Dodaj do ulubionych

W banku PJO BP ukradli mi pieniądze na mieszkanie

IP: *.chello.pl 02.02.06, 08:04
Witam w czołowym banki spółce giełdowej z udziałem skarby państwa dyrektor
oddziału informuje klienta że za 10 000 zł wpłat oddadzą mu 10 groszy.
Po 10 latach oszczędzania na mieszkanie klient jest zawiedziony , wściekły.
Co można zrobić . Żądają w banku , aby wpierw klient zbudował lub kupił
dom , mieszkanie ( ciekawe za co kiedy forsa klienta nie może być użyta dla
budowy domu ) to może mu coś dorzucą wedle uznania . Nazywają to tak zwaną
premią gwarancyjną jak zwał tak zwał , a na chłopski rozum pieniądze
gromadzone na dom mieszkanie w banku są bardzo potrzebne już w trakcie
budowy.Inaczej budowa dom nie powstanie , za tylko piękne oczy , nikt nie da
materiałów , ani nie bedie pracował bez wynagrodzenia ( pieniędzy ).
Czy klienta ma jeszcze prawo do swej własności to znaczy własnych pieniędzy
gromadzonych latami ( 10 lat ) na dom , lub mieszkanie , czyli towar bez
którego trudno żyć w warunkach klimatu Polski ( przez 7 miesięcy w roku jest
zimno )
Zobaczmy list od dyrektora oddziału PKO BP sa w Warszawie w /w sprawie
Dodać należy że klient dostał list zaraz po tzw. prywatyzacji banku PKO BP ,
czyli przyznaniu przez spółkę PKO BP tylko wybranym zaufanym pracownikom
darmowych akcji PKO za około 150 000 złotych . Podzielili się
oszczędnościami klientów miedzy sobą .Inaczej dość trudno wyjaśnić tak
bezczelny list jak poniżej w załączniku
voila.pl/2mih9/?1
Obserwuj wątek
    • magdajeden Re: W banku PJO BP ukradli mi pieniądze na mieszk 02.02.06, 08:07
      oj ekipa, ekipa - trzeba było kupować mieszkanie dawno, dobrać kredytu i mieć z
      głowy, a jak ktoś trzyma kase w materacu, to co sie dziwić
      • Gość: wawa Re: W banku PJO BP ukradli mi pieniądze na mieszk IP: *.chello.pl 02.02.06, 08:33
        magdajeden napisała:

> oj ekipa, ekipa - trzeba było kupować mieszkanie dawno, dobrać kredytu i mieć
        z głowy, a jak ktoś trzyma kase w materacu, to co sie dziwić
        .................................
        Nie rozumiem związku Bank to bank czyli , instytucja zaufania społeczne taka
        jest definicja zapisana w prawie i zdaje się że także misja , Banku PKO BP
        A Ty majgedan dostałąś darmowe akcje PKO BP , że taką lekką rączką machasz na
        moje oszczędności ( nabyłem książeczkę mieszkaniową zapłaciłem za to i chcę
        swoją kasę , nic mnie nie obchodzą ,,gadania,, typu trzba było należąło się
        pomyśleć wcześniej itp . bzdury . Kasa to kasa a bank jest i misi z mocy prawa
        być tylko strażnikiem mojej kasy , może co najwyzej pomnażać mój kapitał
        dodając odstki . Nie słyszałem o bankructwie banku PKO BP i nie widzę
        przeszkód aby moje konto musiało być prawie 0 ( 10 groszy z 1000 zł wpłat +
        odsetki od tych 10 groszy ). Razem daje mi to około 300 zł. za 10 lat
        oszczędzania . A Ty magdajeden wciskasz , mi ściemę że włąściel konta , który
        sprzedał mi książeczkę ( a teraz ja ) nie mam prawa dysponować swą włąsnością
        wedle własnego uznania . Orgimalne .
        • Gość: mif Re: W banku PJO BP ukradli mi pieniądze na mieszk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 09:41
          Zabierz się za robotę, a nie siedź na forum. Zarób pieniądze i wykorzystaj
          premię gwarancyjną. Nie narzekaj, bo to se ne vrati :(
          • Gość: wawa Re: W banku PJO BP ukradli mi pieniądze na mieszk IP: *.chello.pl 02.02.06, 10:08
            Mif nie mam być może aż takich zdolności jak intermetowy mif co to w wyobraźni
            swej buduje prawie za darmo cytyję twą wypowiedź mif o kosztach domu twego.
            ,,,
            Koszt budowy stanu surowego domu z użytkowym poddaszem (4 lukarny), o
            powierzchni zabudowy 186 m2 z działką, opłatami notarialnymi , urzędowymi,
            projektami, podprowadzeniem przyłączy (woda, elektryka z 1 słupem energetycznym
            wibrowanym, gaz, kanalizacja), izolacją i ociepleniem fundamentów, melioracją
            okołofundamentową i działki, dachem 4-spadowym z pełnym orynnowaniem,
            śniegołapami, włazem i stopniem kominiarskim, oraz prowizoryczne ogrodzenie
            siatką 150 mb wyniosła 170 403,91 zł. W/w zakres został wykonany na faktury:
            projekty od lutego, energetyka i woda od kwietnia, a sama budowa domu od
            początku sierpnia do końca pażdziernika 2001 r.
            ,,,
            Ja niestety będą potrzebował prawdziwych pieniędzy na dom
            To takie przykre ,nie wszyscy mają , aż takie jak mif , < Z D O L N O Ś C I >

I muszą płącić pieniędzmi za prawdziwą budowę , mieszkania , domu .

Pozdro. wawa.
    • 25spider Re: W banku PJO BP ukradli mi pieniądze na mieszk 02.02.06, 09:02

ekipa, znow walkujesz ten temat?...

dyskusja o tym juz sie zakonczyla...

poza tym CO CHCESZ WIEDZIEC?...

wszystko zostalo juz powiedziane w poprzednim poscie...
      • Gość: wawa Re: W banku PJO BP ukradli mi pieniądze na mieszk IP: *.chello.pl 02.02.06, 09:25
        Jeszcze nie czuję miłgo w dotyku szelestu bankonotów w paluszkach swych .
        spowodowane o wypłatą należnych mi pieniędzu z mego nowo nabytego konta
        oszczędności mieszkaniowych w Banku PKO BP
        A na razie . Napisałem ,,reklamację,, do banku PKO BP i osoby która chemnie
        tak urądzić czyli dać 10 groszy za 1000 zł wpłat Nie zbędą nie póki nie dostaną
        co moje . To tyle

list od banku poniżej ( napisałem hurtem w imieniu własnym i ogółu )
        Pozdro.

List w sprawie do PKO

Do Sz. P. dyrektor IX odz.
        Warszawa dn. 1-02-2006.
        PKO BP sa. Pani Maria Jakubiak

W/s należności z konta oszczędności klienta zgromadzonych w PKO BP s.a.

Szanowna pani dyrektor doszły nas wiadomości oraz list szanownej pani
        W sprawie likwidacji oszczędności klientki książeczki mieszkaniowej
        Dołączam załącznik ( kopia listu Sz. P. w sprawie oszczędności klientki.
        Trudno uwierzyć w to , że dyrektor oddziału banku PKO BP jednym ,, pisemkiem,,
        pozwala sobie
        na likwidację prawie do zera wieloletnich oszczędności mieszkaniowych naszej
        klientki . W związku
        z pani wystąpieniem ( list w sprawie od Pani dyrektor ) pozwalamy sobie na
        upowszechnienie środkami masowego przekazu , treści listu Pani , jak w zał.
        nr..2

Mamy nadzieję że pani dyrektor potrafi w miarodajny sposób uzasadnić
        konieczność i w ogóle potrzebę likwidacji oszczędności mieszkaniowych klientki
        naszej , z konta oszczędności mieszkaniowych gwarantowanych umową do realnej
        wartości 50 m2 mieszkania przez Narodowy Bank Polski ( załącznik do książeczki
        z postanowieniami prezesa NBP )

Będziemy wdzięczni bardzo za przyjmowanie i ewidencję zgłoszeń klientów z
        naszymi
        kartkami na mieszkanie w celu realizacji należności z książeczek
        mieszkaniowych na budowę domu , za promocyjną ceną pod klucz ( załącznik nr 2 )
        Wdaje się nam że bank POKO BP nie ma żadnych realnych planów ani chęci na
        ożywienia , martwych w tej chwili ( list od pani dyrektor ) stanów kont
        około 1,7 mln. klientów książeczek mieszkaniowych. Sięgnięcie do sprawdzonych
        w Polsce sposobów nabywania towaru niezbędnego użytku ( dom , mieszkanie
        należą do takich towarów ) spowoduje pozytywne skutki przynajmniej dla nas
        wykonawców prac budowlanych i dla naszych przyszłych klientów. Nam także
        nadzieję , że dzięki życzliwej współpracy z panią dyrektor działania nasze
        przyniosą w niedalekiej przyszłości , także spółce PKO BP wymierne korzyści
        i liczące się zwiększenie oszczędności klientów na mieszkanie .

Dlatego przygotowaliśmy informację o kontrowersyjnej propozycji PJO BP s.a .
        ( załącznik ) i jednocześnie ofertę specjalną ( załącznik nr. 2 ) jako
        informację wstępną propozycję dla klientów książeczek mieszkaniowych PKO BP .
        Mamy nadzieję że propozycja jak w załączniku nie spowoduje dalszego spadku
        zaufania klientów do oszczędzania w jedynym masowym systemie oszczędzania na
        mieszkanie w Polsce . ( książeczka mieszkaniowa PKO .

Za użyteczną życzliwą współpracę z Waszym bankiem z góry dziękujemy w i
        mieniu własnym i przyszłych klientów usługi budowy domu , mieszkania .

Serdecznie pozdrawiamy i życzymy miłego dnia
        List do sz. p. podamy do wiadomości publicznej
        Odpowiedź banku jako instytucji zaufania społecznego jest , jak najbardziej
        wskazana .
        Z poważaniem i należnym szacunkiem
        dla pani dyrektor i Banku PKO BP s.a. , jako instytucji zaufania społecznego

Odpowiedź proszę kierować na adre jak poniżej
        firma-ekipa@wp.pl

Dodano załącznik dla banku bo tam pewnie nie umieją liczyć i liczą tylko na to
        że trafili na niwnego i będą mogli się wymigać od odpowiedzialności za moje
        pieniądze powierzone im dla pomnożenia ( efekty znamy ) pokreśliłem tylko
        Sytuację pokreślono obrazkami bo w banku PKO PP to sami pewnie idioci pracują (
        list od dyrektora )i wydaje im się , że dom , mieszkania to z powietrza
        powstają za darmo .
        Mamy tu sytację naszą ( 1,7 mln. klientów PKO BP ) na dziś według banku PKO BP
        jest ok.sami zobaczcie voila.pl/46jmo/?1
        Uwaga ( klikając na czerwone otworzysz folder w 3 min. )
        • rispetto Re: W banku PJO BP ukradli mi pieniądze na mieszk 02.02.06, 09:35
          Dziwię się, że w gołe odpisali, bo ja taki bełkot wrzuciłbym od razu do
          niszczarki.
          • Gość: wawa Re: W banku PJO BP ukradli mi pieniądze na mieszk IP: *.chello.pl 02.02.06, 09:50
            Ciebie stać na całkowite lekceważenie klienta . Bank to jednak instytucja
            strzegąca powierzonego im bardzo dla wielu Polaków deficytowego towaru
            PIENIĄDZE . Wrzucaj sobie reklamacje swoich klientów do kosza rispetto
            Masz takie prawo i wolę . ( moze inaczej nie umiesz )
            Ale bank PKO BP z 40 000 tyś . pracowników w 1400 oddziałach całego kraju i z
            udziałem akcji na rynku papierów wartościowych ZOBACZYMY
            Czy klienci PKO BP w liczbie około 1,7 mln. z kapitałem już po denominacji 980
            milionów zł są dla nich z PKO BP cokolwiek ważni.. Na razie mogli Nas olewać
            obracać naszym kapitałem dowolnie i wedle własnego widzi mi się rozdawać
            darmowe akcje dla zaufanych ludzi pracowników .
        • Gość: poborca wawa oszust IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.06, 07:46
          Gość portalu: wawa napisał(a):

> Jeszcze nie czuję miłgo w dotyku szelestu bankonotów w paluszkach swych .
          > spowodowane o wypłatą należnych mi pieniędzu z mego nowo nabytego konta
          > oszczędności mieszkaniowych w Banku PKO BP
          > A na razie . Napisałem ,,reklamację,, do banku PKO BP i osoby która chemnie
          > tak urądzić czyli dać 10 groszy za 1000 zł wpłat Nie zbędą nie póki nie
          dostaną
          >
          > co moje . To tyle

TWOJE?
          "Dziennik Łódzki" przestrzega przed oszustami skupującymi książeczki
          mieszkaniowe. Oferują oni nawet kilkadziesiąt tys. zł za jedną książeczkę; na
          ich podstawie wyłudzają pieniądze z banku.

Dziennik wyjaśnia, że osobom, które mają książeczkę mieszkaniową i kupują
          mieszkanie, bank wypłaca tzw. premię gwarancyjną. Należy się ona wyłącznie
          właścicielowi książeczki lub członkom najbliższej rodziny. Dla obcej osoby taka
          książeczka jest bezwartościowa.

REKLAMA Czytaj dalej

Dziennikarze znaleźli jednak ogłoszenia prasowe, w których zamieszczające anons
          osoby deklarują chęć kupienia tego typu książeczki - płatność do 20 tys. zł.

Dziennikarze zadzwonili pod podany w ogłoszeniu numer i umówili się na
          spotkanie. Oszust zaproponował fikcyjną transakcję: chciał sprzedać
          dziennikarzom swoje mieszkanie za 20 tys. zł - transakcję mieli potwierdzić u
          notariusza. Następnie z tymi dokumentami mieli jechać do banku, by zlikwidować
          książeczkę mieszkaniową. Zebrane na książeczce pieniądze miał dostać jej
          właściciel, a premia gwarancyjna miała iść na konto oszusta. Następnie
          fikcyjnie sprzedane mieszkanie miałoby wrócić do oszusta.

Jeżeli znacie osoby, które chcą sprzedać książeczki, możecie mi je naganiać.
          Będę wam płacił prowizję. To niezły interes - zachęcał dziennikarzy oszust.

"Dziennik Łódzki" przypomina, że tego typu transakcja jest nielegalna i można
          za nią trafić do więzienia. W gazecie czytamy, że jeżeli dwie osoby podpisują
          dokument potwierdzający zawarcie transakcji, której nie było, to poświadczają
          nieprawdę.

Posłużenie się tym dokumentem w celu uzyskania premii gwarancyjnej to kolejne
          przestępstwo, czyli wyłudzenie - mówi gazecie nadkomisarz Andrzej Bukowiecki,
          naczelnik Wydziału Przestępczości Gospodarczej Komendy Wojewódzkiej Policji w
          Łodzi.

Zarówno oszustowi, jak i jego klientom grozi za to kara do 8 lat więzienia -
          ostrzega "Dziennik Łódzki"."

wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?
          kat=9922&wid=8177787&rfbawp=1139207882.248&ticaid=11088
          • Gość: wawa wawa oszust. Poborca kłamiesz ( zakładnicy PKO ) IP: *.chello.pl 06.02.06, 08:33
            Gość portalu: poborca napisał(a):
            Dziennik wyjaśnia, że osobom, które mają książeczkę mieszkaniową i kupują
            > mieszkanie, bank wypłaca tzw. premię gwarancyjną. Należy się ona wyłącznie
            > właścicielowi książeczki lub członkom najbliższej rodziny. Dla obcej osoby
            taka książeczka jest bezwartościowa.

,,,,,,,,,,,,
            poborca przekonać że 1.7 nlm, ( około ) kliebnyów bank
            PKO BP są muszą dalej być zakładnikami przeszłości
            a w Polsce będzie trudne , niby co oboiazują dwa rodzaje praw.
            Są tacy którym można odaać chć synboliczna wartość
            pieniedzy na mieszkanie gromadzone latami na celowym z rachunku
            z gwarancja do realnej warości 50 m2 mieszkanoa
            I są niezaamożni klienci którzy nie dostaną nic lub 10 groszy za 100 zł wpłat

Była kiedyś w PKO BP taka forma oszczędzania zwana konto posagowe .
            Zdewaluowało się ( konto posagowe ) tak jak ksążeczki mieszkaniowe.
            Pczątkowo banki twierdziły że się nie należy nic bo pieniadze na konyo
            posagowe woplacali zwykle rodzice małoletnim a z chwilą dorosłości dzieci
            Umowa wygasa Bo bank nie zawierał umowy z dorosłym już włąścicielem konta
            posagowego
            Dziś osoby sprytne sprzdają , te konta posagowych oszczędności , a firmy
            windykacyjne , które to nabywają odzyskują sądownie poweażne pieniądze
            ,,Gadanie,, że prawa do swych pieniędzy z książeczki nie są nic warte to
            nadużycie lansowane przez prezesów PKO BP w zamian za 150 000 zł a darmowych
            akcjach rozdawane tylko zauganym pravoenikom PKO pod pozorem należności z niby
            prywatyzacji PKO BP , czyli wejścia akcji PKO BP na
            giełdę papierów wartościowych

• Gość: poborca Re: wawa oszust. Poborca kłamiesz ( zakładnicy PK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.06, 08:42
              ksiażeczkę kupiłeś z chęci zysku i ominięcia prawa, wyzywając przy tym bank za
              to, że przestrzega prawa.
              • Gość: wawa Re: wawa oszust. Poborca kłamiesz ( zakładnicy PK IP: *.chello.pl 06.02.06, 09:24
                Poborcas ty sobie kpisz w zywe oczy , jak można powiedzieć że kiedy cica nie
                miała na czynsz zbrakło jej 250 zł to ja pozyczyłem Cioci
                Zawrliśmy umowę pisemną z odsetkami ustawowymi itp gwarancjami ja przewiduje
                prawo . Bo mogli ciocię wywalić z mieszkania służbowego na nróz ( tacy
                przyjemniacy ,, poborcy ,, co to występują w imieniu gości którzy kupili zkład
                pracy z mieszkaniami zakładowymi i lokatorami ma własność )
                Ciocia nadal nie ma z czego mi oddać mie pieniedzy termin oddania dawno minął
                przyszła zima . Zachorowała biedzczka ciocia musi z renty wydawć 60 % na
                lekarstwa . Sprzedała wię c to co ma oszczędnośći mieszkaniowe w Banku PKO BP
                zawarto umowę notaralną żę ciocia oddaje mi prawa do oszczędności za sumę itd.
                w zamian za dług i 70 zł . I co twierdzisz poborca ze nie mam teraz prawa
                odzyskać swoich pieniędzy , na książeczce mieszkaniowej są wpisy wpłat
                comiesięcznych bank dostarczył wydruk komputerowy z konta ( zgadza się )
                i na koniec jest suma stan konta oszczędności 315 000 zł . Słownie trzystya
                piętnaście tysiecy złotych . W ksiązeczce jest załacznik od prezesa NBP
                Par 19 postanowien w/s poręczenia NBP , mówi wyraźnie
                Wkłady oszczędności mieszkaniowycj objęte są gwarancją realnej wartości do
                wysokości 50 m2 mieszkania lub 70 m2 domu jednorodzinnego.To jalieś 140.000 zł.
                A więc panie pobnorca nie jest żle a póki co jeszcze prawa do własności
                prywatnej w Polsce jeszcze nie likwidują .
                Ja jestem za odzyskaniem kasy z PKO ciocia , też liczy , że trochę pieniędzy
                dam jej , na leczenie , na lekarstwa . Czas na poborcę
                ( jak dostaniesz papiery z sądu )
                Bedziesz musiał zająć i sprzedać coś z 1400 oddziałów PKO.
                Pierwszy zawsze najlepszy jak to w Polsce ( dla wszystkich z okolo 1,7 mln
                klientów książeczek nie wystarczy . Pozdro . POBORCO .
    • Gość: qw ciesz sie ze nie dali ci wpie..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 09:04
      to sie cie sz ze nie dostałęs wpie........ol
      i tak ci sie upiekło
      ja juz tu gdzies pisałem o firmie państwoeej (szaczebla wojewódzkiego)
      której pracownik powiedział mi ze bałby sie o moje bespieczeństwo bo swoimi
      dociekaniami nadepnąłem wielu ludziom na odcisk
      firma kóra wybudowała na mijej ziemi jakąś gó..ana budowle.

masz farcicho ze jak sie popominałęs o swoje pieniądze (które przeciez ci sie
      zupełnie nie należą) nie dostałes takiego przyjacielskiego ostrzeżenia

wiem co to mieć konto w banku-Agrobanku (był taki kiedyś)
      i sam mam ksiązeczke mieszkaniową
      stach iść po pieniądze

• Gość: wawa Re: ciesz sie ze nie dali ci wpie..... IP: *.chello.pl 02.02.06, 09:39
        > masz farcicho ze jak sie popominałęs o swoje pieniądze (które przeciez ci sie
        > zupełnie nie należą) nie dostałes takiego przyjacielskiego ostrzeżenia
        >
        > wiem co to mieć konto w banku-Agrobanku (był taki kiedyś)
        > i sam mam ksiązeczke mieszkaniową
        > stach iść po pieniądze
        ................................
        Żartujesz !! to jż dwa Banki o podobnych zdolnościach
        Coś w tym jest co tu ,,gadasz,, od dziś odbieram
        jakieś dziwne telefony , że coś eXtra proponują
        że chcą mnie gdzieś w zapisać do danych jakowyś
        katalogów firm eXtra i mam niby zaraz podać adres
        NIP , regon , itp. C I E K W E co będzie dalej
        Ochraniarzy jako tako kwalifikowanycjh , nie mam .
        Ale może czas o tym myśleć . Z O B A C Z Y M Y !!
        kamerka , dyktafon itp: gadżety , mogą nie wystarzyć
        Pozdro dzięki , za ostrzeżenie .
    • Gość: wawa ukradli mi pieniądze i Ja beknę za to nie ONI !! IP: *.chello.pl 02.02.06, 11:12
      Otwieram wiadomości ze str. Gazerta inie wierzę Ci pismacy zmyślają albo >>>
      cytuję
      ,,,,Do warszawskiego sądu trafiła wczoraj pierwsza w Polsce sprawa o
      znieważenie Lecha Kaczyńskiego, głowy Rzeczypospolitej. Znieważał pijany Hubert
      H. koczujący na Dworcu Centralnym, który zaczął dyskusję z policjantami od
      słów: "Wy kmioty Kaczyńskiego...".>>>>
      Procesu może jednak nie być. Prokuratura - wynika z akt - dogadała się bowiem z
      oskarżonym Hubertem H., że ukarze go ... 500 zł grzywny. Jeśli zaakceptuje to
      sąd, sprawa się skończy. Ale sąd z wnioskiem prokuratora zgodzić się nie musi.
      Może zacząć wchodzić w szczegóły, rozważać zamiar Hubert H. (a to warunek
      skazania), analizować znaczenie słów. Może wypowiedzą się też autorytety -
      minister sprawiedliwości, nowy rzecznik praw obywatelskich.

Ale jaja muszę dostać choć na mandat , a na koncie nowo nabytych praw do
      oszczędności jest tylko 300 zł za 10 lat oszczędzania . Proponują mi 10 groszy
      za 1000 zł wpłat i odsetki od 10 groszy . Gdzie ja żyję pójdę do sądu z
      ksiązeczką mieszkaniową , może oni sąd wydobędą choć te marne 500 zł na mandat
      za obrazę ,, majestatu R. P . voila.pl/46jmo/?1
      ( uwga nieczytać tego folderku ) Zakaz krytykowania . Zakaz żądania własnych
      pieniędzy z banku , gdzie my żyjemy . IV R. P wita was bezprawiem .....
    • Gość: miecio Re: W banku PJO BP ukradli mi pieniądze na mieszk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.06, 14:30
      Masz dowód , że w PKO BP wiedzą o Twoim wystąpieniu , pokaż. Nie wierzę ,że
      list do dyrektora oddziału PKO przyjęto i zechcą opowiedzieć na to .
      Mam nadzieję , że Cię zamkną . \\\\jak będziesz wtedy śpiewał
      zobaczymy...Gaduło pozbędziemy się Ciebie na dobre.
      • Gość: frugo Do więzienia , do pierdla będzie nauczka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.06, 14:58
        Zczyna być ciekawie wawado pierdla obraża ludzi z nikim się nie liczy.
        Znajdzie się paragraf prawnik nie jestem ale ślepy bu zobaczył , że przkroczono
        znacznie normę . Obrażać prezydenta czyś nagłowę upadł a nie pomyślałeś , że
        obrażasz jednocześnie i wielu ludzi którzy popierają działania prezydenta .
        • Gość: wawa Re: Do więzienia , do pierdla będzie nauczka IP: *.chello.pl 02.02.06, 18:30
          frugo nie gorączkuj się z tych wielu ludzi
          jak fadasz , takze i wielu są to ludzie
          ,, parlametarzyści ,, typu i ,,marki , klasy ,, moralnej jak niesławy już
          poseł . Lobbysta a raczej hobbysta mercedesów z firankami pan jak mu tam
          noooo.... ( chlera tylu z nich ma taką sama prawie z natury twarz )
          A już przypomiałem pan poseł z ŁÓDZKIGO zdaje się
          ,, przyjaciel bez wzajemności ,, byłego już premiera Polski pana
          Millera ,, bohatera ,, grupuy trzmajacej władzę . Ja się boję żę to
          zarażliwe .... Jejku teraz jak który z nich tu zajrzy , na forum podłożą mi
          świnię jak amen w pacierzu .....
        • Gość: Gość bystry Re: Do więzienia , do pierdla będzie nauczka IP: *.adsl.elcuk.pl 02.02.06, 21:59
          Nasza "ekipa" ma już roztrojenie jażni/ gada ze sobą w trzech osobach-ekipa,qw,
          frugo- nie trzeba znać IP komputera ,wystarczy przyjrzeć się logice
          wypowiedzi , składniinterpunkcji i ortografii tych piszących by dojść do
          wniosku,że to TA SAMA OSOBA,
          • Gość: qw bystry? jak woda w klozecie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 22:56
            jak odpowiadałem na post to nie wiedziałem ze to ekipa rozpoczęła wontek
            ale i tak nie zmieiłbym zdania ze mnie bank orznął
            jak jestes taki bystry to przyjzyj sie logice i nie pier......ol
            ekipa moze gada ze soba ale loguje sie z chelo
            a ja z tepsa
            wiec nie swiruj bystrego bo logika skazuje na matołka
            bo własnie ip wskazuje kto sie loguje
      • Gość: wawa Re: W banku PJO BP ukradli mi pieniądze na mieszk IP: *.chello.pl 02.02.06, 18:08
        Miecio nie martw się mam znajomości Sam pan obecny prezydent
        Rzeczypospolitej prosił nas o wsparcie ( w swoim czasie ) cytuję

Od: Lech Kaczyński <wybory2005@lechkaczynski.pl>
        Odpowiedz na adres: <wybory2005@lechkaczynski.pl>
        Do: <firma-ekipa@wp.pl>
        Data: Piątek, 14 Października 2005 15:22
        Załączniki: 3 załączniki

Warszawa, dnia 14 października 2005 r.
        Szanowni Państwo,

w niedzielę 23 października zadecydujemy o naszej przyszłości. Odpowiemy na
        pytanie, jakiej Polski chcemy: solidarnej, w której liczy się każdy człowiek
        czy liberalnej, w której wygrywają tylko silni i bogaci.

Jestem za Polską solidarną, w której każdy będzie miał równe szanse na naukę,
        pracę i godne życie, dbającą o wszystkich, a nie tylko o wąskie grupy
        uprzywilejowanych. Chcę obniżki podatków dla wszystkich, a nie tylko dla
        najbogatszych. Zależy mi, aby Polska była krajem przyjaznym i otwartym na ludzi
        aktywnych i przedsiębiorczych. Chciałbym, aby nie szukali oni pracy za granicą,
        ale by mogli realizować swoje ambicje w naszym kraju. Dlatego trzeba stworzyć
        ku temu odpowiednie warunki. O sukcesie zawodowym nie mogą decydować układy,
        ale pracowitość i kompetencje.

Chcę Polski bezpiecznej i uczciwej. Państwa sprawnego i silnego, godnie
        strzegącego naszych interesów za granicą. Taka będzie IV Rzeczpospolita.

Wiem jak skutecznie kierować Państwem. Przez lata zdobyłem niezbędne
        doświadczenie. Jako działacz „Solidarności”, prezes NIK, minister
        sprawiedliwości oraz prezydent Warszawy negocjowałem i osiągałem - wśród
        sprzecznych racji – porozumienie dla dobra ogółu. Wymagało to zdecydowania i
        konsekwencji, a jednocześnie umiejętności dialogu i kompromisu.

Polska potrzebuje dziś prezydenta doświadczonego i wiarygodnego, sprawdzonego w
        działaniu. Prezydenta życzliwego ludziom, który weźmie odpowiedzialność za
        naprawę Państwa i przyszłość Rzeczypospolitej. Takim Prezydentem będę.

Proszę o Państwa głos.

Lech Kaczyński
        Kandydat na Prezydenta RP
        www.lechkaczynski.pl

List przekazany przez Wirtualną Polskę w imieniu:
        Komitetu Wyborczego Kandydata na Prezydenta Lecha Kaczyńskiego
        .............................................
        Ja wierzę w tak dobrze powstałą w dobrej wierze znajomość
        ( już tak mam że listy od poważnych ludzi traktuję bardzo poważnie
        Na wyborach oddałem to o co mnie poproszono .
        A że prezydent ma brata bliźniaka , który kieruje się interesem patii.
        Strasznie się pyszni i kłóci na potęgę , ze wszystkimi ,,kumplami,, z Sejmu.
        I na nic więcej nie ma czasu ( bliźniak ) jeden
        To nie jest wina naszego ,,tego bliźnia,, czyli Pana prezydenta
        Rzeczypospolitej , który w swoim czasie prosił nas o głos . Formalnie , nie
        może , On już jako
        Prezydent należeć do żadnej partii politycznej , i być rzecznikiem interesów
        ludzi i parti trzymających się władzy.
        Trochę wiary Mieciu . Wiara uszlachetnia ludzi. Ja wierzę , może jeszcze
        Partia PIS nie dostała obiecanej dotacji z Państwowego Komitetu Wyborczego
        ponoć
        to ma być około 22 miliony zł . ( pisali o ty w gazecie ) . Nic za darmo
        Dostaną poprawią się. Będzie lepiej Albo już było.. Zobaczymy .
        Ale poplątane władze ma , to nasze Państwo Rzeczypospolita.
        W każdym razie ja pana prezydenta posadziłem w ulotce na właściwym miejscu.
        A że ma On bliźniaka co zajmuję się tak mało szanowanym zawodem w Polsce jak
        polityka i nic nie robi dla mich potrzeb ( kasa na dom ) to nie będę miał
        bliźniaka brat Pana prezydenta , za co , chwalić , lubić szanować etc.
        A chciałbym nawet bo jak spotkam przypadkiem na ulicy bez ochrony to nie bedę
        wiedział ( jak się zachować i me twarde robotnicze raczej ręce na nic się
        zdadzą ) . Bo co przywalę niechcący za oszukanie mnie po wyborach ( 3 mln
        mieszkań obiecywali )
        ( list powyżej ) Mm też program wyborczy orginalny PIS piszą tam o tym
        dosłownie
        Więc powiedzmy niechcący walę bliźniaka raz a dobrze ( słaba natura nerwy
        puściły , a tu wstaje człowiek i ,,gada,,
        Prezydent jestem za obrazę majestatu R. P .( pójdziesz siedzieć )
        Skomplikowana sprawa lepiej nich oddadzą mi kasę
        ( z książeczki )
        Ja mam twarde dowody płaciłem jak należy w sądzie udowodnię ma rzeczowe dowody
        zobaczcie sami. Warto mieć użyteczne chobby voila.pl/a75va/?1
        Pozdro wawa

• jarecki_2 Re: W banku PJO BP ukradli mi pieniądze na mieszk 02.02.06, 15:52
      Ależ larum. Jak krzywda. Do tej pory Ty okradałeś a tu patrz, okradli Ciebie.
      Teraz widzisz jak to boli. Myślisz że jak zrezygnowałeś z nicku elipa i
      zostawiłeś sobie tylko wawa to coś zmieni? Przeciwnie, teraz jesteś jeszcze
      większym , nie sądziłem że to możliwe, żłobem niż poprzednio. Z drugiej strony
      bardzo się cieszę że nie odszedłeś, będę mógł nadal Cię piętnować jak kiedyś
      piętnowało się bandytów.
      • Gość: wawa Re: W banku PJO BP ukradli mi pieniądze na mieszk IP: *.chello.pl 02.02.06, 16:22
        Szajbus jak Boga kocham ,
        Jarecki to szajbus , Świat nie jest doskonały . Szkoda byłoby , może łatwiej ,
        a może zbyt nudno. : Trzym się szajbus_jarcki_2 .....nie pękaj ...
        A właściwie to czy to Twoje nazwisko Jarecki , to wiele wyjaśnia dlaczego
        piszesz nazwisko swoje z małej litery na początku , czyżby , aż taki , brak
        szacunku do własnej osoby zdecydował , że piszesz słowo nazwisko ,,jarcki,, z
        malutkiej literki. Współczuję Ci naprawdę .. Co takiego ,,zmalował,, Jarecki z
        małej literki , za co , aż tak , siebie nie lubisz i każesz się brakiem
        szczunku dla nazwiska Jarecki . Nie mogę pojąć to nie jest normalne . ..........
        • jarecki_2 Re: W banku PJO BP ukradli mi pieniądze na mieszk 02.02.06, 20:24
          To, że czegoś nie możesz pojąć nie jest dla nikogo nowością, bananie.
    • Gość: wawa W banku ukradli mi pieniądze. Twarze oszustów IP: *.chello.pl 03.02.06, 14:19
      Nie jestem instytucją do rozstrzugania takich spraw ale według nas to
      twarze sprawców ,,Banda trojga,, z centrali zobacz folder
      Link do pliku: voila.pl/dd25q/?1
      • Gość: wawa Re: W banku ukradli mi pieniądze. Twarze oszustów IP: *.chello.pl 03.02.06, 14:25
        Ja chcę swoją kasę pieniądze z banku PKO BP a Oni nadal swoje bzdety
        wcisjkają .
        Czy ja jestem instytucja do rostrzygania problemów Banku Centralnego
        Nadal nie widać mojej kasy z PKO BP : voila.pl/o817v/?1
      • jarecki_2 Re: W banku ukradli mi pieniądze. Twarze oszustów 03.02.06, 15:46
        Nosił wilk, "wilk" buahahahaha, razy kilka, "wybzykali" i wilka.
    • Gość: wawa W banku PJO BP ukradli pieniądze żądanie zwrotu IP: *.chello.pl 03.02.06, 14:39
      Link do pliku: voila.pl/pou2h/?1
      • jarecki_2 Re: W banku PJO BP ukradli pieniądze żądanie zw 03.02.06, 15:47
        I co odpisali? Idź Pan do Chucka Norrisa?
    • jarecki_2 Re: W banku PJO BP ukradli mi pieniądze na mieszk 03.02.06, 15:49
      A tak się chciało zrobić lewy interesik, kupując od cioci książeczkę
      mieszkaniową. No popatrz, nie wyszło.
    • kuchnieina do poborcy -to nie do końca tak jest 06.02.06, 08:27
      zgadzam sie z tym co napisałęs odnośnie tego ze:
      -jest to nielegalne
      -jest za to kara za posługiwanie sie czyims mieniem w celu wyłudzenia korzyści
      to wszystko jest OK!

ale ten mechanizm nie ma prawa zadziałać nie dlatego ze jest niezgodny z
      prawem9to też)
      ale przede wszystkim jest niezgodny ze zdrowym rozsądkiem i prawami
      ekonomicznymi
      na tym wyłudzeniu nie można zarobić!!
      pozornie jest to absurd co teraz pisze,ale tylko pozornie
      no bo przecież bierze sie wyłudzone pieniądze z banku

ale:
      jaki jest mechanizm powrotu mieszkania do właścicela pierwotnego?
      tego autor nam nie napisał

a przeciez kazdy kto chociaz raz sprzedawał mieszkanie wie ze trzeba zapłacić
      od tego podatek fiskusowi jeśli mieszkanie posiadało sie krócej niz 5 lat
      a opłaty notarialne to co?za darmo notariusz posuwa nocami i rzepisuje umowy
      chłopanio tez musi dostac swoją działke

nie da się komuś sprzedac mieszkania i za jakis czsa odkpić nie ponosząc z tego
      tytułu zadnych kosztów
      nie pamietam stawki podatku ale nie wiem czy nie jest to 10%(mogę sie mylić)
      przy koszcie mieszkania 200 000 z opłatami notarialnymi (wawa) to jest ok 24
      000zł
      zalezy to tez od tego czy jest ksiega wieczysta czy nie

podsumowując :
      opłaty mogą być wieksze lub równe wyłudzonej kwocie
      czy jest sens ryzukowac 8lat za darmo

mechanizm wyłudzenia pozornie prosty ale brak w tym logiki
      moze dziennikarz który to pisał nie miał innego pomysłu
      tam tez zdażają sie lotne orły ale są i kury
      moze nie mógł sobie poradzic z wymysleniem innego tematu
      • Gość: wawa Re: do poborcy -to nie do końca tak jest IP: *.chello.pl 06.02.06, 12:37
        jakim wyłudzeniu chyba zle sięczyjesz po 10 latach oszczędzania
        klient ma prawo sprzrdać swe prawa do konta w ramch najlepiej spłaty długu
        ( pozyczka ) a kupujący żąda zwrotu od banku Póki co nie jest zabronione
        posiadanie własnych pieniedzy w banku celem dowolnego mimi dysponowania .
        Także dla osób obcych ( nie krewnych ) Kupuajacy książeczkę mieszkaniową
        teoretycznie winiem przedstawić w banku rachunki wydatków na dom , mieszkanie
        ( to już jego kłopot )
        Okazji na wydatki , nie brak w kraju według statystyk brkuje 1,5 mln. mieszkań
        dla nasycenia rynku mieszkań do średniego minimum europejskiego
        ( 400 mieszkań na 1000 mieszkańców ). Teraz kuchmenia będzie , być może zdoła
        przekonać , że muszę być zakładnikiem przeszłości PRL , a prawa do oszczędnośći
        należy mi odebrać i wystarczy ma 10 groszy za 1000 zł wpłat + odsetki ustawowe
        od 10 groszy .: voila.pl/4ejek/?1
        • jarecki_2 Re: do poborcy -to nie do końca tak jest 06.02.06, 14:54
          Klient, w tym przypadku Ty balonie, ma prawo się mocno "wypiąć" i poczekać na
          pierwsze oznaki "ciepłego oddechu" na plecach.
        • Gość: wawa Re: do poborcy -to nie do końca tak jest IP: *.chello.pl 20.02.06, 07:42
          odswirzam wątek
          • rispetto Re: do poborcy -to nie do końca tak jest 20.02.06, 08:02
            po co?
            • Gość: wawa Re: do poborcy -to nie do końca tak jest IP: *.chello.pl 20.02.06, 08:37
              rispetto napisał:
              > po co?

Z Ciebie być może tzw. w PRL ,,działacz,,
              Nudzi już analizowanie na forum przez niktórych ,,takich,, tekstów
              jak co powiedział co miał na myśli i czy to dobre co napisał wawa
              lepszy i bardziej użyteczny byłby tekst na temat tych ,,przyjemniaczków,,
              Złodzieji z ,,czołowego,, banki spółki skarbu państwa voila.pl/hxg8v/?1

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka