Dodaj do ulubionych

Geberit czy Grohe ???

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.06, 11:24
czy te systemy czymś istotnym się różnią, czy oba montuje się na wysokości
metra czy Grohe na 1,20 bo takkie oznaczenie jest na kartonie, może ktoś mi
odopowie
Obserwuj wątek
    • jarecki_2 Re: Geberit czy Grohe ??? 26.01.06, 11:30
      Montuje się jak na kartonie. Oczywiście zamontować możesz jak Ci pasuje, jak
      potrzebujesz mieć kibelek na wysokości 3 metrów nad ziemią, to również się da.
      Kwestia zamocowania stelaża, możesz go zarówno zamontować pod sufitem jak i 10
      cm niżej niż posadzka w łazience.
    • busstop Re: Geberit czy Grohe ??? 26.01.06, 13:52
      Systemy te są bardzo podobne do siebie, oba należą do sprawdzonych. działanie a
      w razie czego - możliwość naprawy i dostępność częsci zamiennych za kilka czy
      nawet kilkanascie lat. Osobiście polecam szwajcarski Geberit. W przypadku GK
      godnym polecenia jest tu model Duofix.

Systemy są rózne. Standard wysokości to ok. 120 cm po zabudowie(115 cm wys.
      stelaża), są też niższe (nawet 85cm czyli poziom płaszczyzny umywalki) ale są
      droższe i ztego co wiem mniej popularne. Ja sam u siebie mam stelaż Geberit,
      któru ma już chyba prawie 10 lat (starszy model). Zwróć uwagę na wielkość
      otworu (w razie naprawy - wygoda, z drugiej strony - im mniejszy tym "większa"
      estetyka), rodzaje i kolorystykę przycisków, funkcję 1/2 spłukiwania lub
      zatrzymania spłukiwania (oszczędność). Ponadto na odległość od ściany do której
      z tyłu przykręcasz (o ile taka jest), sposób montażu przycisku (przód/góra),
      najlepiej weź schematy i spotkaj się z hydraulikiem, który bedzie Ci podłączał
      wode i kanalizę, aby to co chcesz kupić dało się zabudować.

Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka