Dodaj do ulubionych

Mam zimną wode a nie mam ciepłej co to?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.06, 09:17
Prosze o pomoc opiekuje się domem moich rodziców bo wyjechali i będąc przed
chwilą na "obchodzie" zauważyłam że z kranów leci zimna woda a ciepłej
brak,co się stało?
Obserwuj wątek
    • Gość: Dziadek Mróz Pewnie zamarzła IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.06, 10:28
      A dom jest ogrzewany???

Jeśli nie jest a na zewnątrz temperatura -25 stopni to pewnie woda zamarzła...

Gdy ciepła woda jest wytwarzana przez gazowy przepływowy podgrzewacz wody (tzw
      "junkers") najszybciej zamarza właśnie w tym podgrzewaczu, nagrzewnica jest "na
      wierzchu"...
      • Gość: karola Już wyjaśniam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.06, 10:35
        Dom jest cały czas ogrzewany, wode podgrzewa bojler elektryczny non stop
        włączony na maxa.
        I dlaczego jest5 zimna a nie ma ciepłej?
        • Gość: Zawór Re: Już wyjaśniam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.06, 10:38
          A może zakręcony jakiś zawór przy "bojlerze"?
          • Gość: karola Re: Już wyjaśniam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.06, 10:41
            Nic nie było zmieniane ani przy bojlerze ani nigdzie indziej.
    • Gość: . Re: Mam zimną wode a nie mam ciepłej co to? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.06, 12:18
    • framberg Re: Mam zimną wode a nie mam ciepłej co to? 24.01.06, 12:49
      Typuję jakiś zawór, może doprowadzający wodę do bojlera.

Może zamarzła rura doprowadzająca wodę do boilera (przed miescem gdzie jest
      grzana).

Może być jednak tak, że w rurach ciepłej wody osadził się kamień kotłowy i je
      zatkał. Są fachmani, którzy przepłukują fragmentay instalacji słabymi kwasami
      usuwając kamień, jednak do tego jakiś przepływ (choćby minimalny) musi być.
      Inaczej - wymiana rur ciepłej wody za bolerem (może nie wszystkich).
      • Gość: ? Re: Mam zimną wode a nie mam ciepłej co to? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.06, 18:59
    • maxi3 . 25.01.06, 15:45
    • jarecki_2 Re: Mam zimną wode a nie mam ciepłej co to? 25.01.06, 16:41
      Z "ciepłego" kranu wcale nie leci, czy leci zimna? Jak leci zimna, to grzałka
      się zepsuła i nie grzeje, jak nie leci wcale to coś się zatkało.
      • Gość: karola NIc nie leci z "ciepłego" kranu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.06, 17:22
    • Gość: wrocławianka tez tak miałam.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.06, 19:51
      po weekendzie wrócilam do domu a tu leci tylko zimna woda a z cieplej nic nie
      leci!! Podgrzałam szuszarka ( ciepłe powietrze) rure prowadzaca wode do pieca i
      zadziałało ... ot zamarzła woda w rurze i to był cały sekret!
      pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka