Gość: sweetann5 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.05, 08:56 ile kosztuje wykonanie tynków wewnętrznych (suche tynki odpadają) i w jakiej temperaturze można je wykonywać; dom w stanie surowym zamkniętym; Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jarecki_2 Re: tynki wewnętrzne 23.11.05, 09:41 temperatura graniczna to -5 celcjusza a i tak trzena do zaprawy dodawać plastyfikatorów i spowalniaczy wiązania, żeby nie zamarzało przed zakończeniem wiązania. Kiedyś dodawało się cukru, również pomaga. Sama robocizna, bez mat. to jakieś 15-20zł/m2. Odpowiedz Link Zgłoś
rispetto Re: tynki wewnętrzne 23.11.05, 09:43 Cena z Trójmiasta - 18 zł za m2 z materiałem. Tynki robione z agregatu. Odpowiedz Link Zgłoś
beton44 Re: tynki wewnętrzne 23.11.05, 09:50 "-5 celsjusza"... !?!?... No zagrożenia życia nie ma, odpadający na wiosnę tynk raczej nikogo nie zabije... Ale po co robić 2 razy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sweetann do beton44 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.05, 10:08 to jaka temperatura według Ciebie? Odpowiedz Link Zgłoś
jarecki_2 Re: tynki wewnętrzne 23.11.05, 10:43 odsyłam do literatury fachowej, czasem warto poczytać, jak nie miało się czasu na wykładach posiedzieć. polecam przeczytanie dodatkowo tego co napisałem, ale tym razem ze zrozumieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sweetann Re: jarecki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.11.05, 10:51 po co ten kopniak? na wykładach uczyli mnie zupełnie innych rzeczy niż budowa domu... Twoja opinia mi nie wystarcza, chcę poznać, też opinie innych.. Odpowiedz Link Zgłoś
jarecki_2 Re: jarecki 23.11.05, 10:55 to za jakąś spiskową teorję w postaci jakiegos trolla o którym kolega BETON się wymóżdża w poście o trollach. Nie chodzi o Twoje tynki i o Ciebie sorry. Odpowiedz Link Zgłoś