Dodaj do ulubionych

usuwanie farby olejnej

IP: *.crowley.pl 14.12.05, 10:55
Czym najlepiej usunac farbę olejną ze ściany? Dodam że dobrze się trzyma i nie
dochodzi sama. Czy lepiej to usuwać jakimś urzadzeniem zakładanym na
wiertarkę, czy czym innym? Coś mi się obiło o uszy że jak się potraktuje taką
ścianę opalarką to farba ładnie odejdzie. ma ktoś z Was jkieś doświadczenia w
tej kwestii?
Obserwuj wątek
    • jarecki_2 Re: usuwanie farby olejnej 14.12.05, 12:02
      Ja ostatnio nie stosuję żadnych mechanicznych urządzeń do farby olejnej, ani
      opalarek. Przekonałem się do chemii. Malujesz, czekasz, zbierasz stara farbę.
      Szybko skutecznie i bez zniszczeń.
      • Gość: michał Re: usuwanie farby olejnej IP: *.crowley.pl 14.12.05, 12:11
        A czym malujesz?
        • Gość: ja Re: usuwanie farby olejnej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 21:16
          czy ktoś może odpowiedzieć czym się maluje taką ścianę, żeby farbka odeszła?
          • Gość: menda Re: usuwanie farby olejnej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 21:33
            Gość portalu: ja napisał(a):

> czy ktoś może odpowiedzieć czym się maluje taką ścianę, żeby farbka odeszła?

Preparatami do usuwania powłok lakierniczych. Czynność - w zalezności od ilości
            powło i ich grubości - trzeba powtarzać. Dostępne w handlu, przewaznie w
            opkaowaniach litrowych - butelki, puszki. Jedna wada - preparaty na bazie
            agresywnych rozpuszczalników czyli ma się po tym niezły film (wietrzenie!!!)
            Zmiekczoną powłoke usuwasz szpachelką lub cykliną. Nie mozna dopuścic do
            wyschnięcia nałożonej warstwy preparatu - wtedy zabawa od nowa - dlatego lepiej
            nakładac na powierzchnię do 1m2, w celu opóxnienie parowania można "pole
            robocze" zakryć cienką folią (przykleić na nałozony specyfik). Po usunięciu
            warto ściane przemyć detergentem - w celu nautralizacji resztek rozpuszczalnika.
            Mechanicznie - odradzam, opalanie spowoduje uszkodzenie tynku a co za tym idzie
            dodatkową naprawę.
            Good luck! W imię Boże!
            • Gość: m Re: usuwanie farby olejnej IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.01.06, 22:35
              Czy sa tego typu preparaty do usuniecia farby z kaloryfera?
              • Gość: menda Re: usuwanie farby olejnej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 22:43
                Gość portalu: m napisał(a):

> Czy sa tego typu preparaty do usuniecia farby z kaloryfera?

Tak są, z jednym ale - nie stosuj ich na ciepłym kaloryferze.
                • Gość: m Re: usuwanie farby olejnej IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.01.06, 22:58
                  Dziekuje. Czy musze czekac az skonczy sie sezon grzewczy,
                  czy wystarczy zakrecic kaloryfer?
                  • Gość: menda Re: usuwanie farby olejnej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.06, 23:14
                    Wystarczy zakręcić - chodzi o wydłużenie czasu pracy rozpuszczalnika, co przy
                    ciepłym kaloryferze jest niemożliwe.
                • Gość: aneta Re: usuwanie farby olejnej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 10:22
                  mam jeszce jedno pytanie, czy preparty tego typu mozna stosowac na powierzchnie
                  drewniane, dodam ze malowane kilkakrotnie farbą olejna
                  • jarecki_2 Re: usuwanie farby olejnej 30.01.06, 10:30
                    Tak, a nawet przede wszystkim. Użycie chemii nie powoduje zniszczeń
                    mechanicznych powierzchni drewnianej.
                    • Gość: jasza Re: usuwanie farby olejnej IP: 80.240.163.* 03.02.06, 08:21
                      opalarką i szpachelka,a to co zostanie posmarować "paint remover'em"
                      Nastepnie wiórkami metalowymi szlifować.
            • babelecke Re: usuwanie farby olejnej 02.02.06, 20:38
              czy te chemiczne preparaty mozna stosowac w przedszkolu
          • pirat30 Re: usuwanie farby olejnej 03.02.06, 08:14
            ja to robiłem opalarką iżdzierasz jak jest gorące szpachlą szło bdb
    • jarecki_2 Re: usuwanie farby olejnej 02.02.06, 20:56
      W obecności dzieci, nie.
    • malgos02 Re: usuwanie farby olejnej 02.06.16, 16:56
      Super preparaty do usuwanie farb i wszelkich powłok malarskich. Usuwanie farb olejnych itd. kupiłem w firmie Impurex w Warszawie - wysyłają też kurierem nawet małe detaliczne ilości. Są o połowe tańsze niż wszelkie dużych marek i są dużo bardziej skuteczne!!! To preparaty opracowywane przez lata badań w w Instytucie Mechaniki Precyzyjnej w Warszawie. Mała firma działająca przy Instytucie, ale preparaty mają mega - wszystkie lakiernie i firmy renowacji mebli z okolicy od nich kupują. Kontakt na stronie www.impurex.pl Można usuwać wszelkie farby i powłoki z każdego materiału!
      • normalny_ludz Re: usuwanie farby olejnej 02.06.16, 23:06
        Ta mała firma,jest mniejsza od twojego mózgu,co sugeruje odpowiedź na post po jedynych.....11 latach.
        NIE POLECAM www.impurex.pl muszą zatrudniać idiotów spamerów,żeby komus gó..no wciskać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka