Dodaj do ulubionych

sprzęt AGD

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 11:01
Interesuje mnie w pierwszej kolejności lodówka, piekarnik, płyta-jakiej firmy
sprzęt Państwo polecacie, electrolux, mastercook, indesit, zanussi, siemens
czy inne. Proszę o opinie.
Obserwuj wątek
    • jarecki_2 Re: sprzęt AGD 28.11.05, 11:39
      W żadnym razie AMICA. Nie dość że to kiepska firma, to jeszcze jak coś się
      stanie ze sprzętem nawet na gwarancji, kontakty w sprawie napraw, z tą firmą,
      są wyjątkowo nieprzyjemne. Mogę to porównać z załatwianiem spraw z TP SA.
      Serdecznie amicę odradzam! Po roku eksploatowania wymieniłem wszystko co miałem
      na zanyssiego lub whirlpoola
      • Gość: portalu Re: sprzęt AGD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 12:19
        Jak masz kasę to b. dobre Miele, Smeg, ja będę kupował Boscha.
        Jak Zanussi to lepiej Elektorlux, ale też nie zaleca się fabryk z południowej
        Europy - podobno dobre tylko jedzenie robią a nie mechanikę. Amica rzeczywiście
        syf wyjątkowy.
        • Gość: portalu Re: sprzęt AGD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 12:24
          Mam pralkę Indesit, okazyjnie kupiłem i miała ładny design, w porównaniu z
          innymi. Po miesiącu padła elektronika (podobno częste przy zasilaniu bez listwy
          jak do komputera) - wymienili szybko i na inny moduł, który podobno nie pada) -
          2-gi rok, odpukać, ok.
          • magdajeden Re: sprzęt AGD 28.11.05, 12:30
            w pierwszej kolejności elektrolux, zaraz potem siemens-bosch
            a co do pralki indesit - mam od wieeeelu lat i cholera, nie chce się zepsuć ;)
            • Gość: m Re: sprzęt AGD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 15:55
              bardzo dziękuję. czekam opinie pozostałych.
              • Gość: Użytkownik Re: sprzęt AGD IP: *.pekao.com.pl 28.11.05, 17:23
                A ja polecam ci sprzęt AEG. Jest to tzw. marka luksusowa w grupie Electrolux na
                którą składają się następujące marki w kolejności od najniższej do najwyższej:
                Zanussi-Electrolux-AEG.
                Świetne lodówko-zamrażarki, piekarniki, zmywarki itd. Natomiast jeśli chodzi o
                pralkę to mamy od 6-ciu lat Zanussi i nie wiem co to awaria.
              • Gość: jaga Re: sprzęt AGD IP: *.sgh.waw.pl / *.sgh.waw.pl 02.12.05, 11:57
                Natomiast ja z lodówką Bosch miałam fatalne doświadczenia, nie dość że źle
                zaprojektowana- zbyt wysunięta szklana tafla, to jeszcze z fatalnych
                materiałów. Non stop coś nowego się psuło, a to po ok miesiącu poszła
                uszczelka, zaraz po niej pokrywka maselniczki. Popękały plastikowe wykończenia
                półek,plastikowy kosz na warzywa, nie mówiąc już o tym iż ta źle zaprojektowana
                szyba kilkakrotnie pękała kiedy tylko coś ciut cięższego na nią spadło- tego
                gwarancja nie obejmowała i wymieniałam na koszt własny( ostatecznie zrobiłam
                szybę zbrojoną i spokój).
                Takiego badziewia w życiu nie miałam. Kategorycznie odradzam!!!
            • Gość: portalu Re: sprzęt AGD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 16:23
              > w pierwszej kolejności elektrolux, zaraz potem siemens-bosch

Lodówki też mam elektorluxa i bez zastrzeżeń,
              ale piekarnika Elektroluxa ze zbiegami na drzwiach sobie bym już nie kupił.
              Powinni poprawić design.

> a co do pralki indesit - mam od wieeeelu lat i cholera, nie chce się zepsuć ;)
              No ja ze swojej też jestem zadowolony - mądra, cicha i b.oszczędna :))
              • Gość: m Re: sprzęt AGD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.05, 20:39
                przepraszam, ale co to są zbiegi na drzwiach?
                • Gość: do m Re: sprzęt AGD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.05, 13:46
                  > przepraszam, ale co to są zbiegi na drzwiach?

nierównoległe malowanie szyby w drzwiach :))
      • ulakoszula Re: sprzęt AGD 29.11.05, 12:35
        Mam 2 pralki Amica, jedną od 5 lat (trzeba było wymienić pompę po 4 latach) a drugą od 4 lat - działa bez zarzutu. Obie piorą znakomicie.
    • rispetto Re: sprzęt AGD 29.11.05, 13:46
      Jestem bardzo zadowolony z Whirlpoola (lodówka, płyta, mikrofalówka, zmywarka i
      piekarnik). Druga lodówka Bosch także sprawuje się znakomicie od kilku lat.
    • reddy_adam Re: sprzęt AGD 01.12.05, 17:20
      nigdy nie kupuj lodówki Indesit BAAN 34 VP bo ja mam już trzecią i też się
      zepsuła tzn gaz z niej uciekł. jutro ma być mechanik i niech ją bierze w
      cholere !!! nie chce już nic z Indesit-a. Z Ariston-a mam pralkę i zmywarkę i
      działają bez zarzutu
      • Gość: Biceps Re: sprzęt AGD IP: *.Korbank-do-Telbank.Korbank.PL 02.12.05, 11:11
        A co ze sprzętem firmy Gorenje? Warto pchać kasę pwiedzmy w lodówkę czy pralkę
        tej firmy?
        • Gość: Ola Re: sprzęt AGD IP: *.udn.pl 04.12.05, 04:13
          Ktos mnie kiedys skrytykowal ze w moim nowym mieszkaniu zainstalowalam caly
          sprzet Whirlpoola .Plyte grzewcza,piekarnik zmywarke,chlodziarko-zamrazarke z 2
          agregatami,okap i pralke - minelo juz 12 lat i nic sie nie zepsulo ,ani razu.W
          ubieglym roku zmienilam mieszkanie na wieksze -nowe i powtorzylam caly proceder
          ze sprzetem -znowu wszystko Whirlpoola .Do tej pory odpukac wszystko w
          porzadku,za kilkanascie lat zobaczymy czy dobrze zrobilam.Napewno znaczenie ma
          tez firma,ale i szczescia nie zaszkodzi miec troszeczke ,czego Ci zycze przy
          zakupach !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka