29.01.06, 17:42
wiem wiem, mieszam strasznie, ale naszly mnie watpliwosci, czy cena, ktora
znajomy fachowiec zaspiewal za zrobienie mojej lazienki nie jest przypadkiem
za wysoka:
lazienka 1.4 x 1.8, do zrobienia glazura i terakota, podwieszany sufit z
wyciszeniem, wyciszenie pionow, podwieszenie podwieszanego kibla ;),
hydraulika- zamiana wanny na kabine plus podlaczenia, podlaczenie umywalki,
trzy polki z glazury
ile to moze w warszawce kosztowac? materialy moje
bede wdzieczna za porady
Obserwuj wątek
    • jarecki_2 Re: koszty 29.01.06, 19:28
      Zrób odwrotnie, powiedz ile Ci zaproponował a nam będzie łatwiej się do tego
      odnieść, tak jak w jakimś poście tutaj nie daleko.
      • kupie.sprzedam Re: koszty 29.01.06, 19:43
        2,5 tys bez papierow
        • jarecki_2 Re: koszty 29.01.06, 19:54
          Prace, które wymieniłeś, to prace z materiałami czy tylko robocizna??
          Materiały typu" kleje, listwy, fugi, płyty, profile, gipsy itp. bez płytek,
          kabiny, brodzika, wc itp.
          • kupie.sprzedam Re: koszty 29.01.06, 20:09
            materialy kupuje ja, czyli tyllko robocizna
            • jarecki_2 Re: koszty 29.01.06, 20:21
              To jak na "czarno" to trochę sporo. Zerknąłem do pierwszego z brzegu
              kosztorysu, który robiłem dla klienta na wykonanie wykończenia nowego
              mieszkania. Były dwie małe łazienki w płytkach, nie wielkie przeróbki
              elektryczne, mały suficik podwieszany, Rozebranie ścianki z drzwiami i
              postawienie jej w innym miejscu, podłogi terakota, malowanie całości itp.
              Sama "czysta" robocizna, netto, wyszło 3500zł. ale robota prosta i bez
              komplikacji. Cena nie obejmowała prac hydraulicznych.
              • kupie.sprzedam Re: koszty 30.01.06, 09:25
                ok, zatem ile to mniej wiecej powinno wynosic? bo nie wiem, czy mam negocjowac,
                czy szukac nowej ekipy?
                • jarecki_2 Re: koszty 30.01.06, 09:57
                  Jak możesz to podaj ilości i szczegółowy spis tego co jest do zrobienia, to
                  wyliczę Ci konkretnie. jarecki@zubbau.pl
                  • kupie.sprzedam Re: koszty 30.01.06, 10:54
                    lazienka 1.4 x 1.8, skucie i polozenie glazury i terakoty / odpowiednio- 16 i
                    2,5 m/, podwieszenie i podlaczenie kibla wiszacego, zamontowanie brodzika i
                    kabiny w innym miejscu / jakis 1 m hydrauliki i kanalizacji/, podwieszenie i
                    wyciszenie sufitu, wyciszenie pionow, 4 halogeny i jeden wlacznik swiatla w
                    kibelku, podlaczenie umywalki.......to chyba wszystko,a nie, jeszcze zrobienier
                    3 polek z glazury 35 x 20 cm
                • Gość: ?? Re: koszty IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.01.06, 09:58
                  a ja myśle że za taką małą łazienkę to zdzierstwo nawet te 2500zł
                  zarabiają na łatwej robocie i robią ludzi w bambuko
                  radzę Ci nagocjować jeśli to Twój znajomy
                  • jarecki_2 Re: koszty 30.01.06, 10:42
                    I ja tak na pisałem że to sporo, ale zrobić wycenę można. Goście robią
                    na "czarno" ale pieniądze chcą jak normalna firma.
    • julioo Re: koszty 30.01.06, 11:07
      Ja ostatnio miałem fachowca z chełma. Młody chłopak, ale całkowicie rzeczowy i
      zna się na wszystkim. Wykańczał dla mnie mieszkanie w nowym budownictwie. Robił
      Lazienkę, zrobił sedes wiszący, Oswietlenie halogenowe, półki podswietlane i
      wszystko inne co się wiąże; płytki, biały montaż. Wziął za to tylko 1200 zł,
      ale mieszkał na miejscu. więc polecam, a nr do niego to 0697 665436. Pozdrawiam
      • kupie.sprzedam Re: koszty 30.01.06, 11:11
        wyglada to niezwykle fajnie, ale jest problem: ja robie na razie jedynie
        lazienke, na ten okres wyprowadzam sie z chalupy zostawiajac wszystko, bede
        jedynie tam przebywac podczas prac remontowych, nie chce, zeby mi ktos grzebal
        w gratach, wiec wolalabym kogos ze stolicy, kto sobie spokojnie wroci na noc do
        domu ;)
        • julioo Re: koszty 31.01.06, 14:13
          Może się z nim skontaktujesz, bo jak u mnie robił to zamierzał działać na
          dłużej w w-wie i chyba planował zamieszkać na dłużej. Więc może już mieszka
          gdzieś. Więc powodzenia.
          • Gość: jasza Re: koszty IP: 80.240.163.* 31.01.06, 14:38
            Teraz to ten chłopak z Chełma zapewne bierze wiecej:-))
            2000zł za taka łazienke to dobra cena.
    • julioo Re: koszty 01.02.06, 15:42
      Okazuje śię że ten chłopak mieszka juz w w-wie, ale z tego co wiem to jest
      zajęty do połowy marca.
      • jarecki_2 Re: koszty 01.02.06, 15:49
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=217&w=35947027&a=36016386

Czy to nie dziwne? Tak tylko pytam?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka