.ino.tvknet.pl / 213.199.216.* 17.11.05, 22:49 mam pytanie odnosnie tych dwoch farb(kolorowych) do malowania scian-ktore lepsze???????????????dziekuje za szybkie odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mif Re: nobiles czy dulux IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.05, 22:54 nobiles Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agaelgam Re: nobiles czy dulux IP: 62.29.165.* 18.11.05, 08:25 my malowaliśmy większość duluxem, tikurillą z mieszalnika a jeden pokój (syna) nobilesem. Nie ma specjalnie różnicy. Nobiles moim zdaniem ma tylko jedną wadę - wybraliśmy kolor z serii pory roku i zabrakło nam niecały litr. Niestety można dokupić tylko opakowania 2,5l. Odpowiedz Link Zgłoś
aholowacz Re: nobiles czy dulux 12.01.06, 12:29 Gość portalu: agaelgam napisał(a): > Nobiles moim zdaniem ma tylko jedną > wadę - wybraliśmy kolor z serii pory roku i zabrakło nam niecały litr. Niestety Witam ! Ja nie mam tego problemu - w Dekoralu - Każdy z kolorów będących w produkcji "fabrycznej" w opakowaniach 2,5; 3 czy też 5 litrów może być dorobiony identyczny z mieszalnika w opakowaniach 1, 3, 10 litrów. Ponadto nie ma problemu aby wybrany kolor w farbie olejnej, akrylowej, czy też emulsyjnej produkowany farbycznie zrobić z mieszalnika na innym rodzaju farby ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fachowiec Re: nobiles czy dulux IP: *.chello.pl 12.01.06, 12:43 nobiles tylko Odpowiedz Link Zgłoś
aholowacz Re: nobiles czy dulux 12.01.06, 12:26 > mam pytanie odnosnie tych dwoch farb(kolorowych) do malowania scian-ktore > lepsze???????????????dziekuje za szybkie odpowiedzi Jakość jest funkcją ceny - przy producentach farb, którzy produkują farby dla amatorów: Nobile, Dulux, Dekoral, Śnieżka, farby będące w mniej więcej tej samej cenie za 10 litrów będą tej samej jakości. Czasami gdzy są okresowe promocje można coś taniej kupić. Jednak w większości przypadków jakość jest pochodną ceny. Proponuję zmienić sposób poszukiwania farby na cechy jakiechemy aby miała farba: - satyna czy mat, - zmywala czy sorowalna czy nie, - akrlowa czy lateksowa, - gotowe kolory czy z mieszalnika, - jednowarstwowa czy dwuwarstwowa, - kapiąca czy nie kapiąca, - itd... Odpowiedz Link Zgłoś